Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2013 jún. 28 19:34 #12649

A nappalink már kezd csatatérré változni.
Szóval megy a készülődés ezerrel!

Holnaptól már nálunk is áll a bál. :D
Úgy tűnik mi is váltunk biztosítót, mert az EUB árai igen borsosak lettek . Én is találtam kedvezőbbet, pedig hűséges típus vagyok, de a különbséget inkább Görögországban költjük el. :)

Szerencsés utazást minden útra kelőnek! ( Most is augusztusban is! Örülök Honey ,hogy végül Ti is fogtok idén nyaralni!) :)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2013 jún. 28 16:46 #12648

Lesz kórház a közelben, de nem lesz rá szükség!!! Pozitív gondolkodás. Vizsgán is bejött. Most is be kell.

Ez a helyes gondolkodás!
Meglátod Kefalonián csak gyógyulni fogsz! Ha az ember jól érzi magát, és a sok élménytől nem foglalkozik a maga bajával, akkor az már fél gyógyulás!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2013 jún. 28 16:44 #12647

Nálunk most esik. :(

Még szerencse, hogy végeztem az autó takarítással. Kívül-belül ragyog. Idén már a 2. klímatisztítást is elvégeztem. Ezelőtt csöves befújóst használtam, most a bomba típust. Remélhetőleg lesz dolga a klímának az úton, így megérdemli a törődést. Bár fogyasztás szempontjából jobb lenne, ha csak Athén környékén kellene bekapcsolni. :D

Reggel az utasbiztosítást is megkötöttem a Netrisken. Idén a Mondial Assistance Őrangyal típusát választottam. Jobbak a szolgáltatásai mint a megszokott EUB-nak, és még majd 10 eFt-tal olcsóbb is a 18 nap.

A nappalink már kezd csatatérré változni. Előkerültek a búvár és strand cuccok, a bőröndök, .... Tudjátok Ti jól, hogy mik. Utaztatok már. :) ;)

Szóval megy a készülődés ezerrel!

Re: Általános 2013 jún. 28 16:37 #12645

mte!
Kívánok én is boldog szülinapot!

De nem ilyen esőset.

Íme egy vidám görög mese:
[youtube]
[/youtube]

Re: Általános 2013 jún. 28 11:06 #12641

mte !

Boldog születésnapot!

Re: Általános 2013 jún. 28 10:48 #12640

Eldőlt a nyaralásunk. 1. megyünk (lesz, ami lesz alapon); 2. augusztusban; 3. Kefalóniára. :D

Zelfinek jó pihenést!

Szia Honey!!!
Nagyon örülök hogy ti is mentek nyaralni!!!
Persze hogy nem lesz semmi baj!Csak pozitívan és akkor minden rendben lesz! :)
Egyébként itt minden rendben a szigeten :30-31 fok,24 fokos tenger,hallom otthon meg tombol a zimarendesen!
Üdv: Zelfi

Re: Általános 2013 jún. 28 08:09 #12637

Nekünk már csak 3 nap az indulásig! :örül: :örül: :örül:

Gyűjtsd a tapasztalatokat, mert Kréta is a tervek között szerepel-egyszer. :D Jó felkészülést. Ezek nagyon jó napok!!

Re: Általános 2013 jún. 28 08:07 #12636

Honey, na látod, minden jó, ha jó a vége! :) A lényeg, hogy mentek, a többihez meg csak pozitivan...(arra értem, hogy írtad, egészségügyi gondjaid akadtak - sajnálom! )

Lesz kórház a közelben, de nem lesz rá szükség!!! Pozitív gondolkodás. Vizsgán is bejött. Most is be kell.

Re: Általános 2013 jún. 27 21:56 #12635

Eldőlt a nyaralásunk. 1. megyünk (lesz, ami lesz alapon); 2. augusztusban; 3. Kefalóniára. :D

LIKE!
:)

Nekünk már csak 3 nap az indulásig! :örül: :örül: :örül:

Re: Általános 2013 jún. 27 20:29 #12633

Honey, na látod, minden jó, ha jó a vége! :) A lényeg, hogy mentek, a többihez meg csak pozitivan...(arra értem, hogy írtad, egészségügyi gondjaid akadtak - sajnálom! )

Re: Általános 2013 jún. 27 20:18 #12632

Zelfinek jó pihenést!

Re: Általános 2013 jún. 26 14:50 #12622

Köszönöm Zsuzsa! Az ott készült képek alapján én is nehezen mondanék le erről a partszakaszról :)

Re: Általános 2013 jún. 26 14:33 #12619

Zelfitől kérdezném, ha netán erre járna.....: A Salianara Beach annyira off, hogy nem lehet lemenni és fürödni? Az nagyon szomorú lenne :(

Mi most jöttünk haza és felelnék, Makriammostól az út nagyon rossz ,hatalmas gödrök vannak tele vízzel igy a mélysége nem tudható, láttunk kökupacokat lehet hogy most tömegelik, a parkolóból a vízig egy vízmosáson kell átkelni husz cm. sárban de mivel olyan csodás hivogató a part átgázoltunk rajta, a papucsunkat meg otthon kipucoltuk.Ovatossan lassan menjetek!

Re: Általános 2013 jún. 26 12:16 #12618

Zelfitől kérdezném, ha netán erre járna.....: A Salianara Beach annyira off, hogy nem lehet lemenni és fürödni? Az nagyon szomorú lenne :(

Re: Általános 2013 jún. 26 09:42 #12615

Szia KissG!!!
Árakról nem sokat tudtam meg mert mi is főzünk és otthonról hoztunk mindent még a húst is fagyasztva és kibírta az utat is hűtőtáskába jégakkuval.Paradicsom 1.60,mythos 0.33 dobozos 0,85 euro,kenyér fél kg-os 0.90,akciós bubimentes víz 6 db 1,70 euro....kb ennyi amit idáig vásároltunk.
üdv: zelfi

Szia Zelfi!

A dél dunántúliak hasonlóan gondolkodnak. Bár mi megisszuk a csapvizet, nincs vele semmi baj. Ásványvíz annyi van ami az úton elfogy.
Horvátországban a pályán mentetek, vagy a kertek alatt ? (Eszék, Vukovár, Sid, Kuzmin)

Üdv: KissG

Re: Általános 2013 jún. 25 19:45 #12614

Szia Kissgj!
Az apartmannal kapcsolatban válaszoltam Neked itt:
www.thasos.hu/index.php/forum/viewtopic.php?p=12819#p12819 - www.thasos.hu/index.php/forum/vi ... 819#p12819
Menj át abba a topikba! :)

Re: Általános 2013 jún. 25 17:55 #12612

Csatlakozom pamag-hoz!
Isten éltesse a születésnaposunkat!

Köszönöm mindenkinek a gratulációkat.

Pár nap és indulunk mi is!

Két kérdés felmerült:
Most megyünk először az Ifigénia hegyi szállásra, azoktól kérdezem akik már voltak ott, hogy van-e valami ami hiányzott a szálláson? (esetleg konyhai kés, lábos, stb... )
Idén az árak mennyire mentek el a szigeten? ( főképp élelmiszerek, alapanyagok; főzni fogunk ) (remélem az új üzlet alacsonyabban tartja a saját árait)

Szia KissG!!!
Árakról nem sokat tudtam meg mert mi is főzünk és otthonról hoztunk mindent még a húst is fagyasztva és kibírta az utat is hűtőtáskába jégakkuval.Paradicsom 1.60,mythos 0.33 dobozos 0,85 euro,kenyér fél kg-os 0.90,akciós bubimentes víz 6 db 1,70 euro....kb ennyi amit idáig vásároltunk.
üdv: zelfi

Re: Általános 2013 jún. 25 14:57 #12610

Csatlakozom pamag-hoz!

Köszönöm mindenkinek a gratulációkat.

Pár nap és indulunk mi is!

Két kérdés felmerült:
Most megyünk először az Ifigénia hegyi szállásra, azoktól kérdezem akik már voltak ott, hogy van-e valami ami hiányzott a szálláson? (esetleg konyhai kés, lábos, stb... )
Idén az árak mennyire mentek el a szigeten? ( főképp élelmiszerek, alapanyagok; főzni fogunk ) (remélem az új üzlet alacsonyabban tartja a saját árait)

Re: Általános 2013 jún. 25 08:00 #12606

Sziasztok Otthoniak!!! :)
Szerencsésen megérkeztünk,este 6:30 kor indultunk el Szekszárdról és a itteni idő szerint a 11 órási komppal jöttünk a szigetre.Minden oké itt,szállásunk nagyon jó stb,stb.31-32 fok van tegnap volt egy kis zápor kb.fél óra és utána sunshine ezerrel.A saliara beach mint zenés,napernyős vendéglátó egység megszünt alig lehet a parkolójából gyalog lemenni mert kimosta a víz a lejárót szóval a mi kedvenc strandunknak off.Ági az monda talán azért nem csinálja az ürge mert azt is elakarják adni a németeknek,hát nem tudom de ez szomorú!TENGERVÍZ 22-24 fokos,szerintem kiválló,csajok szerint először k...va hideg de utána ha megszokod nagyon jó!!! :)Az új márket amiről Ági írt na az nagyon jó,pékáru még mindig nagyon finom.Na de majd ezekről bővebben otthon!!!Még elentkezem!!!Sziasztok!
Zelfel Tamás

Re: Általános 2013 jún. 24 16:37 #12605

Csatlakozom pamag-hoz!

Re: Általános 2013 jún. 24 08:43 #12602

A teknőssel való úszás rövid története: Laganasi strandon párom épp búvárkodott, mikor rohant ki nagy suttal, hogy menjünk hamar (fiammal), mert a tenger alján ott hűsöl a teknős. Tényleg rohantunk, mondván nehogy elússzon. Nem úszott el. Méltóságteljesen jött velünk, vagy mellettünk (vagy lehet menekült tőlünk, csak nem volt hozzá a megfelelő mimikája :) Én hamar elfáradtam, de a fiam legalább egy fél órát úszott vele együtt. Valami fenséges és feledhetetlen élmény volt. Mivel az a nyaralás utsó napján történt (jobbára nem a laganasi strandon voltunk, mert mentünk fel-alá, hogy mindent lássunk), megfogadtuk, hogy nem csak a kimaradt látványosságokért, de a teknősért vissza kell oda mennünk.

Re: Általános 2013 jún. 24 07:38 #12601

Szülinapos:

kissgj

Isten éltessen!

<!-- ia0 -->mythos üveg kicsi.JPG<!-- ia0 -->

Re: Általános 2013 jún. 24 05:06 #12597

Bárhol is jártunk Görögországban, mindig volt egy dolog amitől az különlegessé vált (pl: Sartin a narancspart, Zakynthoson a gyönyörű víz mellett maradhatatlan élményt nyújtott a teknőssel való úszás, Lefkadán a gyönyörű partok és nem utolsó sorban a Nidris vízesés, Korfun az előbb említett naplemente). Kíváncsi vagyok, hogy a nyaralásból visszatérve melyik lesz az a felejthetetlen élmény, mely a listámat bővíti :)Már csak 8 nap !

teknőssel való úszás,

Po, Ági, ez döbbenetes élmény lehetett!!!
Krétán az utolsó három évemben volt élményünk reggel 8.80 kor mikor megérkeztünk Elundába a hajós kirándulásra. Ott sekély öböl. Még mindenki alszik reggel 8 óra körül. Felszálltunk a csendes öbölbe. Mindenki fotózott a hajóról. És mikor a motorok beindultak a tengerben levő homokdűnéknek látszó barna foltok lesüllyedtek. A hatalmas kareta kareták voltak a homokdűnék. Ott aludtak a víz felszínén az öbölben.A hajónk zaja riasztotta fel őket. Majd mikor Ágios Nikolaos öblébe beértünk, akkor jöttek hajóról leszálláskor üdvözölni bennünket. A halászok ott etették őket. Ez még jó 10 évvel ezelőtt volt. Minden héten volt ilyen élményem. Félelmetesek. Ott úszkálhattak hát mindig körülöttünk, de soha nem láttam őket másként, mint ahogy most leírtam. Láttátok úszás közben?

Re: Általános 2013 jún. 23 20:21 #12592

Mert kerestem egy csomó ideig, mire rájöttem, hogy angolul kell keresni, mert magyarul nem sok mindent ad ki... no comment...:)
Én is mentettem. :)
És teljesen felvillanyozott ez a fél 7, addigra lazán fel tudok ébredni! :D :wink:

Re: Általános 2013 jún. 23 20:16 #12590

Akkor, nem vagyok egy rossz matekos. :örül:

Közben, én is kerestem, de csak Szalonikis oldalt találtam. :oops:
És azt az oldalt, amire emlékszem, nem lelem.
Viszont, ha már ezek megvannak, mennek a listába, hogy ne tűnjenek el. :wink:
Azért, mutatom, mert más várost is be lehet állítani, csak közelebbit nem tartalmaz a lista...

www.timeanddate.com/worldclock/astronomy.html?n=1428&month=8&year=2013&obj=sun&afl=-11&day=1 - www.timeanddate.com/worldclock/a ... =-11&day=1

Oldalmegjelenítési idő: 0.387 másodperc