Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2009 aug. 04 07:17 #3642

A képek csakugyan nagyon szuperek. Szerintem nem kellett hozzá csúcs gép. Csak jó meglátás, és a trükk a polárszűrő lehet. Attól lesznek ilyen mélyek a színek, és az szűri ki a párát is a távoli képeknél. Kár hogy az exif-adatok nincsenek rajta, ott a drasztikus fényerőcsökkenés lebuktatná a szűrőt. Szoftveresen szerintem hozzá se kellet nyúlni...
Na, hátha kiderül a titok...
Ezért az egyért haragszom az én gépemre... Nincs rajta színszűrőmenet.. pedig én is ki akartam próbálni

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 aug. 03 23:29 #3641

................
Milyen géppel készültek és mennyit dolgozott vele képszerkesztőkkel?

Fogalmam sincs... :szomorú:

Ha jól sejtem ez egy tükör reflexes gép :D
A mi képeink ezek mellett eltörpülnek :(
Gyönyörű képek, mind képeslapra és háttérképnek való.
Gratula az ismerősnek, kicsit tud :)

Valószínű valami tuti géppel készültek, de érzésem szerint egy kicsit azért belenyúlt Photoshop-al, vagy valami hasonló programmal is.
De akkor is nagyon jól sikerült képek!

pamag: Linkek közé bekerül?

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2009 aug. 03 23:21 #3640

................

Ha jól sejtem ez egy tükör reflexes gép :D
A mi képeink ezek mellett eltörpülnek :(
Gyönyörű képek, mind képeslapra és háttérképnek való.
Gratula az ismerősnek, kicsit tud :)

Re: Általános 2009 aug. 03 23:02 #3639

................

Re: Általános 2009 aug. 03 22:57 #3638

A múltkor említett ismerősöm fölrakta picasába a képeit. Engedélyt kértem, hogy megmutathassam.
picasaweb.google.hu/balintsa - picasaweb.google.hu/balintsa
:fotó:

Nagyon jó képek! Gratula érte!

Re: Általános 2009 aug. 03 22:32 #3637

A múltkor említett ismerősöm fölrakta picasába a képeit. Engedélyt kértem, hogy megmutathassam.
picasaweb.google.hu/balintsa - picasaweb.google.hu/balintsa
:fotó:

Re: Fotók - fotózás 2009 jún. 25 16:25 #2975

Galgoczi Arpad Thassos 2009 fotoalbuma 2009thassos.galgoczyarpad.fotoalbum.hu/ - 2009thassos.galgoczyarpad.fotoalbum.hu/
Kepeibol sugarzik a termeszet szeretet,a reszletesseg.Tobb mint1200 kep es nagyon jok!
Milyen szep is ez a sziget....!

Re: Fotók - fotózás 2009 jún. 24 13:26 #2953

Helló Heidi!
Légyszi írd meg, milyen géppel fotóztál, mert exifet nem találtam, és gondolom nemcsak engem, mást is érdekel.

Halihó!
Az enyém Samsung Digimax 360- Egyszerű gép, de szeretem.
Viszont laikus vagyok, nem tudom mi az exif.
:?:

sheidi
Szia!

Wiki-n találtam meg a következőt róla és se tudtam tartalmilag a jelentését :kosaras:
hu.wikipedia.org/wiki/Exif - hu.wikipedia.org/wiki/Exif

szekalmi
Üdvözletem!

Fuji S6500fd fényképezőm van jelenleg 1+2GB xD kártya áll rendelkezésre hozzá
és rettenetesen amatőr vagyok pedig már 2éve meg van :örül:
De azért van 1pár jó sikerült felvételem :lol:

Re: Fotók - fotózás 2009 jún. 24 11:59 #2951

Helló Heidi!
Légyszi írd meg, milyen géppel fotóztál, mert exifet nem találtam, és gondolom nemcsak engem, mást is érdekel.

Halihó!
Az enyém Samsung Digimax 360- Egyszerű gép, de szeretem.
Viszont laikus vagyok, nem tudom mi az exif.
:?:

Re: Fotók - fotózás 2009 jún. 22 15:00 #2933

Helló Heidi!

Re: Fotók - fotózás 2009 jún. 15 09:37 #2816

Köszönöm szépen, SZEKALMI a korrekt információ áradatot! Én ezekhez a készülékekhez teljesen analfabéta vagyok, de jön haza a testvérem, aki tanult fotózást is, és elmutogatja nekem! A nem annyira szakmai részre meg reagáltam az Általános topicban :)

Kölyök!
A Fuji 5800-as egy meglehetősen nagy tudású gép. .............. leteszed valahová, és időzítővel.

Re: Fotók - fotózás 2009 jún. 15 05:38 #2813

Kölyök!
A Fuji 5800-as egy meglehetősen nagy tudású gép. Ha láttad a képeimet, akkor láthatod, mire képes. Bár én Fuji 1000-est használtam, alig van közöttük különbség. Ha tényleg olyan képeket akarsz csinálni, amik megállnak egy bemutatón, akkor figyelned kell pár dologra.
A felbontás mindig a maximumon, a képminőség a legjobbon legyen beállítva. Vakut lehetőleg ne használj. Ha van kezelési könyved, nézd meg benne, hogy kell arcra mérni a fényt, és utána máshova vinni a kép közepét. Így nem egy sötét paca a fényképezett kliens. Buszból és hajón mindig a Sport fokozattal fotózz. Az 5800-hoz lehet polár-szűrőt kapni, azzal szebbek a képek. Sajna az 1000-re nem lehet rátenni. Vigyázz, a Fujik exponálógombja nagyon lassú. Ne hirtelen nyomd le, hanem finoman, legyen ideje az autofókusznak beállni.
Ha tudsz, tegyél bele 4 vagy 8 gigás SD-kártyát. 8 gigásra 1600 kép fér a legjobb minőséggel. Töltő és tartalék aksi jó ha van. A gép kb 1000 képet csinál egy töltéssel. Ha túl erős a fény, nem látod az LCD-t, kapcsold át a fenti kis keresőre, és máris látod. Éjszakai kép: leteszed valahová, és időzítővel.

Re: Fotók - fotózás 2009 ápr. 19 23:25 #2270

Egy kép, amely a napokban készült...

Nagyon tavaszias!! :Thassos-fan:

Re: Fotók - fotózás 2009 ápr. 19 19:57 #2268

Szép!
Ma én is löttem pár hasonlót a vácrátóti arborétumban. De még nem láttam az eredményt.

Re: Fotók - fotózás 2009 ápr. 17 21:29 #2262

Re: Fotók - fotózás 2009 ápr. 02 15:08 #2198

Szia Balázs.

Milyen tip. polárszűrőd van?
Én most rendeltem Hama cirkulárist. Remélem használható azért ez is. :-)
Nikon D50-m van.

Az van nekem is. :)
Amint látod használható.

Re: Fotók - fotózás 2009 ápr. 02 10:46 #2197

Szia Balázs.

Milyen tip. polárszűrőd van?
Én most rendeltem Hama cirkulárist. Remélem használható azért ez is. :-)
Nikon D50-m van.

Re: Fotók - fotózás 2009 márc. 18 10:00 #2155

A képméret 400*320-ra van korlátozva, a tárhely miatt.
Ez a korlát mindenkinek. :(

Re: Fotók - fotózás 2009 márc. 17 18:54 #2154

Éljen-éljen!!!!!
Nagy nehezen sikerült ezt a képet csatolni....lefőttem!!! :D :D :D :taps:

Ez a szép virág az előszoba ablakunkban virít!!!!! Jó érzés, ha az embernek sikerélménye van..főleg, ha nem egy számítógépzseni.

Re: Fotók - fotózás 2009 márc. 17 18:51 #2153

orchidea

Re: Fotók - fotózás 2009 márc. 17 18:04 #2152

Balázs!
Harmadjára írom újra ezt a szöveget. Szerettem volna képet is feltölteni, de nagy volt a file, azután meg kidobott a rendszer a főoldalra.
Tehát: a fotógép 74 000 Ft volt, a Tiédet 91 000 Ft-ért láttuk. Polárszűrőt veszünk rá. Az uv szűrő már meg lett rendelve, talán holnapra itt is lesz.

Egyenlőre nagyon el vagyunk ájulva a géptől. Sok lehetőség van benne, de még a felét sem sikerült megismerni.
A férjemnek különösen tetszik a zoom , ami 4:3-os képaránynál 25,7. /Nekem fogalmam sincs arról, hogy ez mit takar, de Te biztosan tudod.:)/
Majd megpróbálom még a képet külön feltenni.

Re: Fotók - fotózás 2009 márc. 16 21:49 #2151

Re: Fotók - fotózás 2009 márc. 16 21:34 #2150

Szia Balázs!

A képeid polárszűrővel nagyon jók! :D Nem tudom, hogy a mi gépünkhöz lehet-e kapni, de biztosan. Majd utánaérdeklődünk, felmérjük a költségeket.
Igaz, hogy a Te géped lényegesen jobb, de ahogy néztük az a kis árkülönbség kb. 20 ezerrel többet jelent. Egyébként nekünk már ez a gép is hatalmas szintű változás a kis Fuji Finepix-ünkhöz képest. Arról nem is beszélve, hogy messze túlléptük az előre betervezett keretet-így is. :(

Ha szabad érdeklődnöm, mennyiért vesztegették?
Itt: www.megapixel.hu/index.php?main=main&v=46E96E796BE970657AF567E97050616E61736F6E6963&page=24 - www.megapixel.hu/index.php?main= ... 63&page=24 egy oldalon van a kettő, FZ28 - 78.300 Ft, míg az FZ50 - 87.120 Ft.
Ez nincs 10 ezer Ft, azért írtam a kis árkülönbséget.
Most megnéztem a leírását, én nem írnak hozzá szűrőméretet.
Másik oldalon találtam hozzá más típusú szűrőt, ott azt írják, hogy 46 mm a szűrőméret.

Re: Fotók - fotózás 2009 márc. 16 20:53 #2149

Szia Balázs!

A képeid polárszűrővel nagyon jók! :D Nem tudom, hogy a mi gépünkhöz lehet-e kapni, de biztosan. Majd utánaérdeklődünk, felmérjük a költségeket.
Igaz, hogy a Te géped lényegesen jobb, de ahogy néztük az a kis árkülönbség kb. 20 ezerrel többet jelent. Egyébként nekünk már ez a gép is hatalmas szintű változás a kis Fuji Finepix-ünkhöz képest. Arról nem is beszélve, hogy messze túlléptük az előre betervezett keretet-így is. :(

Re: Fotók - fotózás 2009 márc. 16 09:17 #2148

Íme a különbség:

melléklet nem található

melléklet nem található

<!-- ia0 -->P1020343.jpg<!-- ia0 -->
A képek a Paradiso beachen készültek 2007-ben.

Nem tudom volt-e már polaroid napszemüveged. Ugyan az a hatás, mint azzal. Sokkal szebbek, élénkebbek a színek.

Oldalmegjelenítési idő: 0.325 másodperc