Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2014 júl. 09 13:06 #14561

Írok bővebben.Fotót ,hogy lehet felrakni,és hova?
Jorgos ,igen a főút mellett lévő pékség.Nem olcsó ,de nagyon finom minden és kiadós.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2014 júl. 09 12:02 #14560

Sziasztok!
Hétfőn hajnalban haza érkeztünk .Sajnos :(
........................

Szia!
Csatlakozom az előttem szólóhoz!
Légy szíves, írj bővebben is, kíváncsiak vagyunk! Képekre meg éhesek... :D
Az élményt, a jókedvet őrizzétek meg minél tovább!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2014 júl. 09 11:20 #14559

Szia dragont! Üdv itthon. Légy szíves írj bővebben!!!!!! Mindent (majdnem mindent :D ) szeretnénk tudni! Fotókat is várunk!Nekünk még 30 nap :shock: Jorgosz hol is van? Ő a nagy pékséges a főúton? Hol volt a szállásotok?

Re: Általános 2014 júl. 09 06:03 #14558

Sziasztok!
Hétfőn hajnalban haza érkeztünk .Sajnos :(
A sziget nagyon szép,a szállásunk nagyon jó volt .Az ágyon fekve a tengerbe gyönyörködtem.Ági a fiam szavaival élve jó fej!A hajós kirándulás nagyon tetszett.Két napon kersztül kismotoron bejártunk sok autóval nehezen járható helyet.Rengeteg hely kimaradt!Mindennap Jorgosznál vettük a reggelit ,a vége felé már automatikusan készítették a frappét nekem és a kapucsínót a férjemnek.Röviden :nagyon ,nagyon jó volt! :lol:

Re: Általános 2014 júl. 08 23:19 #14557

Megtaláltam!

50 €-t vettem fel. Árf. 298.84 forint volt. Forintban 14942.- + 1136.- forint, amit a takarék felszámitott. :(

Igen, a bankok ráadásul jutalékot is számítanak fel :(

Re: Általános 2014 júl. 08 19:11 #14556

Megtaláltam!

50 €-t vettem fel. Árf. 298.84 forint volt. Forintban 14942.- + 1136.- forint, amit a takarék felszámitott. :(

Re: Általános 2014 júl. 08 18:49 #14555

Barbari!
Mivel állandóan busszal utazom, nyugdíjasként sem okoz semmi gondot. Gondolom az Apollonnal utazol, azok meg különösen rendesek. A Pontios nagyon jó hely, és ott áll meg a busz, és ott is vesz fel hazafele. Ahogy írta Honey a buszra kényelmes ruha, és cipő szükséges. Ez a lényeg a legtöbb utasnál. Aki az ablaknál ül az éjszaka fázhat. Kispárnát mindig viszek, takarót nem, mert egy szélkabát bőven megfelelt a szeptemberi utazáshoz is. Olyan három és fél óránként megáll a busz, annak ellenére, hogy igyekszik a komphoz, persze az országhatárokon sok minden múlik. Rendszerint viszek termoszba meleg teát, de a buszon is szoktak árulni. Enni sem eszem sokat, apró süteményt eszegetek, abból még hazafele is marad. Tele hassal nem jó ücsörögni :D Ritka a hőzöngő, rendetlen utas, de a gépkocsivezetők rögtön helyre igazítják. Volt, hogy Skala Potamia automatánál vettem fel pénzt, mert kellett, persze kicsit drágábban. /megpróbálom visszakeresni, ha sikerül megírom/Rossz alvó vagyok, viszek maszkot azzal úgy ahogy tudok pár órát aludni. Amikor végre alszom akkor meg jön egy országhatár, vagy szünetet tartunk. Akkor is nagyszerű dolog, mert nyaralni megyek. Hazafele már nem annyira, kicsit az utasok is nyűgösebbek.
Remélem tetszeni fog a szigeti nyaralásod, és belépsz a rajongók táborába. Beszámolóra számitunk :!: /cserébe :)

Re: Általános 2014 júl. 08 11:12 #14552

Kártyáról veszel le az középárfolyamos!!

De úgy tudom, hogy külföldön magas a készpénzfelvételi díj.

Bizony magas - úgy általában.
Nézd meg a saját bankod honlapján, hogy mekkora kezelési költséget számolnak fel. Lehet, hogy van olyan bank, amelyik nem számol föl vagy csak keveset. Az OTP ... sokat... :( (az ott kifütyülés a kipontozás :( )
Úgyhogy az én véleményem szerint jobb itthon váltani. Érdemes keresgélni a pénzváltók között, mert elég nagyok a különbségek. Közvetlenül banktól nem szabad valutát venni, mert eszetlenül drágán adják, a kisebb pénzváltók a nyerők.
valutavaltok.hu/ - valutavaltok.hu/
Ja és szerintem Görögországban hiába mutogatod a forintot... nem foglalkoznak vele, legfeljebb nagyobb bankok... (bár ebben talán lehet változás, nem tudom)

Re: Általános 2014 júl. 08 11:09 #14551

... ezen se aggódjak?

Kedves Barbari! Ezen se :-). És máson se :-)!!!! Az írásaidból számomra az derül ki, hogy nem igazán voltatok még Görögországban, ez lesz az első utatok! (Bocsánat, ha tévedek) Hidd el, teljesen fölöslegesen aggódsz. Nagyon jó helyet választottatok. A szállásotokról már biztosan sokat olvastál, jó helyen van és nem panaszkodott még senki sem a minőségre. Thassos gyönyörű sziget. Ha tényleg ez az első utatok Göröghonba, a lehető legjobb választás. Légy laza és várd örömmel az utat. :) Ha lesz is némi nehézség (de nem lesz :) ), vedd könnyedén, mint a görögök. Hidd el, a busz út sem olyan borzalmas. Mi már sokszor voltunk busszal Görögországban, legmesszebb úti célunk Zakynthos volt. Készülj fel lelkileg, de ez már a nyaralásotok része. Vigyél a buszra kispárnát, kényelmes ruhát, ami nem gyűrődős. Éjjel lehet, hogy hűvösebb lesz a buszon, egy vékony polár pléd jól jöhet.
Keramotinál felszálltok a kompra és hidd el , az utazás fáradtsága eltörpül majd ahhoz a csodálatos érzéshez képest, ami akkor fog el benneteket, amikor kifut a komp , meglátjátok a hajó körül köröző sirályokat majd a távolban Thassos szigetét.
Jó készülődést!
Ha bármi kérdésed van - vagy lesz - amire nem találsz választ itt a honlapon (esetleg máshol se), tedd fel nyugodtan. :Thassos-fan:

Re: Általános 2014 júl. 08 11:03 #14550

De úgy tudom, hogy külföldön magas a készpénzfelvételi díj.

Re: Általános 2014 júl. 08 10:45 #14549

Re: Általános 2014 júl. 08 10:23 #14548

Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy Görögországban érdemes-e Eurót váltani, olcsóbb-e, mint itt Magyarországon?

Re: Általános 2014 júl. 08 10:19 #14547

Barbari !
Szerintem ezen se aggódj.a kapuban tesz le ha jól gondolom.
:örül:

Re: Általános 2014 júl. 08 08:18 #14546

Nagyon kedvesek vagytok, köszönöm a válaszokat! :)

Persze tudom, hogy nehéz egy ilyen kérdésre válaszolni, mert mindenkinek más az igénye, de amiket írtatok sokat segített abban, hogy mihez tartsam magam. Nem szeretném nagy költekezésbe vágni a fejem, de azért be fogunk ülni pár tavernába, megkostoljuk a helyi különlegességeket.

Mi is Pontios apartmanba leszünk és mi busszal fogunk menni végig. Ami húzós lesz, de biztos megéri.
Egy kicsit izgulok, hogy a busz milyen messze fog letenni minket az apartmantól, az utazási irodában nem tudták megmondani, hogy elvisz-e minket a szállásig, csak annyit mondtak, hogy a közelben tesznek le, de nem volt igazán meggyőző a válasza.
Tudna valaki erre a kérdésre egy kielégítő választ adni, hogy ezen se aggódjak?

Re: Általános 2014 júl. 08 06:39 #14542

Igen, ez így értékesebb a kalkulációhoz.
Egy hétből 3 nap aktív pihenés. Étkezéssel.
Az itt lét annyiba kerülhet, mint mikor otthon vagy. A hétvégékre költött összegeket szorozzátok be a napokra. Akkor is tesztek kis kirándulásokat, meg elővásárlások ahhoz is történnek.

Re: Általános 2014 júl. 07 18:43 #14536

Mi 2 hete jöttünk haza Potámia, Pontios ap. 7 éjszakás turnus.250 E-t vittünk, 2-főnek. Minden este ettünk sétálós Giroszt, reggelire otthoni kolbász-margarin-szalámi- lekvár, ebédre ottani alapanyagból saláta,otthoni sajttal, napi 1-2 sör, vagy 1ü. 1/2liter bor. Mindketten voltunk Ágival hajókiránduláson, nagyon szép és jó volt, igazán megérte.Nekünk nincs nagy családunk, minimális ajándékot hoztunk azoknak akik a kutyákat-macskákat etették, magunknak néhány különleges mézes-szirupos befőttet, és még 50E-t visszahoztunk. semmiben sem szenvedtünk hiányt, persze mi kicsit eszünk.Voltunk egy nagyon kedves fiatal házaspárral sziget-körbe túrán, ők béreltek autót, mi meg átvállaltuk a fele költséget. Egy nap bementünk a fővárosba busszal,-romokat nézni, ott Gyroszt ebédeltünk. No ennyire futotta ebből a pénzből. Kivánok Nektek jó utat, jó egészséget:B-né U. Ági.

Re: Általános 2014 júl. 07 08:32 #14535

Sziasztok!

Mi 2 hét múlva megyünk nyaralni Thassos-ra és nem tudom mennyi költőpénzt vigyek?!
Ebben szeretném a segítségeteket kérni. Nem tervezek hatalmas költekezéseket, csak a mindennapi élelmezésekre gondolok. Jó lenne tudni, hogy a strandok azok szabad strandok vagy fizetősek.
Skala részen leszünk egy hétig.

Előre is köszönöm a segítséget!!!

Reggelire számoljatok otthoni kiegészítőkkel: 2-3 Euró/fő
Ebéd: 2,50, mint giros :D vagy taverna 6 -10 Euró/fő
Ez lehet a vacsora is.
Gyümölcs: 1-2-3 Euró kg
Paradicsom, paprika 1-2 Euró/kg
Dinnyék 40-60 cent/kg köz mozognak.
Víz: ezt ugye csapból isztok.
Üditő litere 1,5-2 Euró
sör 50cent és az 1 Euró ha bolt.
Bárokban 2,5 a kávé, és a sör is de tudsz üzletből gondoskodni erről is.
Egy szigetkörbe autó útra 13-15 Euró üzemanyag költséget.
Ha hoztok napernyőt otthonról akkor nincs ágybérlés. Itt megvéve 10 Euró a napernyő 2 Euró a gyékény.

Re: Általános 2014 júl. 06 19:22 #14534

...................... nem tudom mennyi költőpénzt vigyek?!
..............................a strandok azok szabad strandok vagy fizetősek.
.................................
...............................................

Mennyi költőpénzt? :roll: ... amennyi van :wink:
A keveset is be lehet osztani, ha muszáj, meg a sokat is el lehet tapsolni....
De majd jönnek, akik már voltak idén és tudnak idei árakat mondani.

Görögországban a szabadstrand a jellemző. Thassoson egyetlen fizetős strand van, Makryammososn, az a szállodáé, azért kérnek érte pénzt.

Skala Potamián vagy Skala Panagián?
A Golden Beach öböl 3-4 km széles. A déli részén van Skala Potamia (Potamia falu parti része, üdülőtelepe), az északi felében Skala Panagia - utazási irodák ezt szeretik Golden Beachnek hívni -, az meg Panagia falu parti üdülőrésze.

Re: Általános 2014 júl. 06 19:21 #14533

Szia Barbari!
Költőpénz ügyben nehéz tanácsot adni, hiszen nem ismerjük az igényeiteket, hol terveztek vacsit (giroszos v. taverna), akartok-e bérelni valami járművet, hányan mentek, vesztek-e strandcuccot v. inkább béreltek napágyat, akarok-e fakultatívra menni, stb. szóval sorolhatnám.Az árak picit magasabbak, mint Mo-on. Én két embernek nagyjából átlag napi 50 eurót számolnék. De sok függ attól, hogy mennyi kaját visztek és mit szeretnétek. Van akinek ez az összeg sok, van akinek kevés.
A strandok egy kivételével ingyenesek, max. a napágy/napernyő bérlése kerül pénzbe v. fogyasztás ellenében használhatók. Az az egy strand, amelyik fizetős a Makriammos. A Skala részen, gondolom Skala Potamiát érted (több Skala kezdetű is van, pl. Sk. Rachoni, Sk. Prinos, Sk. Maries ... stb) ez egy hatalmas öböl természetesen ingyenes a strandolás. Hol lesztek, melyik apartmanban? Mivel mentek?

Re: Általános 2014 júl. 06 19:08 #14532

Sziasztok!

Mi 2 hét múlva megyünk nyaralni Thassos-ra és nem tudom mennyi költőpénzt vigyek?!
Ebben szeretném a segítségeteket kérni. Nem tervezek hatalmas költekezéseket, csak a mindennapi élelmezésekre gondolok. Jó lenne tudni, hogy a strandok azok szabad strandok vagy fizetősek.

Előre is köszönöm a segítséget!!!

Re: Általános 2014 júl. 05 07:49 #14527

Ági köszönöm szépen! :)

Re: Általános 2014 júl. 05 07:31 #14526

Tavaly három napra 120 € volt de nem mindegyik kölcsönző engedte a hegyi utakra, feltétlen tisztázzátok mielőtt kibérlitek.Tiltott volt az Ypsairio! Ha kibérlitek és a hegyek közé mentek mindig tele legyen a tank, mert nagyon nehéz eligazodni, még szuper térkép birtokában is,és előfordult hogy útlezárás miatt körbe kellett kerülni nagyon sokat ,és benzinkút csak a parti utakon van, és ezek az autók zabálják a benzint.

Köszönöm szépen, ez így nem rossz!
Nem akarunk egyedül csalinkázni, Ágival tervezzük a yeep-safarit, de a bérlést gondolom most is nekünk kell intézni. :)

A Potosnál szokták általában bérelni. Ott szeretik a 3 napos bérlést, mi anyagilag is megéri. Ahol mindenkit biztatva küldök a hegyi túrára az a Skála Máriesből felmenetel. Azt az utat folyamatosan javítgatják. Majd Kastróból csak a vízesés felé, majd Theologos felé menjetek. Az idén jó kihagyni a Limenária- Kastró szakaszt. Jövőre azt már normál autóval is meg lehet tenni, de ott most nagy út építő munkálatok vannak. Ez által bonyodalmakat okozhat az ottani közlekedés. A Theologos_Kastró útvonal is kicsit rögös, de azzal megküzdenek a jeepek. A táblával nem jelzett hegyi utakra ne menjetek be, ott omlások vannak és gond lehet a visszafordulás is. Maradjanak hát csak a hivatalos főutak. A természet változatlan pompával fogad majd minden hegyi kirándulót. Egy egy éjszakai vihar előfordul, majd remek atmoszféra kiváló fotózási lehetőséget is ad ez a klima. És a növények is üde zöldek és a párától pillangókkal telik. Érdemes hát egyedül is kodorognotok fent.

Re: Általános 2014 júl. 05 07:20 #14525

<!-- ia0 -->fóka.jpg<!-- ia0 -->

Annyit tudtam meg róla, hogy a panagiai fiatalok látták meg elsúőként. Meg volt sérülve az oldalán. Többször kijött erre a partra. Többször oldalára fordították és majd mint egy hordót gurítva visszahelyezték a mély vízbe, hogy tudjon fészkébe menni. A kikötőparancsnokság emberei tették ezt a mentéseket. Nem volt nagy a sérülése, de ez okozhatta, hogy bár zavarta őt az emberi jelenlét, még is valószinű az áramlat által mindig ide sodródott.

Re: Általános 2014 júl. 04 20:52 #14523

Ma, mi fiúk, felmentünk az Ypsarióra.
...................

Gratula! :taps: :taps: :taps:

Re: Általános 2014 júl. 04 16:15 #14522

Ma, mi fiúk, felmentünk az Ypsarióra...

Jó kis selfie!

Oldalmegjelenítési idő: 1.132 másodperc