Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2014 jún. 16 07:44 #14391

Én még azt sem. Nem az a kis lakatlan sziget (Thasopoula) van rajta?

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2014 jún. 15 21:33 #14390

................... szép a videó, de én az életben nem jönnék rá, hogy ez Kavala-Thassos.

Egyedül Alikit ismertem fel.... :wink:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2014 jún. 15 20:59 #14389

Szia Messina. Hát, nagyon szép a videó, de én az életben nem jönnék rá, hogy ez Kavala-Thassos.

Re: Általános 2014 jún. 15 19:06 #14388

Nézegettem a youtube-on a videókat, és találtam egy frisset a szigetről (illetve úgy van írva a címben, hogy Kavala-Thassos). Hogy lehet ilyen fantasztikusan kék a tenger?

Nagy a csönd errefelé, merre jártok? :)

Re: Általános 2014 jún. 12 14:23 #14386

.......de él bennük a szenvedély .......

Pamag, azért ez jó hir :lol:

Re: Általános 2014 jún. 12 09:47 #14385

.......................
Ebbe a felsorolásba becsusszant Lefkada :wink:
.........................

Jobban meggondolva - szerintem - addig jó, amíg a kedvenc helyeink nem szerepelnek ilyen felsorolásban. Addig tudunk nyugodtan pihenni és élvezkedni. Mert ha már annyira felkapott, hogy ilyen listákra felkerül, akkor ott már annyian vannak és olyan sebességre kapcsolt a turistagyár, hogy ott már csak a sznobok érzik jól magukat.
De tényleg nem tudom, mi tetszhet egy olyan partszakaszon, ahol a - jó esetben - homokos sáv mögött szállodamonstrumok sorakoznak...
És ez a veszély sajnos most már fenyegeti a Golden Beach-ünket is... :( ... pedig Görögországban az a jó (szerintem), hogy kevés helyen van nagyszállodás rész.

Re: Általános 2014 jún. 12 08:34 #14384

Egy cikk az Origón:

Európa legjobb strandjai - www.origo.hu/utazas/hirek/20140610-europa-legjobb-strandjai.html - www.origo.hu/utazas/hirek/201406 ... ndjai.html

Azért kapásból fölsorolnék nem 10, de 20 görög strandot, amik verik ezeket - kezdve a Márványparttal...

Ebbe a felsorolásba becsusszant Lefkada :wink:
www.femcafe.hu/cikkek/vilag/europa-legcsodasabb-tengerpartjai-strand-nyaralas?page=0,1 - www.femcafe.hu/cikkek/vilag/euro ... s?page=0,1

Re: Általános 2014 jún. 11 22:27 #14383

......................
Azt már olvastam, hogy a görögöknél a fiatalok szerelmüket nem viszik ki az utcára. Dalaikban viszont a szerelem kifejezése legalább olyan csavaros :D mint az a mítosz, amit Messinia is belinkelt.

......................

Ma Görögországban államvallás a görögkeleti kereszténység. Az erősen vallásos neveltetésre, szokásokra való tekintettel az ott élő emberek viselkedése visszafogottabb, nem mutatják úgy ki ország-világ előtt a testiséget, mint Európa felvilágosultabb részén.
Viszont azért ők az ókori emberek leszármazottai is, és ha nem is mutatják nyilvánosan, de él bennük a szenvedély :D

Re: Általános 2014 jún. 11 19:53 #14382

mult-kor.hu/20140610_szexualitas_a_gorog_es_romai_vallasokban
(nem olyan pikáns, mint a cime mutatja :) )

Hát, ez annyira pikáns, hogy a melóhelyen meg sem tudom nyitni.... :)
Tehát húzok vissza dolgozni....

Azért jó lenne mai görögöktől tudni valamit, ezekről a „pikáns” mondákról, meg a kis figurákról amit lépten nyomon árulnak a görög üzletekben. Illetve ma már kevesebb van belőlük, mint a korábbi években.
Azt már olvastam, hogy a görögöknél a fiatalok szerelmüket nem viszik ki az utcára. Dalaikban viszont a szerelem kifejezése legalább olyan csavaros :D mint az a mítosz, amit Messinia is belinkelt.

Balazsh ne is vidd a munkahelyedre, mert aki nem görögimádó, az nem értheti. :wink:

Re: Általános 2014 jún. 11 11:59 #14381

:D Pedig tényleg nem olyan ám...tömény görög mitológia csupán...melyik isten kivel, hogyan, merre... :) :)
Akkor jó munkát! :)

Re: Általános 2014 jún. 11 10:08 #14380

mult-kor.hu/20140610_szexualitas_a_gorog_es_romai_vallasokban

Re: Általános 2014 jún. 11 09:54 #14379

Ezek közül a Zlatni Raton voltunk egyedül:Tényleg gyönyörü,de iszonyatosan zsufolt.Brac amugy a kedvenc horvát szigetem,de megszállni nem Bolban szoktunk,hanem Postirában :)egyébként némelyik stand a listán nekem nagyon nem bejövös :(

Re: Általános 2014 jún. 11 08:19 #14378

mult-kor.hu/20140610_szexualitas_a_gorog_es_romai_vallasokban - mult-kor.hu/20140610_szexualitas ... allasokban

Újra és újra meg kell állapitanom, hogy - ahogy a gyerekek mondták az iskolában - a görög mitológia néha egy-egy brazil szappanoperára hajaz, résen kell lenni, hogy tudjuk, ki kivel van. :) (a hasonlat nem negativ értelemben értendő... :) )

Re: Általános 2014 jún. 11 07:49 #14377

Ez a lista egy nagy semmi.
Ki tudja kik és milyen szempontok alapján állították össze.
Egy biztos, ránézésre van pár, ahol nem szívesen lennék.......

Re: Általános 2014 jún. 10 19:42 #14376

Pamag, én is pont most olvastam. Vajon mi alapján választják ki ezeket? És tényleg érdekes, hogy Görögország egyetlen strandja sem szerepel a listán... :shock:

Re: Általános 2014 jún. 10 19:09 #14375

Egy cikk az Origón:

Európa legjobb strandjai - www.origo.hu/utazas/hirek/20140610-europa-legjobb-strandjai.html - www.origo.hu/utazas/hirek/201406 ... ndjai.html

Azért kapásból fölsorolnék nem 10, de 20 görög strandot, amik verik ezeket - kezdve a Márványparttal...

Re: Általános 2014 jún. 10 10:30 #14374

Sziasztok! Milyen a tenger hőmérséklete? Valaki meg tudná írni? Köszi előre is!
Üdv.:laferike

www.surf-forecast.com/breaks/Golden-Beach-Thassos/seatemp - www.surf-forecast.com/breaks/Gol ... os/seatemp

Re: Általános 2014 jún. 10 09:32 #14373

22-24 C°

Re: Általános 2014 jún. 09 21:02 #14372

Áthoztam a Triccstraccs-ból.

Az időjárás-előjelző oldalak között van olyan is, ami a tenger hőmérsékletét is mutatja - de szerintem a part menti sekély öblökben már nagyon jó lehet a víz.

Re: Általános 2014 jún. 09 20:15 #14371

Re: Általános 2014 jún. 08 14:39 #14369

.........................

Ezek szerint találkozhatunk, mi szeptember 5- től lennénk a szigeten, 20. -án indulunk vissza.
.....................

Na erről még fogunk akkor beszélgetni :D :dumcsi

A többit inkább a triccstraccsban...

Re: Általános 2014 jún. 08 11:05 #14368

Nekünk még 53 nap,de ha szerencsénk van,akkor csak 52 :) Mehetnénk egy nappal elöbb,szabad a szállás,de nem mertünk ugy foglalni.A férjemnek augusztusban lehet csak szabira menni,de már tavaly is elöbb jöhetett volna.Sajnos,ez csak julius vége felé döl el.Lehet,még 31.-én is dolgozik és ugy indulunk

Re: Általános 2014 jún. 07 20:49 #14366

Nekünk még 62 nap. Úgy látom az idén sokan választottuk a szigetet úti célként! :Thassos-fan:

Re: Általános 2014 jún. 07 17:42 #14365

Na, most az egyszer fogtam magam és utánaszámoltam én is -
mi éppen 99 nap múlva érünk majd a szigetre.
De annál többet várhatunk rá, és annál később jövünk el onnan :D

Ezek szerint találkozhatunk, mi szeptember 5- től lennénk a szigeten, 20. -án indulunk vissza.
Még valami. Ha Pécsen jártál, egy kis kerülővel jöhettél volna felém. (Szászvár fele) A kerülő megérte volna, mert csodálatos vidéken jössz keresztül. Legközelebb gondolj erre, és meglátogatsz :örül:

Re: Általános 2014 jún. 07 17:28 #14364

Nálunk még a közös családi naptárban is benne van a visszaszámlálás. Ha nincs beírva, akkor a gyerekek reklamálják.... :)

Oldalmegjelenítési idő: 0.120 másodperc