Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Fotók - fotózás 2009 márc. 16 09:12 #2147

Köszönöm a sok ajánlást a fényképezőgépekkel kapcsolatosan. Megnéztük mindet. Főleg a Hites Uram, mivel ez inkább afféle pasis dolog.
Pénteken bevásárlókörúton voltunk és addig-addig nézegettük a fényképezőgépeket (sőt jónéhányat ki is próbáltunk), hogy bár nem ezzel a szándékkal mentünk, vettünk egyet.
Egy Panasonic DMC-FZ 28-at. Nagyon jó, szép képeket lehet vele készíteni. Nekem kissé bonyolult az előzőhöz képest. Majd, ha sikerül -egyszer- teszek fel képet, amit vele készítettünk. Ha hamarabb nem, akkor, ha visszajöttünk Thassosról....:D 8) :idea:

Szia!

Nem tudom mi alapján választottatok, de ez nem sokkal volt olcsóbb, mint amit ajánlottam. Viszont azzal a fényképezés élménye nagyobb lett volna. Az FZ28-on a zoom, mint egy kompakton gombbal állítható, míg az FZ50-en már tekerheted.
Amúgy biztosan nagyon szép képeket lehet vele lőni.
Szűrőket lehet a lencse elé tenni? Mert ha igen, akkor egy polár szűrőt mindenképpen vegyetek. Azzal lehet a színeket igazán előhozni.....

Sok sikert és még több örömöt az új szerzeményhez!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Fotók - fotózás 2009 márc. 15 14:37 #2144

Köszönöm a sok ajánlást a fényképezőgépekkel kapcsolatosan. Megnéztük mindet. Főleg a Hites Uram, mivel ez inkább afféle pasis dolog.
Pénteken bevásárlókörúton voltunk és addig-addig nézegettük a fényképezőgépeket (sőt jónéhányat ki is próbáltunk), hogy bár nem ezzel a szándékkal mentünk, vettünk egyet.
Egy Panasonic DMC-FZ 28-at. Nagyon jó, szép képeket lehet vele készíteni. Nekem kissé bonyolult az előzőhöz képest. Majd, ha sikerül -egyszer- teszek fel képet, amit vele készítettünk. Ha hamarabb nem, akkor, ha visszajöttünk Thassosról....:D 8) :idea:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Fotók - fotózás 2009 márc. 01 21:38 #2062

Én meg akkor ajánlok egy gépet: pixinfo.com/fgep/Panasonic_DMC-FZ50 - pixinfo.com/fgep/Panasonic_DMC-FZ50
vagy: www.megapixel.hu/index.php?main=main&pid=4504 - www.megapixel.hu/index.php?main=main&pid=4504

Nekem ennek az elődje van az FZ30, csak a pixelszámban tér el.
Két szűrővel (UV és polár) csodás képeket lehet készíteni vele.
Az élmény a zoom és élességállító gyűrűk miatt majdnem olyan, mintha tükörreflexes (cserélhető objektíves) géped lenne.

Én nagyon meg vagyok vele elégedve.

Re: Fotók - fotózás 2009 márc. 01 20:05 #2061

Ha még nem választottatok fényképez?gépet,ajánlanék egy oldalt ,ahol tesztek,leirások,vélemények vannak fgépekröl. <!-- w --><a class="postlink" href="www.pixinfo.hu-www.pixinfo.hu Jó fotozást és jó képeket erröl a szép szigetröl!

Készülvén az augusztusi thassosi nyaralásra, időben elkezdtük nézegetni a fényképezőgépeket. Mindezt abban a reményben tesszük, hogy persze veszünk is egyet. A jelenlegi gép már eléggé leharcolt állapotban van és nem szeretnénk kockáztatni, hogy éppen első thassosi utunkon adja be a kulcsot. :fotó:

Re: Fotók - fotózás 2009 febr. 12 19:54 #2007

Készülvén az augusztusi thassosi nyaralásra, időben elkezdtük nézegetni a fényképezőgépeket. Mindezt abban a reményben tesszük, hogy persze veszünk is egyet. A jelenlegi gép már eléggé leharcolt állapotban van és nem szeretnénk kockáztatni, hogy éppen első thassosi utunkon adja be a kulcsot. :fotó:

Re: Fotók - fotózás 2009 febr. 07 12:53 #1964

Balázs, ezt a topicot nem én nyitottam. Nem fordítva szeretted volna kiírni? A fotóhoz Téged, a zenéhez engem...?

2008 aug. 25 11:14 #1321

Remélem most sikerül

picasaweb.google.hu/anikusz43/Thassos2008 - picasaweb.google.hu/anikusz43/Thassos2008

Ha lesz egy kis időm, akkor felteszem a honlapra is monic albumával együtt.

2008 aug. 23 19:36 #1318

2008 aug. 23 08:39 #1312

Köszi Balázs, valamit elrontottam, majd megpróbálom újra.

2008 aug. 22 20:47 #1311

Sziasztok!

Végre sikerült egy pár képet feltennem a Picasa-ra.
picasaweb.google.hu/lh/reorder?uname=anikusz43&aname=Thassos2008 - picasaweb.google.hu/lh/reorder?u ... hassos2008
A fenti linken megnézhetitek.

anikusz!
Nem jó a link!

2008 aug. 22 19:36 #1310

Sziasztok!

Végre sikerült egy pár képet feltennem a Picasa-ra.
picasaweb.google.hu/lh/reorder?uname=anikusz43&aname=Thassos2008 - picasaweb.google.hu/lh/reorder?u ... hassos2008
A fenti linken megnézhetitek.

2008 aug. 21 23:00 #1295

Egy kicsit átalakítottam a fotós oldalt. thassos.freeweb.hu/fotoalbumokrol.html

2008 aug. 19 21:52 #1289

...
Irigylek mindenkit, aki elő-és utószezonban el tud utazni.

igen, sok előnye van. kisebb forgalom útközben, kisebb nyüzsi mindenhol, alacsonyabb árak, kellemesebb időjárás. más lesz ám majd nekünk is 10 év múlva mondjuk, amikor iskolások lesznek a gyerekeink. :)

meg más lenne ha most nem babáznék, a munkahelyemen igencsak megszigorították a nyári szabadságolást... pl 2 összefüggő hétre nem lehet elmenni, meg beszabályozzák hogy ki mikor mennyire... nekem tavaly a sziciliai 9 napomat keresztbe is húzták, pedig már a repülőjegy is megvolt. :evil: a fönököm szolt is hogy mi lenne ha nem szezonra (áprilistól októberig) tervezném a nyaralásaimat. köszi. fizesse ki az utamat kubába, és akkor megyek decemberben. :lol:

bocsi az offért de ez most úgy kikívánkozott. :)

2008 aug. 19 16:05 #1287

köszi a dicséretet. :)

amit kérdezel az a paradise beach. tényleg paradicsomi. :) ... már csak 24et kell aludni. 8)

nm.
Irigylek mindenkit, aki elő-és utószezonban el tud utazni.

2008 aug. 19 13:57 #1286

köszi a dicséretet. :)

amit kérdezel az a paradise beach. tényleg paradicsomi. :) ... már csak 24et kell aludni. 8)

2008 aug. 19 13:16 #1285

jó reggelt, jó szórakozást :)

picasaweb.google.com/livi.meszaros/2006GRGorszGThassos - picasaweb.google.com/livi.meszar ... szGThassos

Szia Mia!
Nagyon szépek a képek! A sirályosat különösen jól elcsíptétek!
Ahol a sok nád napernyő van, mögötte a tenger,az hol készült?

2008 aug. 19 09:16 #1278

2008 aug. 15 17:27 #1251

Új lehetőség is eszembe jutott. Nem is kell feltétlenül nekem elküldeni a képeket.

Rengeteg ingyenes fotóalbum tárhely van, akinek van kedve, az el is készítheti saját fotóalbumát és a honlapra én beillesztem a linket, hogy hol lehet megnézni.

A teljesség igénye nélkül pl. ilyen helyek:
picasaweb.google.com/home
www.fotoalbum.hu/
www.fotogaleri.hu/
www.fotokep.hu/
indafoto.hu/
www.ingyenesfototarhely.hu/
kep.tar.hu/

vagy itt lehet még böngészni: fotoalbum.lap.hu/

2008 aug. 15 17:16 #1249

Amarandos! Küldtél nekem 52 db levélben 151 db képet, ami 307 MB volt, átméretezés után csak 22 MB lett (ezt elküldhetted volna 2 levélben).

:)

Igen, én átméreteztem a Picassában, de mikor elküldtem nem tűnt kicsinek. Hát bénáskodtam, de hála neked minden jó lett. Köszi!
Egyébként nem mind küldtem el.

A félregépeléseimet nem tudnám utólag javítani a képek alatt?

Köszi még egyszer!

Te már sehogy, de ha megmondod, hogy melyiket, akkor én kijavítom.
Vagy a javítottakat kűld újra (ugyan azon a néven, mint elöször). És ha lehet kicsinyítve. :) :)

2008 aug. 14 21:14 #1240

Amarandos! Küldtél nekem 52 db levélben 151 db képet, ami 307 MB volt, átméretezés után csak 22 MB lett (ezt elküldhetted volna 2 levélben).

Igen, én átméreteztem a Picassában, de mikor elküldtem nem tűnt kicsinek. Hát bénáskodtam, de hála neked minden jó lett. Köszi!
Egyébként nem mind küldtem el.

A félregépeléseimet nem tudnám utólag javítani a képek alatt?

Köszi még egyszer!

2008 aug. 14 09:25 #1235

2008 aug. 14 08:44 #1234

Re: Fotók - fotózás 2008 aug. 13 17:17 #1232

És akkor én már mit csináljak? :-( Már elmentek kicsinyítés nélkül !

Te már semmit. :)
Az már jó így is.

Ezt a fórumot csak azért nyitottam, hogy majd itt vitassuk meg a fotós dolgokat. Majd áthozom ide az eddigi hozzászólásokat, de most nem tudom (dolgozom).

Re: Fotók - fotózás 2008 aug. 13 16:40 #1231

Szóval mint már említettem, lehet fotókat küldeni és azokat majd felpakolom a fotóalbumba.

Lényeg, hogy át kellene méretezni a képeket 800*600-ra (vagy max. 1024*768-ra), mert amúgy nehéz is elküldeni és én úgy is lekicsínyítem.

Hogy kell kicsinyítve küldeni?

Vagy programmal pl. www.irfanview.com/ . Én ezt használom. Lehet vele csoportos konvertálást, átnevezést is végezni.

Vagy ha XP-t használtok, a képeket kijelölve azokon jobb klikk és a küldés/ levélként funkciót választva a gép felajánlja, hogy kicsinyítsen vagy maradhat eredeti méretben. Na ott kellene kicsinyíteni.

Előre is köszönöm a képeket.

A képeket a <!-- e --><a href="mailto:thassos@altavizsla.hu-thassos@altavizsla.hu címre lehet küldeni.

És akkor én már mit csináljak? :-( Már elmentek kicsinyítés nélkül !

Fotók - fotózás 2008 aug. 13 11:34 #1230

Szóval mint már említettem, lehet fotókat küldeni és azokat majd felpakolom a fotóalbumba.

Lényeges, hogy át kellene méretezni a képeket 800*600-ra (vagy max. 1024*768-ra), mert amúgy nehéz is elküldeni és én úgy is lekicsínyítem.

Hogy kell kicsinyítve küldeni?

Vagy programmal pl. www.irfanview.com/ . Én ezt használom. Lehet vele csoportos konvertálást, átnevezést is végezni.

Vagy ha XP-t használtok, a képeket kijelölve azokon jobb klikk és a küldés/ levélként funkciót választva a gép felajánlja, hogy kicsinyítsen vagy maradhat eredeti méretben. Na ott kellene kicsinyíteni.

Előre is köszönöm a képeket.

A képeket a <!-- e --><a href="mailto:thassos@altavizsla.hu-thassos@altavizsla.hu címre lehet küldeni.

Oldalmegjelenítési idő: 0.198 másodperc