Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 okt. 02 18:37 #8518

Mennyi emlék fűz ehhez a részhez! Ide jártam fősulira, az általad szerintem emlegett étterem, (a Ciprussal szemben) meg a muskátlis , ahol vizibiciklizni is lehet. Ott szoktunk vacsizni, amikor lent jártunk konzultáción, meg vizsgákon. Mennyit nevettünk! :D :D Volt egy taxis bácsi, aki a roggyant Mercijébe hatunkat is be tudott ültetni, így mentünk a sulihoz a vasútállomásról. (a buszt nem szerettük)
Azzal dicskedett, hogy már 12 óvócsajt is be tudott ültetni :)...
Télen meg a Holt kőrösön koriztak a srácok. Szóval zajlott az élet !
Van Szarvason egy ír kocsma, oda mindig el akartunk menni, de soha nem jött össze. Meg vízibiciklizni is akartunk, megbeszéltük, hogy a diplomaosztó után, de nem lett belőle semmi. Akkor már Sartira készültünk, rá egy hétre mentünk is . De jó is volt a 2002-es sartis nyaralás!!!!

Pamag!

Sajnálom, hogy nem alakult túl jól a kirándulásotok. Már vagy 3-4 éve jártam a szarvasi arborétumban utoljára, de nekem mindig nagyon tetszett. Itt van alig 10-12 km-re tőlünk (ha komppal megyünk). Láttátok a pávákat? A Holt-körösi hajókirándulásra régebben a Katalin II. nevű hajó vitte az utasokat.
Mi a múlthéten vasárnap jártunk Szarvason, de nem az arborétumban. Van ott a Holt-Körös partján egy jónevű étterem. Néhanapján átjárunk oda ebédelni-vacsorázni. Így tettünk egy hete is. Akkor láttuk, hogy az étterem melletti ligetnél építettek egy fa hidat, ami átvisz a túlpartra. Ez egy gyaloghíd. A másik oldalon pedig egy szabadtéri színpad épül. Mégpedig úgy, hogy a színpad a víz fölött lesz. Jól néz ki, már most is. Reméljük színvonalas előadásokat lehet majd megtekinteni ott.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 okt. 02 17:40 #8517

Tegnap ment el az utolsó csoport.
........................

Ezt a hozzászólást át kéne tenni az Általános-ba. (De hiába próbálom, nem sikerül... :cry: )

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 okt. 02 15:22 #8515

Szia Ági !
Szerintem élményekben enélkül sem volt hiány!! Nekem az volt az egyik nagy élményem, hogy képes voltam megenni a kedvedért a tengeri sünt, meg a feketekagylót. Pedig ez csak egy kis szösszenet a thassosi nyaralásunkból !
Más: Most, hogy nincs csoport, mi lesz a program? Gombázás, kiskert, olajbogyószüret novemberben?

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 okt. 02 15:16 #8514

Ma mi is kirándultunk.Na nem mentünk messzire, csak az 5 km re lévő sóshalmi pincészetbe. A lányom a lovastársaival lóháton indult egy tanyából, kb. 1 órás lovaglás. Én a párommal kerékpárral indultunk neki, ami nem kis bátorság, mert a forgalmas 47-es főúton kellett menni. Mi hamarabb értünk el a célig, mint a lovasok , így bevetettük magunkat a borkimérőbe.
Fél óra múlva ők is megérkeztek, és mindenki kért magának valami finomat. A lányom mustot ivott, én talán gyerekkoromban ittam helyi mustot és ebben a pincészetben is akkor voltam ( kb. 12 éves koromban) utoljára. Az ebédünk otthonról hozott zsíroskenyér lilahagymával, paprikával, paradicsommal volt. Annyira jól esett odakint a jó időben mindez, közben beszélgettünk mindenféléről. 2 óra múlva hazaindultunk. A párommal tettünk még egy kis kitérőt a biciklivel. Nemsokkal később telefonáltak, hogy megérkeztek , mehetünk a lányomért. Ismét nyeregbe pattantunk és tekerés. Ám csak kettő biciklink van, úgyhogy a kiscsajt az apja vitte a csomagtartón hazáig ( 14 éves a nagylány, súlya is van már).
Szép nap volt ez a mai, mert nem volt benne rohanás, aggódás, semmi zavaró tényező. Sokadjára jövök rá, az ilyen helyi túrák alkalmával, hogy mennyire elhanyagoljuk a környező látványosságokat, és hogy alig tudjuk becsülni azt, ahol élünk, mert igazából nem is ismerjük.

Nekem mindegy milyen nyereg, mindegyik fajtájában sokszor ültem már. Igaz, a lovaglás nálam már régi téma, de talán azt sem lehet elfelejteni, akárcsak a biciklizést .
A boros téma is tetszik. Na mndjuk kicsit mi is borozgattunk ma, mert a részeges tepertős pogim kedvéért, de csakis azért beszereztünk ma egy üveggel. :)
Annyira gyönyörű idő van , mindenképp muszáj kimozdulni ! :kosaras: :Thassos-fan:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 okt. 02 10:23 #8513

Tegnap ment el az utolsó csoport.
Hihetetlen hangulatú csapat volt. Délelőtt együtt voltunk, 11.00 óráig. Beszélgettünk, viccelődtünk. A busz indulása előtt elköszöntünk Pánossal mindenkitől, azzal a címszóval, hogy van csoport vezetőtök, és most már én is menni szeretnék kirándulni.
Csodálkoztak, hogy én aki hajnalba indítok útnak mindenkit kirándulni, dél körül itt tötyögök.
Pánossal megbeszéltük, hogy a cuccolás zavarába magukra hagyjuk őket, és kint a kikötőben lepjük meg az egész csoportot.
Így is volt. a tervünk már dugába látszott dőlni, mert az utolsó pillanatban hozták be a hajót felszállásra. Így elsőnek megpróbáltunk felcsusszani. Fél szemmel figyeltük őket, hogy nem néznek bennünket. Be is soroltunk elsőnek. Kértem a hajósokat, hogy a hátsó magyar buszt sorolják be előre mellénk. Megtörtént. Hátulra alulra kucorodtunk Pánossal, mert gondoltuk mindenki a fedélzetre megy sirály etetésre. Hát a ciginket nem tudtuk elővenni, megleptek bennünket. 1×0 a javukra. Végig együtt utaztunk hát. Kikötéskor mondtam a vendégeknek, hogy most legalább a sofőröket hadd lepjük meg. Ők tényleg döbbenten öleltek meg, majd felfedezték Pánost is. Utána volt még sok nevetés. Nagy nehezen elindultunk mi is. Igazából nemigen tudtuk, hogy a tervbe vett sárfürdőből lesz-e még valami. A sofőröket fűzögettük, hogy lépjünk a csoporttal is egy kis kitérőre Filippi melletti sárfürdőre. Mivel máshová is menniük kellett még, mondták nem lehet. Így mi komótosan megindultunk az alsó Kavalai úton. Egyszer csak Pános mondta, nézd már kik jönnek mögöttünk... Ágiasmó falujánál a magyar busz tülkölve követett bennünket. A reptér elágazásáig együtt voltunk újból.
Hát hétszentség, hogy a jövő évi utolsó csoportot elviszem hazaútja kezdetén egy utolsó kirándulásra.
Vagy iszap fürdőzni, vagy a Keramoti reptér utáni fantasztikus partszakaszra egy utolsó fürdésre.
2 órát kell vagy erre vagy arra rászánni.
És oly csoda élménnyel ellazultan utaznának utána. Ezt javasolom minden hazatávozónak!
www.pilotherapia.gr/index2.html - www.pilotherapia.gr/index2.html

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 okt. 01 21:38 #8512

Ma mi is kirándultunk........................

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Olyan jó olvasni.......... :wink2:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 okt. 01 18:51 #8510

Ma mi is kirándultunk.Na nem mentünk messzire, csak az 5 km re lévő sóshalmi pincészetbe. A lányom a lovastársaival lóháton indult egy tanyából, kb. 1 órás lovaglás. Én a párommal kerékpárral indultunk neki, ami nem kis bátorság, mert a forgalmas 47-es főúton kellett menni. Mi hamarabb értünk el a célig, mint a lovasok , így bevetettük magunkat a borkimérőbe.
Fél óra múlva ők is megérkeztek, és mindenki kért magának valami finomat. A lányom mustot ivott, én talán gyerekkoromban ittam helyi mustot és ebben a pincészetben is akkor voltam ( kb. 12 éves koromban) utoljára. Az ebédünk otthonról hozott zsíroskenyér lilahagymával, paprikával, paradicsommal volt. Annyira jól esett odakint a jó időben mindez, közben beszélgettünk mindenféléről. 2 óra múlva hazaindultunk. A párommal tettünk még egy kis kitérőt a biciklivel. Nemsokkal később telefonáltak, hogy megérkeztek , mehetünk a lányomért. Ismét nyeregbe pattantunk és tekerés. Ám csak kettő biciklink van, úgyhogy a kiscsajt az apja vitte a csomagtartón hazáig ( 14 éves a nagylány, súlya is van már).
Szép nap volt ez a mai, mert nem volt benne rohanás, aggódás, semmi zavaró tényező. Sokadjára jövök rá, az ilyen helyi túrák alkalmával, hogy mennyire elhanyagoljuk a környező látványosságokat, és hogy alig tudjuk becsülni azt, ahol élünk, mert igazából nem is ismerjük.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 szept. 30 08:23 #8509

Pamag, szép helyeken jártatok.
A hétvégén ismét kirándulóidő lesz!!!! :túra:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 szept. 29 22:11 #8508

Ma kirándulóidő volt. Tehát kirándultunk. :D

Csókakő vára:

melléklet nem található

A Vértesben, a Csákvár-Csákberény közti úton van egy sziklás dombvonulat:

<!-- ia0 -->PA300013.JPG<!-- ia0 -->

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 szept. 29 19:09 #8507

Készen van a beszámoló formázása!

:örül: :táncikálós: Köszönöm !

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 szept. 29 11:42 #8506

Készen van a beszámoló formázása!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 szept. 27 19:39 #8484

Mivel nem pont Thassos-ról szól, ezért levettem a címlapról Verus beszámolóját!
Természetesen a beszámolók közt továbbra is olvasható!

www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=421:parga-2011-verus&catid=79:egyeb-elmenybeszamolok&Itemid=194 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... Itemid=194

Verus! Ha készen vagy vele szólj! Tudod, külalakilag rendbe teszem!

Miért, ott volt ?? :)
Rendben Balázs, szólok, de ez nem ma lesz, vagy holnap , és nagyon efhariszto ! Még pár kép kell, és találtam még melléütést is . ...

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 szept. 27 19:01 #8483

Mivel nem pont Thassos-ról szól, ezért levettem a címlapról Verus beszámolóját!
Természetesen a beszámolók közt továbbra is olvasható!

www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=421:parga-2011-verus&catid=79:egyeb-elmenybeszamolok&Itemid=194 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... Itemid=194

Verus! Ha készen vagy vele szólj! Tudod, külalakilag rendbe teszem!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 szept. 25 23:31 #8478

Még nincs fényképalbum, de töltöttem fel a YouToubra egy kis zenés képgyűjteményt, akit érdekel...
[youtube]
[/youtube]

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 szept. 16 07:14 #8448

Igen értem, miért mondjátok oly gyakran, hogy elhanyagoltak a görög nyaralók környéke, ill. hogy gazos az ország. A párom is mindig megállapítja otthon, hogy ott szinte nincs elhanyagolt telek. És még az árok partokon is nyírt pázsit van. Itt meg még az archeologiai területeken is olykor áthatolhatatlan dzungel. Igazatok van.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 szept. 15 20:25 #8447

..........
Tudtam, hogy van ott Borsi, ....................

Jé, tényleg, neked a neved az... :D :pápá:

A képek lehetnének jobbak is, de öreg a gép és nem volt napfényes idő :(
Más világ, nem görög. Nagyon nem görög. De nem is magyar ...

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 szept. 15 19:20 #8446

Na talán így jó :
picasaweb.google.com/pamag0716/ErdokMelyenFatemplomokFoldjenBieszczady2011?authuser=0&feat=directlink-https://picasaweb.google.com/pamag0716/ ... directlink

Megnéztem a képeket.Szuperek.
Tudtam, hogy van ott Borsi, még diákkoromban megtaláltam a töriatlaszban.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 szept. 15 14:45 #8445

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 szept. 15 13:59 #8444

A beszámoló szövege kész!
www.thasos.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=420:erdk-melyen-fatemplomok-foeldjen--bieszczady-2011&catid=79:egyeb-elmenybeszamolok&Itemid=194 - www.thasos.hu/index.php?option=c ... Itemid=194

Viszont a picasára föltett képekkel valami gubanc van. Csak akkor látom, ha be vagyok jelentkezve. :( Mihelyt sikerült elővarázsolni őket, megadom a linket.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 szept. 12 09:45 #8433

Pamag! Téged is üdvözlünk itthon!

Köszönöm, köszönöm, ölelés mindenkinek! :D

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 szept. 12 09:44 #8432

Keresgettem és véletlenül mit találtam...
Én elmennék ide:
kazani.gr/2010/10/15/nisos_sokotra.html - kazani.gr/2010/10/15/nisos_sokotra.html
www.femina.hu/utazas/a_rejtelyes_ufo_sziget_socotra - www.femina.hu/utazas/a_rejtelyes ... et_socotra

Juuuuujjjjj de izgalmas....! nagyon megnézném.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 szept. 12 08:16 #8431

Pamag! Téged is üdvözlünk itthon!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 szept. 12 06:45 #8429

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 szept. 11 22:47 #8426

Hazaértünk a jó pesti büdösbe és zajba.... a tücsökciripelésből és a tiszta levegőből...
Jó volt, csak az időjárás nem volt az igazi.
Majd írok részletesen is (ha elolvastam mindent) - egyelőre a képekkel küzdöttem egy sort, de majd meg is kell címezni őket.
Ízelítőnek:
fatemplom modellek:
<!-- ia0 -->PA110163.JPG<!-- ia0 -->

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 szept. 04 09:26 #8412

Vasárnap mi is világgá megyünk.
No nem messzire, csak 450 km-re. És csak egy hétre.
Ide: (a faházba)
www.bieszczady.net.pl/solinskie/

(Nem én vagyok nagyon okos, gyermekem tanul lengyelül és ő levelezett...)

Vasárnap van! Pamagék indulnak!
Vigyázzatok magatokra és majd egy kis beszámolót is várunk! :)

Oldalmegjelenítési idő: 0.585 másodperc