Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Fotók - fotózás 2013 júl. 17 20:59 #12862

Sziasztok!
Mi az ilyen panorámák miatt szeretjük Görögországot

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Fotók - fotózás 2013 ápr. 20 10:16 #12012

Igen, rájöttem én is. Megtalálta még éjjel Pamag.
Fotóvadászat miatt kerestem.
2010 ben hallhattam erről a játékről és most jutott eszembe. Azótasenki nem beszélt róla, akkor eszeveszetten kerestük és meg is találtuk jeep túránkon.
Azért gondoltam talán már nem is létezik. Azóta nem adtam jelentőséget neki, most bekattant. Sajnos a régi képtárát nem találtam meg. Thasosi képtárat kerestem volna, miután rájöttem, hogy minden évben más pontokra történik a vadászás. Bejelenkezni próbáltam. Talán nem sikerült. Az ami nem volt világos, hogy fizetős tagsággal jár-e, vagy csak képletes pontgyűjtést miatt adnak a bejelenkezéshez összegeket. Meg hogy az nehézségi fokok szerint van e. Ezek nem tiszták előttem...
Köszönöm segítségeteket.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Fotók - fotózás 2013 ápr. 20 10:08 #12010

Geocaching.

Én ősszel itthon kipróbáltam. Egy ládát megkerestünk a Pilisben. Érdekesebb a túra, mint nélküle, csak jól kell megválasztani a célt.

Azzal viszont vitatkoznék, hogy a legszebb helyeken dugják el. Van az már mindenhol....

Re: Fotók - fotózás 2013 ápr. 19 20:03 #12008

De, tévedsz, Ági, nem csak kettő van Thassoson! :wink:
Itt a térkép linkje, hát nem mondom, millió dobozka rejtőzködik világszerte! :P
Ez is olyan lehet, mint egy szenvedély. Ha egyszer rákap valaki, sosem hagyja abba. :D
Elméletben vacilláltam már ezen...

www.geocaching.com/map/#?ll=40.69066,24.65813&z=12 - www.geocaching.com/map/#?ll=40.6 ... 65813&z=12

Re: Fotók - fotózás 2013 ápr. 19 19:34 #12006

Szerintem, erre gondolsz. :P
www.geocaching.com - www.geocaching.com

Re: Fotók - fotózás 2013 ápr. 19 18:36 #12005

Segítségeteket kérem.
Ennek a játéknak az interneten az eredeti forrását keresem.
a játokról tudok. A pontokat ismerem. Maga a játék hol van meghirdetve???

Van egy nemzetközi játék. A világ legszebb pontjain kicsiny kincses dobozokat rejtenek el.
A túrázok a megadott kordináták alapján meg kell, hogy keressék azokat a pontokat. Azon a helyen, hol legszebb felvétel készíthető ott a kincses doboz. abba valamit emlékbe kell, hogy tegyenek. Egy emléket cserlébe elvehetnek. thassoson itt van az egyik pont. A kúttal szemben Theologosra nézve.
A másik pont az Ypszárió csúcs kilátó parkolója egy aranypart öböl felé szikla alatt.

Re: Fotók - fotózás 2013 ápr. 02 21:55 #11883

Április elseje!!!! :D
............

Hm... ha én találnék egy 41 évvel ezelőtti április elsejei képet... illetve az biztos nincs, de 2-3-4-én valamikor készült, úgy emlékszem :fotó:
Elsején csak megismertem a páromat :D (nyáron a házassági évfordulónk lesz kerek 40...)
De előtte dolgozni is április elsején kezdtem ('70-ben...)

Re: Fotók - fotózás 2013 ápr. 02 20:08 #11881

Április elseje!!!! :D
Utoljára töltöttem fel, de mivel elsőként azt fotóztam, a számszerűséget követte...
Tudom, őszülök, és azt is tudom, de nem úgy van ahogy gondoljátok. Csak kicsit... :oops:

Re: Fotók - fotózás 2013 ápr. 01 21:21 #11872

Pamag, Ági átküldte mailben is, ezért könnyen meg be tudtam azonosítani, hogy itt melyik képen van a tyúkhúr..:)

Ági, ugye a pici jövevényeket is lefotózod majd? De édes lehet a sok kis kacsa összebújva a nagyok alatt. :) (pedig vidéki vagyok, de kiskacsákat nem sűrűn látok:) )

Re: Fotók - fotózás 2013 ápr. 01 20:19 #11869

Ó, képzeljétek, ma megint meglepi történt.
Csír - csír a libás hordóból. Két kis fekete fej... Majd 3 liba takarta a látványt, nehogy elvegyük tőlük a kislibákat. És egy másik kacsa mama este 4 kis kacsával. Gondolom holnap lesz kész minden kacsa tojás, a libánk az még vagy 4 napig ül majd a tojásokon, addig féltve őrzi a kis libákat. egy pillanatra láttuk csak őket. Kis fekete ördögök...

Re: Fotók - fotózás 2013 ápr. 01 11:14 #11863

........... És utolsó képként Viki tyúkhúrja, vagy libahúrja.

Mármint itt a képek sorában az első :D

Édesek a kiskacsák! :D

Re: Fotók - fotózás 2013 ápr. 01 10:53 #11861

Ó de édesek a kiskacsák Ági! Végre valami szépség, ami igazán a tavaszt idézi! :)
Megkaptam a tyúkhúromat, most már beazonosítottam. :)

Re: Fotók - fotózás 2013 ápr. 01 10:25 #11859

Ági! Csodálatos képek. Nincs az a művészi fotó, amiért ezt a látványt elcserélném. :futyul:

Re: Fotók - fotózás 2013 ápr. 01 07:38 #11858

Á, elvetem... Gondoltam rá, hogy kérdezek, de ti túl profik vagytok. Majd rájövök, hogy az én egyszerű masinám hogy állítom majd be...
Húsvétra készítettem nektek e képeket a kertből.
A kutya bab 2 hónaposan.
A libáim.
A barna tolvaj vadkacsám. Elöszőr 9 tojással kezdett költeni. Majd ahogy telik az idő, láttam sok szétrombolt fészket a közelében. Kerestem a tojásokat. Meglett... 3as vastagságú sorban több mint 30 tojást maga alá pakolt, és költi mind. Gyanítom hogy nem fogja sikeresen végig vinni, de nem szerettem volna a törvényébe beleszólni. Majd látjuk végeredményt. És utolsó képként Viki tyúkhúrja, vagy libahúrja.

Re: Fotók - fotózás 2012 okt. 08 20:59 #10788

Ha már hazaért mindenki a nyaralásból elkészültek a szebbnél szebb felvételek ne felejtsük el a felszerelés beleértve a fotóstáska alapos tisztítását, ilyenkor ki kell porszívózni majd enyhén nedves ronggyal kívül-belül áttörölni száradás UTÁN mehet bele a cucc. :túra:

Re: Fotók - fotózás 2012 aug. 29 20:34 #10654

Szerintem egyiket sem mert mindkettő két közös hibával küzd egyik,hogy Standard kivitelűek ez azt jelenti,hogy a belső oldala nem tükröződésmentes. (A szenzor erős tükröző felület,ellenfényben csúnya becsillanásokat tud csinálni ilyen szűrővel fotózott
képen.)
Második probléma: (csak akkor probléma ha nem tükrös géped van) Mindkettő magas tokozású. Ez azért probléma mert az ultra zoom gépek obijára ráírják,hogy pl 28-300 mm ez kisfilmes érték egy ilyen masina obija valójában 6.2-66,7mm ebből látszik hogy a nagylátószögű tartományban a fókuszpont a frontlencse előtt 6.2mm re van (kisfilmes=28mm) ezért ilyen gépre én csak SLIM alaccsony tokozású szűrőt vennék .A magas tokozású a képsarkokban fekete beszűrődést eredményezhet. Én valami ehhez hasonlót vennék: www.edigital.hu/Kenko_szuro/Kenko_cirkular_polar_Digital_szuro_58mm-p47598.html - www.edigital.hu/Kenko_szuro/Kenk ... 47598.html
Tengerpartra ha teheted szerezz be egy slim tokozású UV szűrőt is védőszűrőnek , ha épp nincs fönn a polár.

Sajnos volt igazságod... néhány képen látszik... de minket már nem zavar.

Balázs, a szűrővel tényleg sokkal szebbek a képek. Neked is igazad volt. Köszönjük a tanácsokat.

Szívesen máskor is :fotó:

Re: Fotók - fotózás 2012 aug. 28 20:55 #10650

Szerintem egyiket sem mert mindkettő két közös hibával küzd egyik,hogy Standard kivitelűek ez azt jelenti,hogy a belső oldala nem tükröződésmentes. (A szenzor erős tükröző felület,ellenfényben csúnya becsillanásokat tud csinálni ilyen szűrővel fotózott
képen.)
Második probléma: (csak akkor probléma ha nem tükrös géped van) Mindkettő magas tokozású. Ez azért probléma mert az ultra zoom gépek obijára ráírják,hogy pl 28-300 mm ez kisfilmes érték egy ilyen masina obija valójában 6.2-66,7mm ebből látszik hogy a nagylátószögű tartományban a fókuszpont a frontlencse előtt 6.2mm re van (kisfilmes=28mm) ezért ilyen gépre én csak SLIM alaccsony tokozású szűrőt vennék .A magas tokozású a képsarkokban fekete beszűrődést eredményezhet. Én valami ehhez hasonlót vennék: www.edigital.hu/Kenko_szuro/Kenko_cirkular_polar_Digital_szuro_58mm-p47598.html - www.edigital.hu/Kenko_szuro/Kenk ... 47598.html
Tengerpartra ha teheted szerezz be egy slim tokozású UV szűrőt is védőszűrőnek , ha épp nincs fönn a polár.

Sajnos volt igazságod... néhány képen látszik... de minket már nem zavar.

Balázs, a szűrővel tényleg sokkal szebbek a képek. Neked is igazad volt. Köszönjük a tanácsokat.

Re: Fotók - fotózás 2012 aug. 06 21:48 #10530

Szép Fényeket és jó fotózást, de vigyázz el ne hagyd! :táncikálós:

Re: Fotók - fotózás 2012 aug. 05 16:16 #10523

erre gondoltam:http://www.mcgoat.com/foto-2980.html

Akkor ezekszerint ez is az lehet?
Szerintem ez nem az,de lehet inkább bemegyek a boltba és elmagyarázom mi is kell nekem.

Az de nagyonpiszokulmarháraDRÁGA tehát próbálkozz Fotóbiziben, az indexen fotós adok-veszekben(minden márka)
aukciós és apróhirdetési oldalkon :matróz:

Nem variáltam,megvettem és ennyi. Úgy is Canon a gépem is.

Re: Fotók - fotózás 2012 júl. 19 18:23 #10434

Szerintem ez nem az,de lehet inkább bemegyek a boltba és elmagyarázom mi is kell nekem.

Az de nagyonpiszokulmarháraDRÁGA tehát próbálkozz Fotóbiziben, az indexen fotós adok-veszekben(minden márka)
aukciós és apróhirdetési oldalkon :matróz:

Re: Fotók - fotózás 2012 júl. 19 15:42 #10433

Re: Fotók - fotózás 2012 júl. 18 23:22 #10429

Ezekszerint nem érted a dolgot.
Sapka kéne rá vagy mi a fene.
Mert ha fent van a gépemen a szűrő,akkor azt mi védi?

Erre tedd a lencsevédőt

Re: Fotók - fotózás 2012 júl. 17 23:18 #10417

Erre tedd a lencsevédőt

Re: Fotók - fotózás 2012 júl. 17 23:01 #10416

Re: Fotók - fotózás 2012 júl. 17 22:56 #10415

Meghoztam a lencséket,de most meg az a gondom mivel fogom védeni a lencsét.
Vagy mindig fel teszem és ha fényképeztem,akkor meg leveszem és visszateszem a dobozába? Hmmm.

Az UV szűrő az amit tengerparton akkor hagyj a gépeden ha a polárra nincs szükséged, pl napkelte,napnyugta, esetleg belső terek,este.vagy épp akkor ha a vízen vagy egyéb helyen tükröződő témád van. erős napfényben és ameddig a géped bírja addig a polár ezt úgy értem, hogy ha a gépedet auto iso ra állítod,akkor polár szűrő használata mellett az iso érték nem megy 400 fölé (én itt cserélem a polárt uv ra)ha szűtőt használsz azt mindig tartsd tisztán, ha a gép lencséjére szálló
kosz kerül azt fújd le és csavard vissza a szűrőt.ha bármelyik
szűrődet véletlenül összekarcolod az max a pol filter ára, de ha a géped frontlencséjét karcolod össze az úgy indul szervízben,hogy 5000-30000 bevizsgálási díj tipustól függően+ munkadíj + alkatrész + 2-3 hétig nincs géped.
egyébként azért vagyok ennyire szűrőpárti(nyaralás alatt) mert két éve Rómában a feleségem véletlenül hozzáért a gépének a lencséjéhez és itthon újra kellett burkolnom az Angyal hidat:) :lol:
Azt a szűröt amit épp nem használsz tartsd a dobozában így nem piszkolódik. Ha makrózol akkor azt szűrő nélkül csináld
vízesés fényképezésekor a pol szűrő jön jól mert sötétít.
:rajzoló:

Oldalmegjelenítési idő: 0.391 másodperc