Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2014 júl. 22 14:58 #14633

Van akinek csupa ünneplés az élet :D
Magdi!
Boldog Névnapot Kivánok!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2014 júl. 22 11:34 #14632

Köszönöm, kedvesek vagytok!

Kedves druszám, Magdi64!

Neked is boldog névnapot !

Küldök egy thassosi virágot, Ági kertjében fényképeztem!

<!-- ia0 -->rózsa fehér futó.jpg<!-- ia0 -->

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2014 júl. 22 09:43 #14631

Balázs,megkérdezhetem,milyen autótok van?azt látom,hogy Opel,de melyik?
Mi egy hét mulva indulunk,már nagyon be vagyok sózva :) pont tegnap kötöttem meg a biztositást,az assistance a mapfre utasbiztositásunk mellé van kötve a kocsira,remélem,nem lesz rá szükségünk...mindig itt kötünk és már egyszer 3 éve igénybe kellett vennünk,mikor hazafelé defektet kaptunk hajnalban Cegléd szélén ....amugy a Suzuki nem egy táltos,de nagyon üzembiztos :)

Re: Általános 2014 júl. 22 09:38 #14630

Nagyon Boldog Névnapot kivánok én is Pamagnak! :örül: :örül:

Re: Általános 2014 júl. 22 09:33 #14629

PAMAG !

BOLDOG NÉVNAPOT!!! :örül:

Re: Általános 2014 júl. 22 09:21 #14628

Akkor egy kicsit vidámabb témát is írok.

A szállásunk (San Giorgio) nagyon jó volt. Tiszta, két naponta takarítás, kérésre csere bármikor. Az internet sajnos nagyon lassú volt, ezért főleg csak a telefonomon olvastam az e-mail-jeimet. 15 napot voltunk a lefoglalt emeleti apartmanban (part felől a 3.), és mivel volt egy kis félreértés a foglalásnál, 1 napot a tetőtéri stúdióban.

Az Ypsario gyalogtúrát nagyon tiszta időben sikerült megcsinálnunk. Reggel 6-kor felkeltem, kinéztem a hegy felé, és mivel jó volt az idő, keltettem a Gergőt. Elmentünk a pékhez útravalóért, felmentünk Potamiába a betonút végéig autóval, leparkoltunk és indultunk fel. Az út nem egyszerű, de vállalható. Mikor mi felfele mentünk, már jött lefele a menedékháznál egy 6 fős csapat, és később találkoztunk egy magányos túrázóval is, aki szintén lefele ment már. A kilátás fentről nem változott. :) Lefele talán egy kicsit egyszerűbb volt az út, de azért annyira nem.

A hajókirándulás a szokásos jó hangulatú buli volt. Idén nem kellett bemenni a fővárosba a hajóhoz, hiszen a Skala Potamiai kikötőből indult. Először elmentünk a Kinira szigetig, ott horgásztunk. Most volt fogás is, nem úgy mint eddig, ketten a fiammal 5 db halat fogtunk. :) Utána a szigetnél fürdés, Ágival csillag, uborka, kagyló, ..... gyűjtés. Majd ebéd. Ezután elhajóztunk a Vathi öbölbe, ott fürdés, majd tovább a Salaria Beach-ig, ahol csak nagyon rövid megállót tartottunk. Ezután már csak a visszaút következett.
Hajókirándulás után Ágiék még szerveztek egy rögtönzött jeep túrát, és felvittek minket a hegyre, ahol felköszöntötték Esztert, aki szokás szerint a nyaraláskor ünnepelte születésnapját.
A valódi születésnapon, pedig Ágiékkal fogyasztottunk el egy remek vacsorát a Capitan Tavernában. Itt kapta meg Eszter a meglepetés tortáját is. Azért volt ez a nagyobb ünneplés, mert most lett 18 a kicsi lányom. :)

A kis márványparton (Salaira Beach) nincs már tuc-tuc zene, sem telepített napernyők és napágyak. Ezt is meglátogattuk autóval.

A Prenoi piacra is elmentünk, de nekem nem jött be.

Amúgy egyébként csak pihenés és strandolás volt a program. Voltunk a Golden Beach-en (2*) :), a Paradiso Beachen (többször), a kis márvány parton, az Agios Ioannis Beach-en, az Arsanas Beach-en és Tripitin.

Pihenésre kitűnő volt ez a két hét!
Ha a hazaút is úgy sikerül, ahogy szokott, akkor pont olyan lett volna, mint amilyet terveztünk.

Re: Általános 2014 júl. 22 06:58 #14627

Megkérdezhetem melyik biztosítónál volt az autó assistance ?

www.europ-assistance.hu/hu/gepjarmu-assistance - www.europ-assistance.hu/hu/gepjarmu-assistance

A díjak 1 évre:
10 éves korig 11.900 Ft www.europ-assistance.hu/hu/gepjarmu/autosos-premium - www.europ-assistance.hu/hu/gepja ... os-premium
15 éves korig 14.900 Ft www.europ-assistance.hu/hu/gepjarmu/autosos-premium-10 - www.europ-assistance.hu/hu/gepja ... premium-10

Már tavaly is itt kötöttem. Előtte EUB utasbiztosítás mellé kötöttet használtam. Azzal most jobban jártunk volna, de ott a 15 nap kerül annyiba, mint itt az 1 év. És ugye az ember nem csak nyaralni jár.

De az is megfordult a fejemben, hogy a tervezett hosszabbítás miatt, lehet hogy elmaradt volna a hosszabbítás, és akkor ................

Ez most így volt kitalálva. A 11. utunk volt, egyszer már történni kellett valaminek.......

Re: Általános 2014 júl. 21 21:23 #14623

Balázs!

Sajnálom,hogy így ért véget a nyaralásotok.
Kísértetiesen hasonlít a mi,2010-es Horvátországi Vectra kalandunkhoz.
Megkérdezhetem melyik biztosítónál volt az autó assistance ?
Tanulságos történet lesz ez, :( , de minden jó ,ha a vége jó,márpedig épségben,hazaértetek és ez a lényeg .Sajnos az autós utazásoknál ez is benne van a pakliban. :(

Re: Általános 2014 júl. 21 17:37 #14621

És akkor jöjjön a beszámolóm végének kezdete:

Az út haza:
Délelőtt 10 körül indultunk el a szállásról. Még útba ejtettük a péket és pár boltot, mivel akartunk hazahozni ezt-azt. A 11:30-as komp az orrunk előtt ment el, érdekes volt, hogy ahogy közeledtünk a kikötő felé, a sorompó le volt zárva (ilyet még soha nem láttunk). De mikor láttuk, hogy a komp pont indul, leesett, hogy biztosan azért, hogy ne rohanjon senki. A következő kompra másodikként szálltunk fel, ahol megreggeliztünk és szomorúan néztünk a távolodó sziget felé.
Keramotiból azonnal indultunk is tovább. De utunk nem sokáig tartott, mivel pár km után elkezdett villogni a motorhőfok jelző lámpa a kocsin. Megálltam, és láttam, hogy az egyik rövid vízcső ki van lyukadva, és folyik a víz. Utántöltöttem az ivóvizünkből, és mivel nem volt kedvem kipakolni a kocsit (csomagok alatt az autó gyári tartójában viszem mindig az esetleg szükségessé váló eszközöket), ezért a kár km-re lévő benzinkútig elmentünk. A benzinkúton vettem ragasztószalagot, amivel betekertem a csövet, feltöltöttük az autót vízzel és indultunk tovább. Az első megállás után már az autó fedélzeti kijelzőjét szerviz módba állítottam, hogy lássam a vízhőfokot, mely 100-110 Cfok körül mozgott. (Az Opel valami okos tervezője a műszerfalról „kifelejtette” a vízhőfok mérőt.) Kb. 80 km mehettünk, mikor valami fura hangot hallottam, kinyomtam a kuplungot, az autó leállt, mire én lehúzódtam a leállósávba. Megálltam, motorháztető felnyit, benéz. Láttam, hogy a ragasztott csőnél sípolva jön ki a gőz. Mondtam, hogy innét egy tapodtat se tovább. Először vízpumpa hibára gyanakodtam, mivel a vízpumpánál sípolt és gőzölt a víz. Olyan volt, mintha a vízpumpa tárcsája állna, és rajta forogna az ékszíj, ami sípol és füstöl. A motor indítva minden gond nélkül beindult, ezt teszi a mai napig is. Saját lábán ment fel a trélerre, és állt be az autószerelőhöz. Csak hűtése nincs, illetve a hűtővizet nyomja vissza a kiegyenlítő tartályba.
Megállás után visszasétáltam a km jelző táblához, hogy tudjam hol vagyok, és hívtam az assistance szolgáltatót, akik felvettek minden adatot és visszahívást ígértek. Kb. fél óra múlva hívtak is, hogy a görög kollégákkal sikerült felvenni a kapcsolatot, ők beazonosították, hogy hol vagyunk (433 km Thessaloniki felé, ha esetleg valaki arra jár, akkor a fiam épített egy kőpiramist), és jönnek értünk. Kezdődött a várakozás, kb. 1 óra múlva telefonáltam, hogy még semmi, mire számíthatok. Hamarosan újra visszahívtak, hogy még csak most fog indulni a tréler, és kb. 40 perc, mire megérkezik, de az csak 2 embert tud elvinni, szeretnénk-e a többiekért taxit. Szerintetek, erre mit mond az ember? :)
Nem tudom pontosan mikor, de valamikor 3 órával az első telefon után megérkezett az autómentő, rajt egy elromlott Renault-tal. Emberünk, aki egy kicsit beszélt angolul, hívta diszpécserét, hogy mi van, majd kérdezte, hogy elmegyünk-e vele. Igaz, hogy szabálytalan, de ülhetünk a kocsinkban,aminek az első kerekei alá tette az emelőjét, és a hátsó keréken gurulva ment utána. Én mondtam, hogy inkább a fenti kocsiba ülnék, azt biztonságosabbnak tartom, és ebbe meg is egyeztünk, úgyhogy a lányok a fülkében, mi fiuk pedig a lerobbant Renault-ban utaztunk a szállodáig. A szállodánál megállt a tréler és mi kipakoltuk a kocsinkból a szükséges bőröndöket. A párom az út során többször beszélt a görög diszpécserrel (a sofőr telefonján), hogy mi fog következni (az autót elviszik a szervizbe, mi a szállodában alszunk, és másnap reggel 8-9 körül telefonálnak) . A sofőr mondta, hogy menjünk be a szállodába, minden el van intézve, Ő pedig elment az autónkkal.
Mi bementünk a szállodába, ahol valóban mindenről tudtak. Egy kicsit várni kellett a szobánkra, de hamarosan azt is elfoglalhattuk. Nem túl lelkesen elfogyasztottuk az útra készített szendvicsek egy részét, lefürödtünk, és értesíteni kezdtük az itthon maradottakat. Szerencsére a hotelben jobb volt az internet sebessége, mint Thassoson.
Másnap reggel időben keltünk, hogy ha menni kell, akkor tudjunk indulni. Persze felesleges volt, mivel senki nem hívott. 3/4 9-kor meguntam, és felhívtam a szolgáltatót. Akik persze nem tudták, hogy hol van a kocsi, de szívélyesen megígérték, hogy amint tudnak valamit, visszahívnak. No 2 óra alatt ezt háromszor is megtették. A második telefon után már Ágit is riasztottam (akinek aznap hajókirándulása volt), hogy próbáljon valamit kideríteni a görögöknél, de a kapott központi számon nem járt sikerrel. :(
Ekkor jött egy nagy ötlet, hogy megkérdezzük a recepcióst, hogy ki foglalta a szállásunkat, hátha úgy Ági előrébb jut. Tőle új telefonszámot nem kaptunk, viszont megadott egy „ügykódot”, amivel Ági már sikerrel járt. Ági telefonja után hamarosan kaptam egy SMS-t is itthonról, hogy hol is van az autónk. A címet felírtam egy papírra, és egy taxishoz mentünk, aki először azt mondta, hogy tudja hol van, majd indulás előtt elment megkérdezni a kollégáitól. A szerviz egyébként Kavala belvárosától kb. 8 km-re volt, egy Kavala melletti településen.
Hamarosan a műhelynél voltunk, ahol a szerelő mondja, hogy a „motor kaput”. Azt már Ági is mondta a telefonba, hogy nagy baj van vele, és sok pénzbe fog kerülni. Persze én nem akartam elhinni, hiszen meg voltam győződve, róla, hogy a vízpumpám állt be.
Azután telefonálások következtek, Ági, haver, autószerelő, …. (kíváncsi leszek a telefonszámlámra). A végére abban maradtunk a szerelővel, hogy nézzük meg a vízpumpát, és javítsa meg a kilyukadt vízcsövet. A vízpumpáról hamarosan kiderült, hogy semmi baja, hiszen az ékszíj levétele után nagyon finoman járt. Ezek után a csövet kértem, hogy javítsák meg, és lássuk mi a baja. A csövet hamarosan megcsinálták, feltöltöttük vízzel a rendszer és beindítottuk az autót. A motor hamarosan felmelegedett, de a hűtő illetve a fűtő radiátorba a gázosodás miatt nem jutott el a meleg víz, tehát a kocsinak nem lett volna hűtése, így nem lehetett vele elindulni (pedig többeknek itthon az volt a véleménye, hogy ha van hűtés, akkor óvatosan, a vizet pótolgatva el lehet indulni vele.)
Ekkor újabb huzavona kezdődött, hogy csinálják, vagy ne csinálják meg. Végére, mivel nem vállalták el a legkésőbb szombati határidőt, az lett, hogy hazahozzuk. Ági itt még időt kért volna, hogy majd ha kiér a partra, akkor a Pános megpróbálja rábeszélni a szervizt, hogy vállalják el a határidőt, de akkor már nem bíztam semmiben. Maradt a hazahozatal. Úgy jöttünk el a szervizből, hogy ne csináljanak semmit a kocsival, hazavisszük. A szerviz addigi munkájáért 100 Eurót kért. Taxival visszamentünk a szállásra.
Míg a szerelés folyt addig is keresték az itthoni barátok a hazahozatal lehetőségét. Több vállalkozó is lett volna rá, persze különböző árakon. A keresgélés a szálláson is folytatódott. A szálláson a WC-n (mivel minden nagy gondolat ott születik :) ) még egy ismerős eszembe jutott aki tudna segíteni. Ő akár haza is vitt volna, de csak 2 fő fért be a kocsijába, én pedig olyat kerestem volna, akihez befér a 4 fő + a kocsit is tudja hozni. Ez az ismerősöm aztán kb. 30 perc múlva visszaszólt, hogy van neki egy ismerőse, aki minden igényemnek megfelel és még olcsó is volt. Így megadta a telefonszámát és lebeszéltem vele a részleteket.
A segítség még aznap este 10-kor elindult értünk. Én közben mindent elküldtem neki SMS-ben, mivel nem volt járatos az útvonalon (főleg nyugat-európában járt, de ott rengeteget – évi több mint 100 ekm-t). Másnap kettő körül már ott is volt a szállodánál, mi bepakoltunk és indultunk az autóért. Az autót felpakolta a trélerre, és elindultunk vissza Kavala felé. A sofőr annyit kért, hogy had mártózzon meg a tengerbe felfrissülés gyanánt, ami ellen természetesen nem volt kifogásunk.
A pár perces úszás, majd zuhanyzás után hamarosan indultunk is haza.

Most egyenlőre ennyi, de folyt. köv.

Re: Általános 2014 júl. 21 17:36 #14620

Szia Balázs!

Akkor az Ági Nektek próbált segíteni.Mi éppen Vele voltunk hajókiránduláson amikor Veletek történt ez a szerencsétlen eset.Hát nem egyszerű a vendégeket is szórakoztatni, meg közben a bajbajutott honfitársnak telefonon próbálni segíteni.De ezek szerint szerencsésen megoldódott a dolog.
dobcsab

Igen, mi voltunk azok. Én tudom, hogy nem semmi feladatot vállalt magára Ági....

Re: Általános 2014 júl. 21 08:05 #14615

... igen a szomszéd várban már beszélgettünk. Ott a párom van regisztrálva Gyfland néven. Jó visszaszámlálást Nektek is. A buszon majd találkozunk.

Gondoltam :wink: ! A nyaralásig még van idő, én addig dolgozom. A méhecskék is kicsit megpihentek, mert a napraforgó a környékünkön már elvirágzott. Most egy kis szünet állt be a mézpergetésbe. Viszont be kell pótolni az elmúlt 2 hét összes háztartási teendőjét. Ma vasalok... brrr...

Re: Általános 2014 júl. 21 07:35 #14614

Gidamaci, mi nem a Pontiosban leszünk. Mi csak a buszjegyet vettük az Apollonnál :-). Köszönjük a jókívánságokat.

Re: Általános 2014 júl. 21 05:21 #14613

Sziasztok.
Gidamaci köszönjük az infót. Az eddig olvasottak és látott képek alapján valami ilyenre számítottunk. Faljuk a leírásokat, képeket és videókat. Már alig várjuk, hogy ott legyünk.
Honey (alias Fazika), igen a szomszéd várban már beszélgettünk. Ott a párom van regisztrálva Gyfland néven. Jó visszaszámlálást Nektek is. A buszon majd találkozunk.

Re: Általános 2014 júl. 20 23:18 #14612

Sziasztok Magdi64 és Honey!

Mi nagyon meg voltunk elégedve a Pontios-szal, szép tiszta, rendszeresen takarítanak, fejenként adnak egy kisebb és egy nagyobb törölközőt, amit két naponta cserélnek. De ha bármi kell, vagy hiányzik Szofia asszony készségesen pótolja. Emeletről csodás a kilátás, szép az udvara és nagyon jó helyen van.
Jó utat, jó nyaralást.

Re: Általános 2014 júl. 20 20:46 #14609

Szia.
Ti hol szálltok fel?
Mi Veszprémből indulunk.
Már nagyon számolunk vissza felé. Már több helyen voltunk Görögországban, Thassosra viszont most megyünk először. Megfertőzött bennünket is a görög levegő.

Szia Magdi! A szomszédvárban (Hellasz) véletlenül nem veled egyeztettünk? Ott egy bizonyos oknál fogva a Fazika fedőnévvel rendelkezem :-). Mi Kecskeméten fogunk felszállni. Még 19 nap!!!! :Thassos-fan:

Re: Általános 2014 júl. 20 19:00 #14608

Szia.
Ti hol szálltok fel?
Mi Veszprémből indulunk.
Már nagyon számolunk vissza felé. Már több helyen voltunk Görögországban, Thassosra viszont most megyünk először. Megfertőzött bennünket is a görög levegő.

Re: Általános 2014 júl. 20 09:30 #14606

Sziasztok.
Augusztus 8-án megyünk a férjemmel a szigetre. Az Apollonnal utazunk és a Pontiosban lesz a szállásunk.
....

Szia Magdi! Ezek szerint egy busszal utazunk. :)
(Merthogy végül is mi is busszal megyünk :( . Sokáig kérdéses volt, hogy busz vagy autó. Átutaltam a héten a pénzt a buszjegyre >>>> Szóval busz.)
A Pontiosról nincs sok információm. Eddig mindenki dicsérte.

Re: Általános 2014 júl. 19 22:41 #14605

Sziasztok.
Augusztus 8-án megyünk a férjemmel a szigetre. Az Apollonnal utazunk és a Pontiosban lesz a szállásunk.
Azt szeretném tudni, hogy törölközővel, hogy készüljünk? Adnak, ha adnak cserélik? Szóval nem mindegy, hogy hány darabot kell elcsomagolni. Előre is köszönöm.

Nagyon jó nyaralást kívánok! :úszógumi:

Amúgy a honlapon - www.thasos.hu/ - www.thasos.hu/ - ennek a fórumán vagyunk - a baloldali menüsorban megtalálod azt, hogy Utazási irodás vendégeknek.
Ezt megnyitva az oldal alján (legalján) találsz leírást a Pontiosról.

De biztosan jön valaki, akinek személyes tapasztalata van :D

Re: Általános 2014 júl. 19 21:37 #14604

Sziasztok.
Azt szeretném tudni, hogy törölközővel, hogy készüljünk? Adnak, ha adnak cserélik? Szóval nem mindegy, hogy hány darabot kell elcsomagolni. Előre is köszönöm.

Re: Általános 2014 júl. 19 15:58 #14603

Szia Balázs!

Akkor az Ági Nektek próbált segíteni.Mi éppen Vele voltunk hajókiránduláson amikor Veletek történt ez a szerencsétlen eset.Hát nem egyszerű a vendégeket is szórakoztatni, meg közben a bajbajutott honfitársnak telefonon próbálni segíteni.De ezek szerint szerencsésen megoldódott a dolog.
dobcsab

Re: Általános 2014 júl. 18 21:18 #14601

Szia Balázs!
Üdv újra közöttünk! :)
Ezek szerint akkor nem volt eseménytelen az utatok. :( Remélem a thassosi napokat nem tudta befeketiteni. :)
Kiváncsian várjuk a beszámolódat, és persze az emlitett tanulságokat is...

Re: Általános 2014 júl. 18 16:15 #14598

Szép jó napot mindenkinek!

Egy kicsit később, egy kicsit másként, mint előre tervezve volt, de ma délelőtt 10 órára hazaérkeztünk. Már aludtam is egykicsit...
Letelt a +2 nappal megtoldott Görörgországi nyaralásunk.

Annyi a lényeg, hogy hazafelé az autó Kavala után 50 km-el hengerfejes lett. Szerencsére meglehetősen baráti áron sikerült hazahozatni. A kinti javításra kb. 1000 Eurót mondtak, de a nagyobbik baj az volt hogy csak hétfőre vállalták volna....

Majd írok hosszabb beszámolót és tanulságokat!

Szia Balázs!
Már aggódtam,lényeg hogy hazaértetek.

Re: Általános 2014 júl. 18 16:01 #14597

Szép jó napot mindenkinek!

Egy kicsit később, egy kicsit másként, mint előre tervezve volt, de ma délelőtt 10 órára hazaérkeztünk. Már aludtam is egykicsit...
Letelt a +2 nappal megtoldott Görörgországi nyaralásunk.

Annyi a lényeg, hogy hazafelé az autó Kavala után 50 km-el hengerfejes lett. Szerencsére meglehetősen baráti áron sikerült hazahozatni. A kinti javításra kb. 1000 Eurót mondtak, de a nagyobbik baj az volt hogy csak hétfőre vállalták volna....

Majd írok hosszabb beszámolót és tanulságokat!

Re: Általános 2014 júl. 16 22:17 #14594

Mindenkinek nagyon köszönöm, hogy gondoltatok rám! :ölel:

<!-- ia0 -->efharisto poli.jpg<!-- ia0 -->

Re: Általános 2014 júl. 16 17:52 #14593

Magdika, Isten éltessen nagyon-nagyon sokáig, erőben, egészségben, vidámságban, sok szerető emberrel körülvéve, utazásokban gazdagon! :)

Oldalmegjelenítési idő: 0.226 másodperc