Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 szept. 02 13:02 #8403

Búvárvizsga Horvátország:
A véleményem nem változott a más helyszínek-ről. A horvát táj szép, a sok-sok sziget mesés, de a vendégszeretet az 0 .
Többekkel beszélgettem, és mindenkinek ez volt a véleménye. Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy ezen miért nem változtatnak? Annyi ott a turista, hogy nem kell a vendégeket kiszolgálni, hogy visszatérjenek? Nem értem.... De mindegy is, ezért nem megyek oda hosszú időre.
A búvárkodás egyébként szuper volt. 6-szor merültünk, 5 különböző helyen, plusz még egyszer az öbölben mikor megérkeztünk. A legnagyobb mélység ahol voltam 16,5 m volt, de nem a mélység a lényeg. Sajnos sokkal többet nem láttunk, mint egyszerűen lebegve, de azokat közelről és nagyobb mennyiségben. Talán csak a halakból voltak színesebbek. (De majd egyszer, ha eljutok a Vörös-tengerre....)
A szállásunk elfogadható volt, hiszen csak aludni jártunk oda. Mindenesetre több hétre, családdal nem mennék már oda.
7.30-kor volt reggeli, majd 9-kor indulás ki a hajóval, du. 4 körül értünk vissza. Utána tusolás és este 7-kor vacsi. Ezután egy kis beszélgetés és alvás. Ez volt a napi program.
Az autóút nyugis volt. Sibenik 698 km volt, szinte végig autópálya. 7 óra alatt le- is és fel is értünk mindennel (tankolás, technikai szünet) együtt. Az autót a kikötőben hagytuk, mert Kaprije-n nincs autóforgalom. A parkolás napi 30 kúna (kb. 1200 Ft) volt, ami szerintem nagyon baráti, persze a pesti árakat tudva.
Röviden ennyi.

Ősszel még vár ránk egy hosszú hétvége Nápolyban. Szept 30-án repülünk oda és okt. 3-án érkezünk vissza. A repülőjegy megvan ingyen a Wizzair Hitelkártya miatt, amúgy 49245 Ft lett volna négyünknek, oda-vissza, elsőbbségi beszállással és egy feladott nagy csomaggal. A szállást lefoglaltuk itt: www.hoteljoyfull.com/en.html - www.hoteljoyfull.com/en.html Az itthoni reptéri parkolásra a hely bejelentve. Még autót szeretnék bérelni, mert úgy számolgatok, hogy úgy 4 főnek kedvezőbb lesz. Őket esetleg ismeri valaki: www.autoberlesonline.hu/ - www.autoberlesonline.hu/ A neten jókat írnak róluk...
Majd erről is beszámolok. :)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 szept. 02 11:37 #8401

Vasárnap mi is világgá megyünk.
No nem messzire, csak 450 km-re. És csak egy hétre.
Ide: (a faházba)
www.bieszczady.net.pl/solinskie/

(Nem én vagyok nagyon okos, gyermekem tanul lengyelül és ő levelezett...)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 aug. 25 20:37 #8369

Szóval voltunk a Balatonnál. Nem is annyira a Balaton volt a lényeg, hanem, hogy egy csomó mindent megnézzünk a környéken. Mivel van egy gyermekünk, így azt gondolom, hogy ismerje meg magyarországot is. Én már jobban szeretnék egy csendesebb helyen pl. túrázni. Azért vagyok egy kicsit elégedetlen ,mert akármit szeretnél megmutatni a gyerkőcnek, minden pénzbe kerül és nem is kevésbe. A parkolásnál kezdődik - Badacsonyban pl. este 10 -ig kell fizetni. Azután jönnek a belépők 3 főre- a Festetics kastélyban rengeteg kiállítás van, de darabja 2000 Ft. Egyébként nagyon szép a kastély. Várak, várromok a legtöbb fizetős.
Ne gondoljátok, hogy teljesen elégedetlen vagyok, mert nagyon jól sikerült ez a kirándulás. Hazafelé menet még beugrottunk a Velencei tóra is. Ott is csak kicsit szét szerettünk volna nézni. megláttuk SZABADSTRAND de jó!!!, ám a parkolás 1000 Ft. Egy kis alkudozás után a srác beengedett féláron, mert csak egy órácskát maradtunk. De ha már ott vagyunk a lányom csobbant egyet. Kicsit nyugisabb a Velencei tó, mint a Balcsi. De szép, mind a kettő.
A szálláson, ahol lakunk megismerketdünk egy párral, kiderült nekik is van vendégházuk , nekünk is.
Az ő vendégházuk a BÓdva patak mellett van, az Aggteleki Nemzeti park mellett. Oda szeretnék menni legközelebb, ha kirándulni lesz kedvünk, mert ott kedvemre tudok majd túrázni és barlangászni. Ráadásul ott van a hucul ménes, aminek pedig a lányom fog örülni.
Összegezve: magyarország szép, érdemes bejárni. Az árak majdnem nyugatiak, de a színvonal nagyon sok helyen nem éri el azt.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 jún. 16 11:49 #7921

Bocsika! Érezzétek jól magatokat Spanyolországban.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 jún. 16 09:54 #7920

Bocsika!

Érezzétek jól magatokat!
Ja és paella-t tessék ám enni 1000-el. :lol:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 jún. 16 09:49 #7919

Eljött a nap holnap hajnalban indulunk Spanyolországba.Majd mindenről beszámolok.
Balázs nektek jó mulatást az ünneplésekben,majd nagyon jó utat Ágihoz!!!
Ezer puszi neki,és nektek is!!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 jún. 14 13:45 #7915

Pünkösd vasárnap lovastúrán vettünk részt, amelyet egy baráti kör szervezett Hódmezővásárhelytől kb. 17 km-re fekvő Csomorkányi romtemplohoz. Ez egy mezőváros volt, mely 1596-ig maradt fenn. Az egyetlen emlék, amit feltártak és ami megmaradt az a templomrom. Szent hely, mert az egyház felszentelte a templomot, a török pusztítás alatt rengetegen haltak meg itt is. Nagyon jó hangulatú kirándulás volt. Lányom végiglovagolta, a párom néhány km-t, én pedig a lovaskocsin zötykölődtem.Földutakon mentünk , úgyhogy rendesen összerázkódtunk. Utána egy tanyán ebéd, minden jóval. Egy példa arra, hogy a közelünkben is vannak szép dolgok, és képesek vagyunk elmenni mellette. Kiderült, hogy sokan nem voltak közülünk e helyen.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 jún. 08 18:10 #7905

Sziasztok!

Na, elment a család!
Tegnap kivittem őket Subotica-ra a piacra, de nem is ez itt a lényeg.
Visszafelé a Magyar határon még nem jártam így soha! (évente nem 1x teszem meg azt )
Mikor a határőr azt mondta, nyissam ki a motorháztetőt csak néztem ki a fejemből egy nagyot.
Hozzáteszem mindenkivel kinyittatták. :(
Nem is tudom mi a .......-át tennék oda!?

Cserrobi! A vámos kér meg, hogy nyisd ki a motorháztetőt és nem a határőr! :P A motortérbe azért néznek bele mert volt már rá példa, hogy több karton cigit így akartak be csempészni az országba. :dohányzós: :dohányzós: nem is olyan régen pedig és most kapaszkodj meg egy ÜZEMKÉPES!!!!! Toyota személygépkocsi MŰSZER FALA!!!!!!! mögött bújt meg az ember és úgy vették észre, hogy lenyitották a kesztyűtartót. :kiaz:

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 jún. 08 11:14 #7904

Mivel nem tudunk Thassosra, vagy más egyéb helyre elutazni, ezért úgy döntöttünk, hogy ha úgy adódik, fogjuk Géza barátunk utánfutós sátrát és elindulunk a nyugati országrész felé és ott alszunk, ahol ránk esteledik. Ilyet még úgysem csináltunk.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 jún. 05 18:21 #7889

Sziasztok!
Ma reggel 9.-kor megérkeztünk Toroniról, A határátkelések meglepően gyorsan mentek, a kártya szémélyi igazolványt simán elfogadta mendenki utlevél helyet.A szerbek és a macedonok sem vacakoltak sokáig, Macedodiában sok helyen az autópályát javítják szembe forgalom volt a szerbeknél is Belgrád előtt is.Belgrádnál tényleg nagyon kell figyelni a terelésnél.

szia Zsuzsa!
Üdv. itthon. Remélem jól telt és meg is osztod majd velünk, ha majd kipihened magad.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 jún. 05 13:15 #7888

Sziasztok!

Na, elment a család!
Tegnap kivittem őket Subotica-ra a piacra, de nem is ez itt a lényeg.
Visszafelé a Magyar határon még nem jártam így soha! (évente nem 1x teszem meg azt )
Mikor a határőr azt mondta, nyissam ki a motorháztetőt csak néztem ki a fejemből egy nagyot.
Hozzáteszem mindenkivel kinyittatták. :(
Nem is tudom mi a .......-át tennék oda!?

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 jún. 05 10:35 #7887

Sziasztok!
Ma reggel 9.-kor megérkeztünk Toroniról, A határátkelések meglepően gyorsan mentek, a kártya szémélyi igazolványt simán elfogadta mendenki utlevél helyet.A szerbek és a macedonok sem vacakoltak sokáig, Macedodiában sok helyen az autópályát javítják szembe forgalom volt a szerbeknél is Belgrád előtt is.Belgrádnál tényleg nagyon kell figyelni a terelésnél.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 máj. 31 06:04 #7852

Ritusok kis világjáró csaopata az Etnáról üdvözöl benneteket!
Ezt én írtam, feléjük:

Jézusom, még így beöltözve is fázósaknak néztek ki...
Hány méter magasan voltatok??
Füstölgött???
Hoztatok nekem tömböt a talpatok alól???
Várom ám...
Másik jézusom, Bazsi, nem kicsinyítettem a képet...

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 máj. 23 13:29 #7720

................Alanya
Remélem jó választás :) !

Jóóóóó !

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 máj. 23 12:01 #7719

Megtörtént rÖggel a foglalás!
Ez lett belőle: hu.wikipedia.org/wiki/Alanya - hu.wikipedia.org/wiki/Alanya
Remélem jó választás :) !

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 máj. 14 21:37 #7639

................A Holt-körösi hajókirándulásra régebben a Katalin II. nevű hajó vitte az utasokat.
...................

Igen, most is az a hajó volt, láttuk - csak nem jött vissza. Arra gondoltunk, hogy talán a csoport valahol kiszállt valamit megnézni....
3-tól 4-ig rendben lett volna az idő, de hogy fél négy után talán, és lehet, hogy ismét egy óránál többet csavarog föl-alá.... az már úgy sok lett volna. Sötétben nem szeretünk autózni. (Viszont szerelés után ki kellett próbálni a járgányt.)
Az arborétumban nem sokat mászkáltunk, teljesen a hajóra voltunk rákattanva.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 máj. 14 19:48 #7637

Pamag!

Sajnálom, hogy nem alakult túl jól a kirándulásotok. Már vagy 3-4 éve jártam a szarvasi arborétumban utoljára, de nekem mindig nagyon tetszett. Itt van alig 10-12 km-re tőlünk (ha komppal megyünk). Láttátok a pávákat? A Holt-körösi hajókirándulásra régebben a Katalin II. nevű hajó vitte az utasokat.
Mi a múlthéten vasárnap jártunk Szarvason, de nem az arborétumban. Van ott a Holt-Körös partján egy jónevű étterem. Néhanapján átjárunk oda ebédelni-vacsorázni. Így tettünk egy hete is. Akkor láttuk, hogy az étterem melletti ligetnél építettek egy fa hidat, ami átvisz a túlpartra. Ez egy gyaloghíd. A másik oldalon pedig egy szabadtéri színpad épül. Mégpedig úgy, hogy a színpad a víz fölött lesz. Jól néz ki, már most is. Reméljük színvonalas előadásokat lehet majd megtekinteni ott.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 máj. 13 22:56 #7636

Szerdán kirándultunk.
A Kirándulástervező hírleveléből megkívántuk a szarvasi arborétumot és a szolnoki repülőmúzeumot.
(És akkor már megkukkantottam a találkozónk helyszínét is.)
Tulajdonképpen az arborétum nem is igazán izgatott, hanem hogy onnan indul sétahajó! Egy órás útja van a Körösön...
GoogleEarth... úgy néz ki a képen, hogy az arborétum mellett ki lehet sétálni a kikötőhöz... hát a valóságban nem így van. Előbb le kell perkálni az arborétumba a belépőt, és odabent lehet a hajóhoz menni. Mi előbb letelepedtünk egy padra falatozni. Elmúlt 2 óra, mire kiértünk a kikötőhelyhez. Körülnéztünk, jött fölülről a hajó, a vezető kiordított a hangosbeszélőn, hogy beszállunk-e egy rövidebb körre, vagy háromnegyed óra múlva itt van. Inkább vártunk. Elég sokan voltak a hajón, talán egy szervezett társaság. Aztán vártunk. Finom, simogató meleg volt, tiszta levegő, a vízben csobbanó halak... Később jött még egy pár. Aztán 3 óra lett. Hajó sehol. Negyed négy... hajó sehol. Fél négyig vártunk, aztán eljöttünk... :( - haza is kellett érni valamikor. Megspóroltunk kétezer Ft-ot... :(
Visszafelé másik úton jöttünk, és Szolnok szélén (Szandaszőlősön) megálltunk a repülőmúzeumnál. Hát az meg nem volt nyitva, 3-kor bezárt. Csak a kerítésen kívülről csináltunk pár képet.

Szarvas, Körös-part (azt hiszem, ez holtág)

melléklet nem található

Repülőmúzeum:
<!-- ia0 -->P5110068.JPG<!-- ia0 -->

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 máj. 12 10:33 #7616

Ha a Libiai tenger ilyen, mégis lehet hajózni, akkor miért nem lehet hajózni Athos déli részén? Miért van hajózási tilalom ott?

Szelidebb tenger nincs sehol mint az Athos környékén!
MINT ÍRTAM AZ ATHOS AZ ORTODOX EGYHÁZ ÁLLAMA!
A papok tiltják és nem a körülmények!

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 máj. 12 08:57 #7614

Ha a Libiai tenger ilyen, mégis lehet hajózni, akkor miért nem lehet hajózni Athos déli részén? Miért van hajózási tilalom ott?

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 máj. 12 08:54 #7613

Mi is szerettünk volna átmenni Gavdosba, lementünk Paleohorába hogy jegyet vegyünk, de akkor nem jött vissza aznap a hajó és megijedtűnk és nem mentünk át.A Libíai tengerrel először Elafonizin találkoztunk ott fujt a szél, de mivel laguna nem tudott a hullám áttörni a homokpadon, csak borzasztó sok homokot és vízpermetet vitt.Az északi part sem hullám mentes, figyelni kell a zászó szinét. A Szamaria hasadékon amikor átkeltünk első alkalommal fentről lefelé tettük meg az utat, szembe kaptuk a szelet, olyan volt mintha hajszárítóval fujtak volna, az Omaloszi négy, öt fok után a 35 , 40C fok brutális volt, az út végén rosszul is lettem, agyérgörcsöt kaptam, legközelebb hajóval mentünk, a kijáratig, felmentünk a szurdokba hét kilómétert, és visszamentünk a kíjáratig akkor nem volt semmi baj.

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 máj. 12 06:43 #7610

Ez most a kendvenc képem: www.sfakia-crete.com/sfakia-crete/bindex25.html ez is Kréta!

Ej, Zsuzs!
Hát ez miatt nem jött össze eddig álmom. 94' óta szeretnék eljutni Gavdos szigetére. Innen indulnak a hajók nyári időben mindennap, télen heti kettő alkalommal. Most utoljára megint kacérkodtunk hogy odamegyünk. Amikor megérkeztünk Sfakiára péntek volt. Mondták hétfőn indul a hajó. Rettenetes déli szél volt. Nem indult a hajó. Csütörtökön indult, de akkor meg mi nem mertünk menni, mert attól tartottunk, hogy hazafelére megint szél lesz és a tervezett 2 nap helyett ott ragadunk 2 hétre, ami nem fért bele a programunkba.
Azt tudom, hogy míg élek oda elszeretnék jutni. A párom is álmodik erről.

A Libiai tenger ilyen. Félelmetes. És a krétai déli part is ilyen. Csak ezeket a tipusú hajókat tudják használni, ami itt Thasoson van. Pantofilának azaz papucs tipusúnak nevezik. Ezekkel, ha gáz van a kikötőbe a hullámok miatt, akkor bármely más homokos part szakaszra rátudják csúsztatni.
Ennek köszönhetem a Pánossal való ismerkedésem.
Nagy gyakorlatot igényel ez a fajta kikötés. Az első innen vásárolt hajóhoz oda Pánosomat vitték le a hajóval kapitánynak - Chrissi szigete- Szamár sziget.
Nézzétek meg azt a csoda szigetet is. Mert hogy az is dél Kréta, viszont a keleti szakaszon.
E képek és honlapok mind ott készültek:
www.google.com/search?tbm=isch&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Ahu%3Aofficial&hl=hu&source=hp&biw=1024&bih=519&q=%CE%93%CE%B1%CF%8A%CE%B4%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B9&btnG=K%C3%A9pek+keres%C3%A9se&gbv=2&aq=f&aqi=&aql=&oq= - www.google.com/search?tbm=isch&c ... =&aql=&oq=

És ez pedig Gavdos, ahova még vágyok:
www.google.com/search?tbm=isch&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Ahu%3Aofficial&hl=hu&source=hp&biw=1024&bih=519&q=%CE%93%CE%B1%CF%8D%CE%B4%CE%BF%CF%82&btnG=K%C3%A9pek+keres%C3%A9se&gbv=2&aq=f&aqi=&aql=&oq= - www.google.com/search?tbm=isch&c ... =&aql=&oq=

Jössz velem Zsuzs???

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 máj. 12 06:27 #7609

Ez most a kendvenc képem: www.sfakia-crete.com/sfakia-crete/bindex25.html ez is Kréta!

Ej, Zsuzs!
Hát ez miatt nem jött össze eddig álmom. 94' óta szeretnék eljutni Gavdos szigetére. Innen indulnak a hajók nyári időben mindennap, télen heti kettő alkalommal. Most utoljára megint kacérkodtunk hogy odamegyünk. Amikor megérkeztünk Sfakiára péntek volt. Mondták hétfőn indul a hajó. Rettenetes déli szél volt. Nem indult a hajó. Csütörtökön indult, de akkor meg mi nem mertünk menni, mert attól tartottunk, hogy hazafelére megint szél lesz és a tervezett 2 nap helyett ott ragadunk 2 hétre, ami nem fért bele a programunkba.
Azt tudom, hogy míg élek oda elszeretnék jutni. A párom is álmodik erről.

A Libiai tenger ilyen. Félelmetes. És a krétai déli part is ilyen. Csak ezeket a tipusú hajókat tudják használni, ami itt Thasoson van. Pantofilának azaz papucs tipusúnak nevezik. Ezekkel, ha gáz van a kikötőbe a hullámok miatt, akkor bármely más homokos part szakaszra rátudják csúsztatni.
Ennek köszönhetem a Pánossal való ismerkedésem.
Nagy gyakorlatot igényel ez a fajta kikötés. Az első innen vásárolt hajóhoz oda Pánosomat vitték le a hajóval kapitánynak - Chrissi szigete- Szamár sziget.
Nézzétek meg azt a csoda szigetet is. Mert hogy az is dél Kréta, viszont a keleti szakaszon.
E képek és honlapok mind ott készültek:
www.google.com/search?tbm=isch&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Ahu%3Aofficial&hl=hu&source=hp&biw=1024&bih=519&q=%CE%93%CE%B1%CF%8A%CE%B4%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B9&btnG=K%C3%A9pek+keres%C3%A9se&gbv=2&aq=f&aqi=&aql=&oq= - www.google.com/search?tbm=isch&c ... =&aql=&oq=

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 máj. 11 18:06 #7608

Re: Nyaralások más helyszíneken 2011 máj. 09 21:19 #7555

Zsuzsa, köszi a tippet. Ági írását már olvastam. A szurdokot semmi pénzért nem hagynám ki. Meg még sorolhatnám, hogy mit is nem akarok kihagyni, de felesleges lenne. csak a szívemet fájdítom.

Oldalmegjelenítési idő: 0.618 másodperc