Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Fotók - fotózás 2012 júl. 17 10:49 #10412

Meghoztam a lencséket,de most meg az a gondom mivel fogom védeni a lencsét.
Vagy mindig fel teszem és ha fényképeztem,akkor meg leveszem és visszateszem a dobozába? Hmmm.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Fotók - fotózás 2012 júl. 15 22:02 #10396

ez elég vékonynak tűnik www.edigital.hu/Kenko_szuro/Kenko_UV_Digital_szuro_58mm-p47588.html?backurl=clear

Köszi,ez is megrendelve.Kedden megyek értük. :örül: :örül:

Jó fotózást és készíts sok szép képet :örül: :örül: :örül: :örül:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Fotók - fotózás 2012 júl. 15 16:05 #10394

ez elég vékonynak tűnik www.edigital.hu/Kenko_szuro/Kenko_UV_Digital_szuro_58mm-p47588.html?backurl=clear

Köszi,ez is megrendelve.Kedden megyek értük. :örül: :örül:

Re: Fotók - fotózás 2012 júl. 14 22:00 #10391

Lehet, hogy mi sem jót vettünk?
Klasszul megindokoltad Krapulax, hogy miért nem jó a szűrő, de nekünk kínai. :oops: Már nekünk is mindegy. Fönt van a gépen.

A fölső sarkot nézd ott látszik, tud ám ettől csúnyábbat is de az már nálam delete kategória. :fotó:

Re: Fotók - fotózás 2012 júl. 14 21:36 #10390

Tengerpartra ha teheted szerezz be egy slim tokozású UV szűrőt is védőszűrőnek

Link?

Bocs hogy csak most válaszolok de a navit piszkáltam...
ez elég vékonynak tűnik www.edigital.hu/Kenko_szuro/Kenko_UV_Digital_szuro_58mm-p47588.html?backurl=clear - www.edigital.hu/Kenko_szuro/Kenk ... kurl=clear
ezt azért ajánlottam mert a tengerparton vagy hajón a vízpára is sós nyomot hagy,+ naptej+homok=katasztrófális kosz
a szárazföldön indokolatlan. :fotó:

Re: Fotók - fotózás 2012 júl. 14 19:09 #10389

Lehet, hogy mi sem jót vettünk?
Klasszul megindokoltad Krapulax, hogy miért nem jó a szűrő, de nekünk kínai. :oops: Már nekünk is mindegy. Fönt van a gépen.

Re: Fotók - fotózás 2012 júl. 14 18:58 #10388

Tengerpartra ha teheted szerezz be egy slim tokozású UV szűrőt is védőszűrőnek

Link?

Re: Fotók - fotózás 2012 júl. 14 17:30 #10387

Megrendelem ezt is! Max lesz kettő. :örül: :örül: :örül:

Re: Fotók - fotózás 2012 júl. 14 17:17 #10386

Már nem kell,megrendeltem.

Pont egyszerre írtunk !! Vazze! :mérges:

Most már ez van,sajnos. :(

Megpróbálom lemondani email-ba!

Re: Fotók - fotózás 2012 júl. 14 17:12 #10385

Pont egyszerre írtunk !! Vazze! :mérges:

Re: Fotók - fotózás 2012 júl. 14 17:08 #10384

Sziasztok!
A kamerámon nekem is van polár szűrő.
De most venni szeretnék a fényképezőgépemre is.
Tanácsot szeretnék kérni tőletek, ezt vagy ezt vegyem meg?

Szia Robi

Szerintem egyiket sem mert mindkettő két közös hibával küzd egyik,hogy Standard kivitelűek ez azt jelenti,hogy a belső oldala nem tükröződésmentes. (A szenzor erős tükröző felület,ellenfényben csúnya becsillanásokat tud csinálni ilyen szűrővel fotózott
képen.)
Második probléma: (csak akkor probléma ha nem tükrös géped van) Mindkettő magas tokozású. Ez azért probléma mert az ultra zoom gépek obijára ráírják,hogy pl 28-300 mm ez kisfilmes érték egy ilyen masina obija valójában 6.2-66,7mm ebből látszik hogy a nagylátószögű tartományban a fókuszpont a frontlencse előtt 6.2mm re van (kisfilmes=28mm) ezért ilyen gépre én csak SLIM alaccsony tokozású szűrőt vennék .A magas tokozású a képsarkokban fekete beszűrődést eredményezhet. Én valami ehhez hasonlót vennék: www.edigital.hu/Kenko_szuro/Kenko_cirkular_polar_Digital_szuro_58mm-p47598.html - www.edigital.hu/Kenko_szuro/Kenk ... 47598.html
Tengerpartra ha teheted szerezz be egy slim tokozású UV szűrőt is védőszűrőnek , ha épp nincs fönn a polár.

Jó fotózást! :rajzoló:

Re: Fotók - fotózás 2012 júl. 14 16:42 #10383

Re: Fotók - fotózás 2012 júl. 12 13:59 #10362

Sziasztok!
A kamerámon nekem is van polár szűrő.
De most venni szeretnék a fényképezőgépemre is.
Tanácsot szeretnék kérni tőletek, ezt vagy ezt vegyem meg?

Re: Fotók - fotózás 2012 jún. 29 22:49 #10262

Ha nem veszitek tolakodásnak még egy pár dolgot leírnék a tengerpart és a szűrők témájában.
A tengerpartra a napütésért,a homokos tengerpartért, a sós tengervízért,és a tengeri szélért megy az utazó ,de ezek a dolgok esküdt ellenségei a fényképezőgépnek.
Először is a partra szűrő nélkül nem tanácsos a gépet kivinni ugyanis a tengeri szél a finom port és a sós párát a gépünkre hordja,
nem is beszélve arról az esetről mikor naptejes kézzel véletlenül megérintjük az objektívet. Szerintem egy szűrőt jobb tisztítani mint a legolcsóbb objektívet mert egy véletlen karc az frontlencse cserét jelenthet.
A polár szűrőn kívül jó szolgálatot tesz, mivel hatástalan én védőszűrőként használok UV szűrőt
A polár szűrő használatánál figyelembe kell venni, hogy 2 FÉ -t sötétít ez azt jelenti hogy pl a gép beállítása szürő nélkül:
Iso 100; f16; 1/250 Sec ez pol. filter esetén így változik:
iso 400; f 16;1/250sec vagy
iso 100; f 8; 1/250sec vagy
iso 100; f16; 1/60 sec.
Tengerparti obi tisztítás:
A port először alaposan lefújjuk(pumpás ecsettel lesöpörjük)SOHA NEM TÖRÖLJÜK majd szálmentes kendőre lencse tisztító folyadékot csepegtetünk
(vagy nedves szemüveg tisztító kendő) ezzel középről elindulva körkörösen haladva megtisztítjuk az obit. az esetleg hátramaradt szálakat lefújjuk.

Jó fotózást és szép fényeket kívánok mindenkinek, különösképp azoknak akik ezévben eljutnak Thassosra.(nekünk ez a sok szervezés ellenére sem fog öszzejönni)
:úszógumi:

Re: Fotók - fotózás 2012 jún. 28 10:05 #10224

Majd a tengerparton látjátok igazából a különbséget!!!!
Várjuk a csodás képeket!

Re: Fotók - fotózás 2012 jún. 28 09:12 #10222

Tegnap megérkezett a cirkuláris polárszűrő a fotógéphez. Szép is, jó is, illik is a géphez. Próbálgattuk. Bizony látszik a különbség!!!

Re: Fotók - fotózás 2012 jún. 13 21:44 #10044

Szivesen mutatnám meg nektek én is a Thassos szigeten készült fotóimat de sajnos amikor én voltam egy fakultatív kirándulás keretében ezen a szép szigeten akkor a kimentem Kavalából induló komp legfölső fedélzetére , no ekkor kezdett
szakadni az eső úgy hogy kb 10 perc alatt bőrig áztam. Aztán a komp kikötött, én megszáradtam csak a fényképezőgépemből
kellett önteni a vizet :-(

De azért a képeimből itt fotoklub-nograd.hu/simon_p/index.html - fotoklub-nograd.hu/simon_p/index.html találtok párat

meg ide a fórumba is feltöltök egyet kettőt

melléklet nem található

melléklet nem található

<!-- ia0 -->Porto Katsiki.jpg<!-- ia0 -->

:rajzoló:

Re: Fotók - fotózás 2012 jún. 12 12:41 #10035

Sziasztok!
új vagyok a fórumon .....vízparton én így fotózok...

Köszi a hozzászólásodat. Esetleg láthatnánk pár képedet?

Re: Fotók - fotózás 2012 jún. 09 21:34 #10012

Sziasztok!
új vagyok a fórumon de ehhez a polárszűrő és egyáltalán a fotó-szűrő és a tengerparti fotózás témához én is hozzátenném a fotós tapasztalataimat:
A Polarizációs szűrő: két félét külöböztetünk meg a lineálisat és cirkulárisat a kettő között az a külömbség,hogy egy plusz réteg van a szűrön még elhelyezve. Ez a réteg a szűrő, fényképezőgép frontlencséjéhez eső felén van. A célja tulajdonképpen nagyon egyszerű: a szűrőn átjutó fénynek ad egy „csavarintást”, tehát a fény nem párhuzamosan halad az objektívünk felé, mint a lineáris szűrő esetén, hanem egy spirál mentén.egyébként azért jobb a cirkuláris mert nem zavarja össze az Auto focus rendszert.
Olyan polárszűrőt érdemes digitális fényképezőgéphez használni amelyiknek a belső oldala tükröződés mentesítő bevonattal van ellátva ugyanis a CCD/CMOS felülete vísszaveri a ráérkező fény egy részét és ez meglátszik a képen!

Átmenetes szűrő:
Na ez a kedvencem! ez arra jó hogy az ég/tenger és szárazföld/épületek közti fényesség külömbséget csökkenti!
ez azért fontos mert egy átlagos képérzékelő dinamika tartománya 1fényérték (FÉ) körül van , a szárazföld és a tenger
fényesség külömbsége 5-6 FÉ is lehet.
ez a szűrő olyan, hogy az aljától a közepéig átlátszó onnan pedig a tetejéig egyre sötétebb szürke. ez három féle erősségben van ND 2;ND4;ND8.

UV szűrő: Hatástalan

Nem szűrő de fontos : Napellenző

vízparton én így fotózok:
-nappal szemben fotózás kerülendő TÜKRÖS GÉPPEL NAPBA NÉZÉS=SÚLYOS SZEMSÉRÜLÉS
-a legszebb képek reggel 10 óráig és 16 órától készíthetők
-vízparti portrénál vakuval derítek (beépített vaku~3m)

:rajzoló:

Re: Fotók - fotózás 2012 jún. 08 21:59 #10001

Nekem még a kamerámon is ez van. Tényleg nagyon jó.

Re: Fotók - fotózás 2012 jún. 08 21:55 #9998

Honey!
Cirkuláris polárszűrőt kell venni, attól lesz olyan szép. :)

Re: Fotók - fotózás 2012 jún. 08 18:32 #9992

Balázs, néztem a tavalyi fotóidat és ismét megállapítottam, hogy nagyon szép képeket készítesz. Pár éve ugyan okítottál, hogy mitől is ilyenek a képeid, de rövid az eszem és lusta is vagyok visszakeresni. Mi is fényképezőgép vásárlás előtt voltunk akkor és ajánlottál is gépet. Persze x okból nem olyat vettünk, hanem egy Panasonic DMC-FZ28-at. A Te képeiden gyönyörűek a színek. Az a polárszűrőtől van? Ha nem, akkor mitől?
Mindig mondom az uramnak, hogy vegyünk egyet a géphez (polárszűrőt). A múltkor ráállt a dologra, de persze akkor éppen olyan nem volt, amiről úgy gondoltuk volna, hogy jó.(na, ez jó kis tré mondat lett, de érted a lényeget :oops: )

Re: Fotók - fotózás 2012 máj. 17 08:58 #9828

Kérem készültem!
A vörös felhő mutatja, hogy másnap szél lesz.
Aztán a tv ben hallani hogy mindennap egész napos eső.
Hát ebből semmi nem lett igaz.
A vulkánszerű vörös felhő sem esőt sem szelet nem hozott.
Ez a tegnapi felvétele, amikor fújni és esni kellett volna.
Viszont oly álom szép atmoszférát hozott, hogy pánosnak mondtam, ha tehén lennék, az egész hegyet zölddestől mindenestől megenném. A tehénnek olyan lehet a hegyünk, mint nekünk a legfinomabb habos torta.
Idétlen hasonlataim vannak, de tényleg oly gusztusos minden. tudjáto olyan, mint amikor a mozdulatlan kék tükör tiszta tengert látod, az az ingered jön, hogy megidd, és hogy belevesd magad. Hát ugyan ez a helyzet a tengerrel is. Most 19.én lesz az első érkezésem. A VILÁG LEGSZEBB AJÁNDÉKÁT KAPJÁK A SZIGETTŐL!!!!!

No nézzétek hát mi lett a vulkán füstjéből! Egy mini kis felhőcske.
Állandóan a gépnél vagyok és csak itt tudok fotózni. Lent a partról ha ezt látnátok. Szerelmetes szerelmesen szép!!!

Re: Fotók - fotózás 2012 máj. 16 08:17 #9826

:shock: Ez mit is jelent pontosan? Tényleg az füstöl?

Vagy a kis szmájli arra utal, hogy egy kis felhő van vulkán felett, ami éppen hogy megtévesztő? :roll:

Re: Fotók - fotózás 2012 máj. 15 19:30 #9824

Kitört Potámia felett a vulkánunk! :D
Ma este 20-30 kor készült a felvétel a teraszunkról.

Oldalmegjelenítési idő: 0.177 másodperc