Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2013 szept. 18 15:46 #13404

Mackópajtás!
Igaza van Pamaganak, az általatok vásárolt édességnek semmi köze a mézhez. Ez azonban mit sem von le az élvezeti értékéből. Már, ha valaki szereti a tömény édeset. Nekem volt szerencsém végigenni a repertoárt. Legkevésbé az egészbe-mandarin ízlett, legfinomabb pedig a cseresznyés. Abból még van egy féltve őrzött üveggel itthon, pedig 2011-ben voltunk utoljára a szigeten (akkor viszont bevásároltam mindből bőségesen).

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2013 szept. 17 16:28 #13403

Udvozletem kuldom a szigetrol. Tegnap vihar volt, ma ragyogo ido van. Hatarok miatt hosszu volt az ut 22 ora a hatartol. Itt minden csodas, Agit is beleertve.
vikso :D :D :D :D :D :D :D :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2013 szept. 17 11:38 #13402

...................nem is kimondottan csak méz, inkább édesség, mert tele van egész fügékkel.). ..................

Ahogy látom, ez nem méz, hanem a mézes szirupban eltett gyümölcs, amit Ági kanalas édesség-nek fordított, és ami nagy divat ott. Valóban lépten-nyomon lehet kapni nemcsak fügéset, hanem a legkülönfélébb gyümölcsökkel, dióval-mogyoróval, stb. ... :D ... és a legkülönfélébb nagyságú kiszerelésben... :D
A füge meg különösen finom arrafelé :D

És némi beszámoló meg képek ??? ugye elmeséled, milyen volt ??? ... :D
:úszógumi:

Re: Általános 2013 szept. 17 10:15 #13399

Sziasztok

Legutóbbi Thassos-i nyaralásunk alatt elkövettünk egy aprócska hibát. Mégpedig azt, hogy kevés fügemézet hoztunk haza.(Sok félét végig kóstoltunk, ezt pont nem, ebből csak hoztunk és itthon jöttünk rá milyen finom is. ÉS tulajdonképpen nem is kimondottan csak méz, inkább édesség, mert tele van egész fügékkel.). Ezért lenen egy olyan kérésem, hogy ha esetleg valaki még majd ezután fog hazajönni a szigetről, tudna nekem hozni ilyen mézet? Mi ezt a fajtát vettük: kepkezelo.com/images/clfdw11th1ha6unpvkxd.jpg - kepkezelo.com/images/clfdw11th1ha6unpvkxd.jpg
A fővárosban vettük a sétálóutcán a bazársoron, de gondolom szinte bárhol lehet kapni a szigeten.

Re: Általános 2013 szept. 12 10:54 #13392

MÁRIÁK !

BOLDOG NÉVNAPOT !

Re: Általános 2013 szept. 07 18:12 #13379

Igen! Ági hol vagy? :roll:

Erről a hajókirándulás jut eszembe.
Az idén új hajóval szeljük a habokat.
Nagy a sikere a csinos, makulátlan tiszta, fa hajónak.
Ott kezdjük úgy, hogy belépve a hajóra név beírást kérek a hajónaplóba.
Majd kérem írják oda a nemzetiségünket.
Hun...
Hát hun itt, hun ott.
Kikezdett az utolsó kettő hónap rajtam. Annáék hozták meg a szigetre az oldást.
Az irodák heti kétszeri érkezése és sok apróbb ügyes bajos dolgok után a teendők, hogy megoldódjon minden.
Mondanám, hogy kezd megnyugodni a sziget. Pános mondja sok hazautazó van.
A szigetre érkezésünk nálunk is csak irodai szinten magas. A magán vendégek részéről ilyen olyan indokok miatt most kevesebb a létszám. Az utolsó héten szeptember 21. én lesz a főpremier. Azon a héten jön mindenki, ki egész évben csak vágyakozott a márványporos tengerpartunkra.
Akkor a szezon utolsó hetére újra teli lesz magyar vidámsággal az öblünk.
Addig megpróbálom utolérni magam az itt ott elmaradt munkámmal, meg egy kicsit lazítani az esetleges üresjáratos napokon. Kell majd az energiám,mert erős csapat jön, szeretném, ha a záró hetünk jól sikerülne majd.
Közben elkezdtem tervezni a telet is.
Át kell mennünk Krétára családi okok miatt. Húztuk halasztottuk a dolgot főleg anyagi okok miatt, majd tegnap egy merész dolgot tettem. Lassan kezd rám ragadni a ti tanításotok. Ilyet még nem merészkedtem. Befoglaltam interneten repjegyet. Nem akkor mikor én szerettem volna, hanem mikor közel esett az én időpontomhoz, és olcsó jegy volt. Először indulunk a kerekeim nélkül, és úgy hogy ott kell majd autót bérelni. Nov. 30.ra vettem jegyeket Thessalonikiből repülve 2 hétre. Bazsi volt eszembe pár éve mikor ide készült. Kaptam egy hírlevelet az utaztató társaságoktól egy rendkívüli kedvezményre. Addig bambultam rajta, míg azt elszalasztottam, de a következő akciót mi még szintén mosolygós, azt elcsípettem egy utazási irodával.
Kiváncsi vagyok elbukjuk- e a jegyet, vagy tudunk majd menni a tervezett időszakban.

Samothráki kettő vendégházaspárom által lett látogatva.
Az egyik család régi Thassos és görög rajongók kettő kamasz lánykával. Ők érezték mi várja őket, és régi vágyuk teljesült. Nagyon jól érezték magukat.
A másik család az új vendégkörből érkezett oda egy kicsiny 4 éves kislánnyal. Szerencsés volt a közel azonos ott tartózkodási időpont, és az azonos szállás választás. Aleka bungalóban laktak.
A szállást nagyon szerették. Különbség van az itteni szállásadók és az ottaniak között.
A szállások szuperek, de nincs vendég-házigazda viszony. Ezt talán annak tudom be, hogy a szigetre a főszezoni szakaszban hippik érkeznek. Ők egymás közt zárt lények. Talán ezért alakult ki ez a magatartásviszony. Aleka asszony boldog döbbenttel beszélt nekem a vendégeimről.
Ami érdekes volt számomra is, hogy főszezon idején tömeget és hippizajt vártam. Kicsit tartottam a fesztivál és a szállások közelségétől. Nem volt észrevehető.
A vízeséses túráknak nagyon nagy sikere volt. A természet a szigeten, a sziget furcsaságai és a hajón uralkodó hangulat lenyűgözte vendégeinket. Mondták visszatérőek lesznek!
A házigazdáról eszembe jut az új hajónk hajóskapitánya. Ő is eléggé zárkózott volt hetekig. A múlthéten éreztem az áttörést ebben. Már mosolyogva vár bennünket a hajóra és viccelődik velünk. Egy népet meg kell ismerni mit mi kedvesen tesszük.
Samothrákin is kell majd még egy két év, hogy elfogadjanak majd bennünket.
Sikeres lesz a különcök szigete!

Elkezdődött az iskola szezon. Ellesztek most sokan foglalva. Én is még egy kicsit mocorgok, de már néha néha itt leszek. Átfutom majd az írásotok, hogy a felmerült témákhoz én is hozzágondoljak.

Re: Általános 2013 szept. 06 11:38 #13378

Re: Általános 2013 szept. 02 19:48 #13368

Anna,gratulálok az esküvöhöz!Olyan romantikus lehetett!Nekem kedvencem a Mamma Mia film,többször láttam.Valamelyik csatornán meg futott olyan müsor,ahol görög esküvöket mutattak be,azt is sokat néztem.Igaz,már házas vagyok,de lehet,hogy mint Gyözikéék,még 1-2 szer ujraházasodhatok,hátha majd Görögországban.... :D Azért engem is érdekelnének a részletek,hogy sikerült megszervezni.

Re: Általános 2013 szept. 02 19:10 #13367

Igen, mi vagyunk. Több kép is van fent a facebookon az esküvőről.

Re: Általános 2013 szept. 02 18:34 #13366

Ti vagytok????

Re: Általános 2013 szept. 02 18:29 #13365

Szia Anna! Én láttam képeket egy esküvőről Ági képei közt. De nem több van??? Mármint fotó...Ági képei között... Mostanában került fel egy pár fotó...
Gratulálok az esküvőtökhöz!!!!

Re: Általános 2013 szept. 02 12:09 #13363

Hát hazaértünk tegnap éjszaka, és már fordulnék is vissza. Fantasztikus két hetünk volt, köszönjük a gratulációkat.

A két hétbe belefért a jeep túra, hajó túra, kirándulások, esküvő szervezése, és két esküvő. Ugyanis nekünk kettő volt. :örül:

Nagyon hálásak vagyunk Áginak, aki szívét-lelkét kitette értünk, köszönjük Panos-nak az esketést, és köszönjük Manolis-nak, a Zeusz hajó kapitányának a felejthetetlen hajóutat.

Mesébe illő volt az egész. A második esküvőnket a Mamma Mia filmben lévő esküvőhöz hasonlítanám. Míg el nem indultunk nyaralni, rengeteget néztük a web-kamerát a szigetről. Ott mindig lehet látni egy kicsi kis szigetet, tetején egy házzal. Ez Grambousa (nem biztos, hogy jól írtam) sziget, tetején egy kápolnával. Itt volt a második esküvőnk.

Egy két képet meg tudtok nézni, ha fent vagytok a Facebookon. Ági ismerősei között megtaláltok Szakmári Anna

De majd bővebben a beszámolóban. Igyekszem

Üdv Anna

Re: Általános 2013 szept. 02 11:22 #13362

Felejthetetlen élményekben volt részünk, a szigeten házasodtunk össze...

Anna, gratulálok Nektek! :)
Ez valóban csodás élmény lehetett, kiváncsi vagyok a beszámolódra, hogy hogyan vittétek ezt véghez. :)

Én is gratulálok nektek, bár csak most olvastam. Ez aztán a nagy kaland, biztosan csodálatos lehetett.

Re: Általános 2013 aug. 31 10:51 #13357

Pamag, akkor egyelőre hagyd azt a topicot...elcsámcsogunk mi kettecskén itt is, ha látjuk, hogy valakit még érdekel, majd esetleg akkor... :)
Nézegetem a képeidet máris..szerintem már láttam is őket. :)
Biztosan szép a sziget, és sok a látnivaló, lehet, hogy engem az zavarna, hogy nincs olyan nyüzsi (tavernák, boltok, kávézók, szép strandok), mint Thassoson, bár látatlanban tudhatom... :)

Anna, képeket,mindent várunk én legalábbis nagyon kiváncsi vagyok! :)
Gondolom, hogy nem lehetett egyszerű a papirok ügyintézése, hallottam már mástól is, hogy ez a legbonyolultabb része, és anyagiakban sem kevés ezeket kiváltani, lefordítani stb... :)

Re: Általános 2013 aug. 31 04:33 #13356

Ez valóban csodás élmény lehetett, kiváncsi vagyok a beszámolódra, hogy hogyan vittétek ezt véghez. :)

Köszönjük! Hát lesz miről írnom, onnantól kezdve, hogy senki nem tudta Magyarországon, milyen papírt, hogyan kell készíttetni, addig, hogy két esküvőnk is lett a két hét alatt.

Igyekszem a beszámolókkal.

Re: Általános 2013 aug. 31 00:12 #13355

....................................

És mit szóltál a régészetes-felfedezős topic ötletemhez? :) Ha másnem én biztosan sűrűn látogatnám, az ehhez hasonló friss hírekkel... :)

Tényleg, Ti jártatok Samothrakin? Arról készítettél képeket, vagy beszámolót, vagy valamit? :)

2. Kalandozás Orfeusz földjén 2008 - beszámoló (Egyéb-ek között)
képek Szamothakiról: picasaweb.google.com/pamag0716/3SzamothrakiKalandozSOrfeuszFLdjN2008-https://picasaweb.google.com/pamag0716/ ... zFLdjN2008
Hát nem tudtuk úgy bejárni, mint ahogy Ági elővezette az év elején... ahhoz nem a mi lábunk kéne... de jártunk a szigeten.
Egyszer Neked is meg kell nézned !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1. Ilyen topik?
Nekem jön a Múlt-Kor hírlevél... de hogy még ki lenne vevő egy kis csámcsogásra ebben a témában... ?
Próbáljuk meg?

Re: Általános 2013 aug. 30 23:08 #13354

Szia Pamag!
A Louvre-ben még nem jártam (Párizsban igen, de valamiért ott a múzeum kimaradt, szervezett kiránduláson voltam anno gyerekekkel), de a szobor valóban fenséges lehet! :)
Az európai múzeumok rengeteg görög kincset őriznek, nem is csodálkozom, hogy ez is a Louvre-ben van, de legalább szánnának rá pénzt is...
Viszont a British múzeumban jártam, el is voltam ott is ájulva, hogy menni ókori görög lelet van, egy óriási emeletet elfoglalnak.

És mit szóltál a régészetes-felfedezős topic ötletemhez? :) Ha másnem én biztosan sűrűn látogatnám, az ehhez hasonló friss hírekkel... :)

Tényleg, Ti jártatok Samothrakin? Arról készítettél képeket, vagy beszámolót, vagy valamit? :)

Re: Általános 2013 aug. 30 23:02 #13353

Re: Általános 2013 aug. 30 22:14 #13352

.....................................

Otthon megpróbálok minél előbb egy beszámolót összeállítani a nyaralásról, képekben, videókban összefoglalva mindent! Illetve két-három beszámolót!

......................

:D :D :D :D :D ..... :pápá:
:legjobbakat:

Várjuk! Hadd izguljuk végig mi is újra a kalandjaitokat ! :D

Re: Általános 2013 aug. 30 22:06 #13351

És még valamit találtam.
(nem tudom van-e itt még ilyen régészet-megszállott... :) )
mult-kor.hu/20130830_osszedobnak_aszamothrakei_nike_restauralasanak_koltseget - mult-kor.hu/20130830_osszedobnak ... _koltseget

(lehet, hogy kellene valami régészetes, felfedezős, tudományos topik is? :), mert ha jól látom csak magyar vonatkozásban van... :) )

Húúúúú.... és ez mai hír.
Lehet, hogy át kéne vinni a szamothrakis topikba... ha többeket érdekelne...

Izé. Elvinni elvitték magukhoz, akkor most restaurálni meg nem ízlik ? :wink:
Az eredeti helyét sajnos nem láttam, mert valahová még fel kellett volna mászni. A múzeumban lévő másolatot fényképeztem csak. A Louvre-ba meg valószínűleg nem jutok már el soha...

Re: Általános 2013 aug. 30 22:03 #13350

Üdvözlet Mindenkinek!

Igaz, elvesztünk, de nyaraltunk! Két hét nyaralás után, holnap reggel indulunk haza Thassosról!

Ági jól van, fut, szalad intézkedik. Rengeteg időt szánt ránk!

Mégegyszer szeretnénk megköszönni mindent!

Otthon megpróbálok minél előbb egy beszámolót összeállítani a nyaralásról, képekben, videókban összefoglalva mindent! Illetve két-három beszámolót!

Felejthetetlen élményekben volt részünk, a szigeten házasodtunk össze, és ez Ági segítsége, odaadása, szeretete nélkül nem valósult volna meg.

Mindent köszönünk
Anna, Csaba, Csabi, Panna, Szilvi, Zsolti, Bettina, Tamás, Magdi, Noémi

Re: Általános 2013 aug. 30 18:34 #13349

És még valamit találtam.
(nem tudom van-e itt még ilyen régészet-megszállott... :) )
mult-kor.hu/20130830_osszedobnak_aszamothrakei_nike_restauralasanak_koltseget - mult-kor.hu/20130830_osszedobnak ... _koltseget

(lehet, hogy kellene valami régészetes, felfedezős, tudományos topik is? :), mert ha jól látom csak magyar vonatkozásban van... :) )

Re: Általános 2013 aug. 30 18:27 #13348

mult-kor.hu/20130823_megtalaltak_nagy_sandor_sirjat - mult-kor.hu/20130823_megtalaltak ... dor_sirjat

Érdekes, hogy a cikkben már azért nem ennyire nyilvánvaló az, amit a cím állít. :)
Vagy kérdőjel kellene a végére. :)

Itt képek is vannak - akit érdekel. :)
www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2401057/Have-archaeologists-discovered-grave-Alexander-Great-Experts-enormous-marble-tomb-fit-king-Greece.html - www.dailymail.co.uk/sciencetech/ ... reece.html

Re: Általános 2013 aug. 28 21:55 #13341

Mi történt itt? Uborka-szezon van? Vagy mindenki elment nyaralni????
................

És hogy senki nem jött vissza a szigetről... ? :roll:

Honey!
Nagyon tetszik! A képek is meg az elmesélés is! :D

Re: Általános 2013 aug. 28 19:06 #13340

Mi történt itt? Uborka-szezon van? Vagy mindenki elment nyaralni????

Balázs, köszi a segítséged!!

Oldalmegjelenítési idő: 0.296 másodperc