Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2014 máj. 18 10:33 #14252

Úgy gondoljátok, hogy kevesen olvassák a témákat? Nem tudom, mihez képest. Sokan úgy mennek el nyaralni egy adott helyre, hogy jóformán azt sem tudják, hogy hol van. Azt meg hogy mit lehet/érdemes megnézni, alig pár ember tudja. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy ennél tovább hányan mennek, történelem, kultúra, földrajzi adottságok ...

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2014 máj. 18 10:06 #14251

Én most ezt nem igazán értem ...

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2014 máj. 18 09:38 #14250

2014.05.18. 0:08 keltezéssel, Horváth Balázs írta:
Ezért kár volt ezen dolgozni……
Nézzétek a találatokat: www.thasos.hu/index.php/leiras/altalanos - www.thasos.hu/index.php/leiras/altalanos
Az én válaszom erre a gondolatra:
Éppen ezért kellett rajta dolgozni.
25 éve tartok szervezett kirándulásokat. Kb. 15 éve van ez a negativ jelenség.
A nyugdíjas művelt réteg kihalóban vagy az anyagiak teljes alján és mivel nem tudnak utazni, ilyen területeket, mint mi nem olvasnak.
A fiatalok nagyon kisebb van az értékes anyag között.
A közép réteg? Velük van a legnagyobb baj. Tőlük nevelődik ki az új generáció.
És ők vannak a legkisebb arányban kik a műveltségi szintjükhöz ezt a tudást is hozzáteszik.
Épp akkor kell dolgozni ilyenen, mikor sajnálatos kép kezd kialakulni az emberek között.
Az elsekélyedést, hogy megállítsuk sokkal több ilyen témát kell nekik adni. Nevelés nélkül képzeld mi lenne a mai fiatalsággal.
Épp tegnap beszélgettünk Pánossal hasonló témáról.
A görög televízió csak régi görög filmeket ad minden csatornán.
Pános morgott érte. Én mondtam örülök ennek.
Gondolatom erről, hogy teljesen biztos, hogy az anyagiak miatt teszik. Ez van raktáron, ezért már fizetni nem kell. Napi 3 filmet benyomnak. Mind 1950-1980 közötti évekből.
Vannak kik szerint a szemétdobozból kerítették azokat elő.
Én úgy vélekedem igazgyöngyök.
Pános mondja, legyen igazad, de kik nézik?
Mondtam te meg én. És élvezettel várom milyen filmet adnak majd holnap.
Korrajz mindegyik. TÖRTÉNELEM. Akkor is, ha vígjáték, akkor is ha tragédia és akkor is ha csak a limonádé kategóriába tartozik.
A mai gyerekek mit tudnának arról a korról? A mi meséink is hiányos, és egyre kevesebbet ülnek velünk beszélgetni, és nekünk is egyre kevesebb jut eszünkbe.
Pános reakciója megint az volt, hogy igazad van, de azt gondolod van gyermek, mely nézi?
- Ha a 100 - ból 5 gyermek nézi, akkor már győztesek vagyunk. Az ő gyermekeik is hatványozni fognak.
Ha a feledésbe merülnének ezek a filmek, és minden ami igazi kulturális érték nagyon nagyon elszegényedne a lelkünk.
Így van ez Pamag írásával is.
Kellenek akik tanítanak velünk ilyet, még akkor is ha az érdeklődök kevesek.
Hálás vagyok Pamagnak ezért. És az a 600 fő is hálás :) :ébresztő:

2014.05.18. 0:08 keltezéssel, Horváth Balázs írta:
>
> Ezért kár volt ezen dolgozni……
>
>
>
> Nézzétek a találatokat: www.thasos.hu/index.php/leiras/altalanos - www.thasos.hu/index.php/leiras/altalanos

Re: Általános 2014 máj. 17 14:35 #14249

Melus sok- sok örömteli, Boldog Születésnapot kivánok!

... 0xDX3xwqdE

vikso

Re: Általános 2014 máj. 17 08:48 #14247

Melus, nagyon boldog születésnapot kívánok, sok-sok puszival! :)

Re: Általános 2014 máj. 16 20:41 #14246

Melus!
Boldog szülinapot!

Mi lesz az idei cél??? Kréta?

Re: Általános 2014 máj. 16 19:41 #14244

Ó, de aranyos! :) Köszi szépen Magdika! Puszi! :P

Meg azért, mert amikor a szomszédvárba regiztem a Melus már foglalt volt.... Általam, korábbról. Csakhogy, még nem saját gépről, és halványlila gőzöm sem volt a jelszóról. :oops:

Re: Általános 2014 máj. 16 16:37 #14242

Figyelmetlen vagyok... pedig még éjfél után megnéztem, aztán kiment a fejemből...

Melus16 azért 16, mert 16. a születésnapja :D

Melus!

Isten éltessen !

Re: Kérdés 2014 máj. 06 18:23 #14215

GoAndi!
Honey mindent tökéletesen elmondott. Nincs mit hozzáfűznöm. Talán csak annyit, hogy idén aug. 15. péntek, tehát nagy valószínűséggel az ünnep végével a görög is fog maradni vasárnapig. Szóval lehet, hogy csak 18-tól lesznek igazán üres szállások.

A hozzászólásokat valóban át fogom tenni az általánosba, de majd csak akkor, ha reagálsz, nehogy azt hidd, hogy töröltük. ;)

Re: Kérdés 2014 máj. 06 12:39 #14212

Szia GoAndi!
Majd valszeg átteszik a kérdésedet egy másik topikba, pl. az általánosba. Ne lepődj meg! :-). Augusztus abszolut főszezon és ha a szigetre érkezésetek még aug. 15 előtt van, nem nagyon fogsz találni szállást - foglalás nélkül. Aug. 15-i héten ill. előtte vannak a görögök is szabadságon nagyrészt, e miatt ebben az időpontban a legkiemelkedőbb a sziget népessége. Gyakorlatilag fullon van a sziget. Aug. 15-e után pár nappal látványosan csökken a népsűrűség. Ekkor már nagyobb az esély, hogy találtok szabad apartmant. Az aszfalt utak minősége kiváló. Eltekintve attól az apróságtól, hogy hihetetlenül csúszós a hozzáadott márványpor miatt. A kerékpárt én nem javaslom csak településen belül, mert azon kívül nagyok a szintkülönbségek (talán a sziget nyugati oldala a legkevésbé hegyes-völgyes). Persze, ha edzett bicajosok vagytok és a biciklitek is túra-, az jobb esélyeket teremt.

Kérdés 2014 máj. 06 12:13 #14211

Tanácsot szeretnék kérni, rutinos thassos szigetre járóktól,hogy merjünk-e szállásfoglalás nélkül neki vágni augusztusban?Volna még kérdésem, mivel még mi nem voltunk ott sosem,milyenek az utak a szigeten kerékpározásra jók-e?

Re: Általános 2014 máj. 03 20:39 #14201

Video Thassosról:

Re: Általános 2014 máj. 03 19:29 #14200

Pamag,köszönöm,ez gyönyörü! :) Én még ilyen bokrot nem is láttam

Re: Általános 2014 máj. 03 16:14 #14199

Vikso, ez a Ti tanyátok?

Ó, igen! Már ami a munkát illeti. :wink: Különben a gyerekeké, Ők nem érnek rá. Szerencsére a szőlő nagyobb részét kiadták, kevéske bor ellenében :D

Re: Általános 2014 máj. 03 10:51 #14198

Honey, de jó, hogy figyelsz! :D

Timea!

Boldog névnapot!

Küldöm ezt a szép virágzó római bokrot:

<!-- ia0 -->DSCF3436.jpg<!-- ia0 -->

Re: Általános 2014 máj. 03 10:22 #14197

Honey,köszönöm szépen! :) Nagyon aranyos vagy!

Re: Általános 2014 máj. 03 09:42 #14196

Timik, Tímeák!
Boldogságos névünnepet!!

Re: Általános 2014 máj. 02 16:06 #14193

Vikso, ez a Ti tanyátok?

Re: Általános 2014 máj. 01 19:45 #14187

Bocsi, nem igy akartam, de ez lett a vége :D /egy is elég lenne, de nem tudtam törölni/

Re: Általános 2014 máj. 01 19:37 #14186

Mecsek lábánál egy tanya./2013 március/

Re: Általános 2014 máj. 01 17:37 #14185

Mecsek lábánál egy tanya./2013 március/

Re: Általános 2014 máj. 01 17:11 #14184

Honey!
A barátnőm is holnap pörgetnek a repce után, mert nem szeretnék az akáccal keverni. Elég sok munka van a méhekkel, van 80 családjuk, nem unatkoznak. Anyagilag nem egy aranybánya, tőlük tudom.
Nekem is bőven jut méz minden évben, használom is teába, meg csak úgy kanállal. Sajnos gesztenye virágból már nem tudnak gyűjteni, pedig az nagyon különleges, ára is van a piacon.
Abban bízom, hogy Potamiából megint sikerül mézet hoznom a háziak, Mária révén. Ő megy, és ilyenkor engem is visz autóval, és valahol ott Skála Potamia felett egy ismerősétől én is veszek. Remélem, megélem :D

Jók a képek. Egy alkalommal a méhek megszurkáltak /felboritottam egy kaspót, a méhek kirepültek/ azóta allergiás vagyok a hőségre. :oops:

Re: Általános 2014 máj. 01 09:22 #14183

Re: Általános 2014 máj. 01 09:11 #14182

Zsuzsa!
De jó csaj vagy!!!! Bizony, tegnap volt a méhek napja!! Nálunk ilyen tájban általában nagy a munka, lázas készülődés folyik, hiszen hamarosan nyit a méhészek No.1. virága, az akác! Itt az Alföld közepén (szívében) már fehérbimbós a virág, ami azt jelenti, hogy 1-2 nap és kivirágzik. A méhcsaládokat akácvirágzás előtt fel kell készíteni a hordásra és a majdani vándoroltatásra.
Az idén úgy néz ki, hogy repceméz is lesz (van). Azt az akácvirágzás ki kell pergetni (el kell venni a méhektől), hogy a repceméz és az akácméz ne keveredjen össze. Csak így tudjuk az akácméz tisztaságát megőrizni. De az igazi, jó minőségű akácmézet csak a vándoroltatás során tudnak gyűjteni méhecskék, olyan helyen, ahol nincs más nyíló virág.

Ui.: tegnap megkaptuk a tanya kulcsait. :örül: Hamarosan kezdődhet a tereprendezés. A vándorlás után a méhek már az új helyre fognak érkezni!

Balázs! Jó utat!!!!!!!

Re: Általános 2014 ápr. 30 15:47 #14174

Könnyű volt tudni 25 évig vidéken éltem az állattartás jeles napjait ismertem a férjem körzeti állatorvos volt, s jeles napokhoz gyakran kötődött valami állategészségügyi eljárás pld. György napkor hajtották ki a legelőre a teheneket s kötelező volt oltani őket.Ilyentájt kapták meg a méhészek azt igazolást hogy nem betegek a méh családok hogy vándorolhassanak a méhhekkel.

Oldalmegjelenítési idő: 0.191 másodperc