Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2013 aug. 18 12:06 #13287

Anna jó nyaralást Nektek, biztosan még mindig forróság van odakint!
Melus, jó is az a szervezkedés! :) Majd szólj hogy állsz vele! :)
Úgy látom innen minden további nélkül meg lehet nyitni a picasas linkemet, valamiért Pamagnak mailben nem ment.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2013 aug. 18 11:50 #13286

Ilonáknak szeretettel

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2013 aug. 18 09:57 #13285

Üdvözlöm a haza érkezetteket. :D Kiflic, Messinia, Bár biztosan maradtatok volna még...
Nem nagyon vagyok mostanában, mert szervezkedem erősen. :D
Azért belekukkantok a képekbe, de csak futólag...

Re: Általános 2013 aug. 18 06:01 #13283

Üdv Mindenkinek Thassosról!

Szerencsésen megérkeztünk, nagyon jó utunk volt, rendőrrel nem találkoztunk. Egyedül a Macedon-görög határon kellett várakoznunk. Még mindig csodálatos a sziget.

Anna

Re: Általános 2013 aug. 17 21:21 #13280

Ügyes voltam, felpakoltam az albumot! :)
Lehet nézegetni - bár biztosan sokan kismilliószor láttatok hasonlókat... :)

picasaweb.google.com/107563799473402597623/VisszateresThassosra2013Augusztusaban-https://picasaweb.google.com/1075637994 ... usztusaban

Re: Általános 2013 aug. 16 11:57 #13271

Kati, ez még csak ilyen szösszenet volt az élményekről, a beszámolóm várat majd magára, egyelőre nem nagyon lesz időm rá, de a képeket igyekszem felrakni.
Másodszor is nagyon jól éreztünk magunkat, igyekeztünk pihenni is, meg kirándulgatni is. :) A Golden beach centrum szakaszán is voltak nagy hullámok, két napig, úgy hogy mellette nagyon tiszta maradt a viz, nagyon élveztünk. Más helyeken, ahol hullámok voltak, mindenféle vizi növényekkel volt tele a tenger, és a part is.

Anna, nagyon jó utat, kellemes nyaralást Nektek! :)

Re: Általános 2013 aug. 16 11:40 #13270

Messi! Olyan jó olvasni, szinte újraélem az élményeket, pedig csak nemrég jöttünk haza. Jártunk olyan helyeken, ahol ti is, és nekünk is volt balekságunk. Majd nemsokára én is megcsinálom a beszámolót.

Re: Általános 2013 aug. 16 11:38 #13269

Anna! Nagyon kellemes , jó utat kívánok, bár már lehet, hogy nem olvasod.

Re: Általános 2013 aug. 16 11:15 #13266

Az ottani szőlő ... :D :futyul: :fülyül: :nyálcsorgató:
Most legszívesebben ész nélkül hanyatt-homlok rohannék Görögországba szőlőért :lol: :roll:

Re: Általános 2013 aug. 16 11:09 #13265

............. Ennek mi a kinti neve és merre lehet ilyet kapni? Illetve a busz utat kibírja hazáig?

Kóstold végig a választékot a héten :lol:

Úgy csomagold (de bármikor bárhol bármilyen gyümölcsöt) , hogy ne legyen lehetősége megtörni. Jó, ha bele tudod tenni stabil papírdobozba vagy műanyag dobozba.

Re: Általános 2013 aug. 16 10:05 #13263

Jó reggelt Mindenkinek! :)

Azért már sikerült lenyugodnom a rendőrös sztori miatt...bár tényleg bosszantó a kiszolgáltatottság ilyenkor.

A színházat még mindig épitik - legalábbis a nagy daru ott van, és szalag van kifeszitve, az ülőhelyeket újítják fel.
Elindultunk Limenaria felé, strandokat nézegetni, bár nem voltunk túl sikeresek. Arcangelos beach lejáratát nem találtuk meg, (nekünk minden évben van egy ilyen balekság :)), végül Tripitit szemeltük ki, ahol épp óriási hullámok voltak, szépen le is ragadtunk ott, ebéd utánig. Délután indultunk visszafelé, először kerestünk Limenaria után valami Fari nevű romot, de hiába volt kitáblázva, ott mászkáltunk az olivaligetben, de romot nem láttunk.
Visszafelé a fényképező aksija is megadta magát - miért is ne. .) Nekünk Limenaria egyáltalán nem jött be, felmentünk Theologosba is, nem hallgatunk a tanácsokra, nem álltunk meg a falu szélén parkolni, eindultunk a szűk utcákon, ahol mindenütt álltuak az autók keresztbe-kasul. Párom rosszul volt, azt mondta, hogy ha a bácsi kinyitja a ház bejárati ajtaját, elvisszük a kocsival. :) Alig vártuk, hogy kiérjünk egy normális útra.

Ezen felül voltunk Paradise beachen, ott is százezren voltak, elmentünk hétfőn a piacra Prinosba, itt főleg gyümölcsökből tankoltunk fel, egyébként jó nagy, csak elég sok kinai cucc. :) Ott is bemerészkedtünk egy kis szűk utcába, ahol jöttek szembe, de a kint ülő görögök rögtön jöttek integettek mindenfelé, hogy merre menjünk még 1 centit hogy elférjünk egymás mellett. :)
Az ottani partokra is lementünk, Skala Prinouba, Skala Rachoniba pl. de mindig megállapitottuk, hogy a Golden beach nekünk a sztár-part. :)
Limenasban többször is voltunk, főleg esténként. Evrokasztro tényleg fantasztikus!

Filippit pedig hazafelé feltette az i-re a pontot, teljesen elaléltam tőle. :)

A Captain tavernában isteni tengeri herkentyűket ettünk, illetve a Platánosban hatalmas adag és nagyon finom grill tálat. Ezen felül több helyet is kipróbáltunk, de ez a kettő volt a legjobb.
Szőlőt mi is hoztunk haza, igaz magosat, de épségben túlélte az utat! :)

Re: Általános 2013 aug. 16 09:36 #13262

Sziasztok!

Aminap megkértek, hogy hozzak Thassosról mag nélküli szőlőt, viszont én még nem is hallottam ilyenről. Ennek mi a kinti neve és merre lehet ilyet kapni? Illetve a busz utat kibírja hazáig?

Mazsola szőlő a mag nélküli igy augusztus táján már lehet kapni jószerével már az van az üzletekbe vétel előtt kostoljátok meg és abból vegyél. Az utazást a papir zacskóban elég jól átvészeli hütőtáskában Lényeg hogy ne törjön.

Re: Általános 2013 aug. 16 09:11 #13261

Sziasztok!

Aminap megkértek, hogy hozzak Thassosról mag nélküli szőlőt, viszont én még nem is hallottam ilyenről. Ennek mi a kinti neve és merre lehet ilyet kapni? Illetve a busz utat kibírja hazáig?

Re: Általános 2013 aug. 16 07:43 #13259

....................

Sebaj, a nyaralásunk nagyon jó volt! És végre láthattam Filippit, ami külön élmény volt számomra. :)
Ja, és a szinházat is megtaláltuk végre, bár csak este 7 után mentünk, iszonyat hőség volt. :)

Szia itthon! :D :D :D

Az úton valami rendkívüli esetet kaphattatok el... :( ... nem létezik, hogy ilyen rendszeres legyen... :(

Limenasba voltatok a szinháznál? Már megcsinálták?

Re: Általános 2013 aug. 16 06:37 #13258

Üdv itthon Messina!
Azért ez durva húzás volt a rendőröktől. Az a szörnyű, hogy teljesen ki vagyunk szolgáltatva Nekik.
Remélem velünk ilyen nem lesz. Ma délután indulunk, remélem éjszaka alszik mindenki, és nem büntetnek.

Re: Általános 2013 aug. 15 21:41 #13257

Ja és látom, van egy születésnapos, de évek óta nem járt itt :(

Re: Általános 2013 aug. 15 21:40 #13256

....................

Sebaj, a nyaralásunk nagyon jó volt! És végre láthattam Filippit, ami külön élmény volt számomra. :)
Ja, és a szinházat is megtaláltuk végre, bár csak este 7 után mentünk, iszonyat hőség volt. :)

Szia itthon! :D :D :D

Az úton valami rendkívüli esetet kaphattatok el... :( ... nem létezik, hogy ilyen rendszeres legyen... :(

Re: Általános 2013 aug. 15 21:06 #13255

Nekünk is gyanús volt az eset minden szempontból, eleve a szerbeknek, maciknak csak intett hogy menjenek, csak a németet meg a magyart állitotta le. A másik, hogy mi visszamentünk természetesen a bankba - már ha azt banknak lehet nevezni -, ami a macedón határ után van rögtön, egy kis koszos butyka, ott állnak sorba az emberek befizetgetni valamiket. Érdekes, hogy a manusz, csak áthúzta a csekket, ráirt valamit, és mehettünk is vissza a rendőrbácsinak odaadni.
Az útlevelet adta oda a párom, ami egyébként már lejárt. :) Meg a zöldkártyánkat is elkérte, és csak azután kaptuk vissza, hogy leadtuk a befizetésről a bizonylatot. Ki tudja, talán képesek még a határra is odaszólni, ha nem fizetünk, hogy ne engedjenek át minket.
Mindegy már valójában, csak bosszantja az embert, hogy ezek után az ilyen esetekre simán számitani kell minden egyes nyaraláskor, hogy mondvacsinált dolgokért megbüntethetnek minket?
Egyébként rengeteg rendőr volt az utakon, mind Macedóniában, mind Szerbiában. Felüljárók alatt főleg, és az autópálya le és felhajtóknál. Meg úgy mindenütt úközben. :)

Re: Általános 2013 aug. 15 19:01 #13254

Sok egyéb mellett már azért is gyanús ez a z Euróban kiszabott büntetés, mert olyat mégsehol nem tapasztaltam, hogy hivatalosan kírótt birságot idegen valutában kellett volna kiegyenlíteni.
Csak hát mit tud az ember tenni idegenben?
Főleg ha az okmányait is elvették.

Re: Általános 2013 aug. 15 15:38 #13253

Szia Messi! Üdv. itthon.
Örülök, hogy jól telt a nyaralást. A rendőrös sztorit sajnálom, most csak a jóra emlékezz.

Re: Általános 2013 aug. 15 14:22 #13252

Szia Messi!
Már itthon? eltelt egy hét?

Re: Általános 2013 aug. 15 14:03 #13251

Már itthon is vagytok???? Ez hamar eltelt. :(

Ez a rendőrös sztori, ez kicsit gyanús. Nekem nagyon álrendőrös-nek tűnik.
Azt kellett volna mondani, hogy oké, mentek befizetni a bankba. Lehet, hogy meggondolta volna magát. Mi az, hogy ráírta, hogy csak 125 Euró??? Az a bank elfogadja??? Szerintem nem.
A papírokat egyébként elvette és nem adta vissza?

Persze utólag már könnyen okoskodik az ember. Egy ilyen szituban másként viselkedünk..... :( :(

Re: Általános 2013 aug. 15 12:15 #13248

Sziasztok!
Először is: Zsuzsa, igy utólag is nagyon boldog születésnapot kívánok! :)

Hajnalban érkeztünk haza, ottani idő szerint a 3/4 7-es komppal indultunk el, de bementünk Filippibe még, igy olyan 11 körül volt a tényleges indulás. Képzeljétek a macedón rendőr megbüntetett minket. Nem is kis összegre, 125 eurot kellett kiperkálni, még jó, hogy ezen felül a kártyánkon volt pénz, igy hazafelé nem volt gond a tankolásokkal, pályadijakkal.
Rettenetesen dühösek voltunk, merthogy természetesen mondvacsinált indokkal állitott meg minket, állítólag rosszul soroltunk át egyik sávból a másikba...sehol nem követtünk el hibát, teljesen szabályosan mentünk, látszott rajta, hogy tök mindegy neki, valamit úgyis találni fog, jól megszemlélte a kocsit kivülről. Csak magyarokat és németeket intett le (a mac. határ után kb 15 km-rel), és büntetgetett mindenkit...Hiába mondtunk neki bármit, hogy nem értjük, a párom - finoman és kicsit erőteljesebben is - próbált egyezkedni, hogy nincs annyi pénzünk stb, nem jutunk haza, nem hibáztunk, nem értjük, mindennel próbálkoztunk, csak a fejét rázta, hogy nem, irány a bankba fizetni - vissza a határra, ott a bank - és utána vigyük neki a cetlit. A párom majd felrobbant, én úgy szintén, a többi leállított autósról nem is beszélve...merthogy mindenki fizetett ám rendesen. Ráadásul a csekken- valami sokszorositott fénymásolat- 250 euro szerepelt, erre mondta a rendőr, hogy ez a régi szabvány csekk, ne foglalkozzunk vele, de a postán majd fogják tudni, hogy mi a dörgés, mert ő leirta, hogy nekünk csak a fele a büntetés...no comment.
Kicsit először el is vette a kedvem, merthogy kidobtunk az ablakon ennyi pénzt a semmiért, igazságtalanul, fel is tettem a kérdést, hogy legközelebb külön borítékkal induljunk, hogy a maci meg szerb rendőröknek legyen mit adni? Felháborító. Komolyan elgondolkoztam, hogy jövőre összehozunk egy repülős utat, nem fogom otthagyni a vagyonom ezeknek a szemeteknek.

Egyébként a határokon nagyon hamar átjutottunk most is, Röszkénél volt egy kis sor, de nem vészes. Rengeteg volt még mindig befelé a török.

Egyébként a nyaralás szuper volt, végig egy felhő sem volt az égen, Efiék tündérek voltak, mint mindig, csavarogtunk jó sokat, és rájöttünk, hogy nekünk a Golden Beach a legjobb part. :)Majd mesélek még, csak közben pakolásznom kell. :)
Meg ez a rendőrös eset kikivánkozott belőlem igy nagy hirtelen. :)

Re: Általános 2013 aug. 13 17:12 #13241

Barátaink pedig a hegyi Ifigéniában szoktak lenni. Akkor nem biztos, hogy összefuttok. Kellemes nyaralást nektek.[/quote]

Köszönjük. Lehet, hogy valamikor összefutunk, Ágival szeretnénk menni kirándulni, ha ők is jönnek. Mi kétszer voltunk már az Ifigénia partijában, az is jó volt!
Jó nyaralást Nekik is.

Re: Általános 2013 aug. 13 15:52 #13239

A VIKI parti apartmanjában leszünk. Mind a három apartman a miénk lesz. Tavaly tavasszal voltunk itt, és tetszett, hogy lent van a parton.

Barátaink pedig a hegyi Ifigéniában szoktak lenni. Akkor nem biztos, hogy összefuttok. Kellemes nyaralást nektek.

Oldalmegjelenítési idő: 0.421 másodperc