Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Thassostól keletre - Trákia és Szamothraki 2015 nov. 27 09:05 #16661

Samothráki búcsúzik az ősztől.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Thassostól keletre - Trákia és Szamothraki 2015 júl. 24 10:24 #16186

MINDENKI RENDBEN VAN!

Akkor jó!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Thassostól keletre - Trákia és Szamothraki 2015 júl. 23 11:25 #16179

Tegnap éjjel Pános ébresztett engem. Lesújtvaa láttuk a tüzet hajnali egy órakor.
aggódtam.
A régészet feletti nemzeti park égett le. A sziget 9 tűzoltója próbálta a hatalmas kettő frontú lángerdejét oltani.
? ?????????, ??? ????? «?????» ???????????????
www.kathimerini.gr/776186/article/epikairothta/ellada/h-samo8rakh-ena-mikro--8ayma-viopoikilothtas - www.kathimerini.gr/776186/articl ... ikilothtas
Samothraki növényvilági csodái
Nagyon nagy a kár, de emberi élet nincs veszélyeztetve.
MINDENKI RENDBEN VAN!

Re: Thassostól keletre - Trákia és Szamothraki 2015 júl. 09 23:28 #16093

Ági, Ági!
Van Neked szíved? a fene megesz a vágyakozásba! Hogy a retekbe jutunk el ODA? ODA akarok menni!!

Re: Thassostól keletre - Trákia és Szamothraki 2015 júl. 09 16:31 #16088

Laciék megérkeztek a szigetünkre Samothrakiról. Egy kezdő hetet töltöttek ott is. Elmondták, hogy tagadhatatlanul a sziget és az összes nyaralásuk egyik legszebb szállását ajánlottam nekik. Boldogan meséltek Thassos rajongóim, hogy örökre szívükbe zárták SAMOTHRAKIT. Háznézőre gondolták. Azt nem merik ott bevállalni. Megdöbbentette őket az a tiszta szépség, mit ott láttak. Teljes csodálatuk a sziget iránt, és újra visszaszeretnének menni. VELEM. :D Örülök ennek! Előbb utóbb az is meglesz! Mondták 15 főig ők is toboroznak oda majd vendégeket, mert nem szabad kihagyni az a csodát, mit csak ott lehet látni! Majd kapunk tőlük beszámolót, de egyenlőre itt folytatják nyaralásukat.
Az ő képüket majd később. Addig Evangélia képeiből egy párat. Ő a sziget egyik fő fotósa. Nagy túravezető.
A képek akkor készültek, mikor most a múlt héten ők ott voltak. Arról számoltak be, hogy nagyobb vendéglétszám volt a szigeten, mint itt nálunk. Erre azt gondolom, hogy kisebb területre gyűlik össze a vendéglétszám. Az idő a hegy tövében, főleg éjszaka hűvösebb volt. A szállásuk a legjobb helyen helyezkedett el mindenhez. A déli part és a szállásuk és a Fonyász vízesés volt nyaralásuk legnagyobb élménye. Itt a Makriammos bungalóban laknak. Samotraki szállásom került ki győztesként!!! :wink:
Mondták felkészültek minden írásomból, de még kellett volna segítség. de majd ismételt útjuk során a maradék helyet is meg fogják látogatni. akkor már kettő hetet szeretnének...
:... Ugye mondtam... Ezt is köszönöm nekik! Biztatlak hát benneteket is.

Re: Thassostól keletre - Trákia és Szamothraki 2015 máj. 26 12:11 #15871

Kezded érezni Samothraki arcát. Nem lehet a szigetet felületesen nézni.
Nyilván a fotósok felnagyolnak egy szépséget. Ez biztos. De az mégsem nem felnagyolás. Hanem a lelki szemeink egy pillanata, mit ők elkapnak és megörökítenek.
Az az Enangélió lány ugyan azt teszi, mint én, de kicsit másként, mondom én ő profibb!
A gyalogtúráit teszi főleg. Beszélni beszéltem már vele telefonon. Mások vagyunk. Ő egy rockos természetbolond. Családos, okos jó életű hippi lány Thesszalonikiből. ő szervezi be ezt a jó csapatot és olyan utakra megy, hova nem biztos, hogy tudnánk menni. A napokban voltam a limenasi kikötőparancsnokságnál valami papirokat intézni. onnan egy hölgy ki segített, ismerte az életemet. Beszélgettünk. Szóba került Samothráki. Kiderült ő járt már ott épp egy ilyen túrán. Élete legnagyobb élménye. 35 év körüli, sportos, stramm, mondhatom katona tiszt alkatú volt a lány. Mondta, ilyen nehéz túrán még nem járt. De azt is hozzátette, nem biztos, hogy kibírna még egy ilyen túrát. Ezt én érzem a fotópontokról. Ezért is nem kerestem személyesen ott soha Evangéliát. A rövid túrákat én magam is megtaláltam, és megtettem. Én azt hiszem azok is visszadják ezeket a csodákat.

Re: Thassostól keletre - Trákia és Szamothraki 2015 máj. 25 16:30 #15870

www.serafimphotography.com/p687200971/e45d52a0d

A facére feltett képek egy túrázó csapatnak a fotói. Mind művészi képek. A fotós rendkívüli szemmel géppel rendelkezik.
Csodálatos pillanatok. Nézzétek végig. Élmény lesz!

Úúúúúúúú....
Micsoda képek...
és micsoda hely!
Úgy sajnálom ilyenkor, hogy az én lábam már nem bírja az ilyen köveket :(

Re: Thassostól keletre - Trákia és Szamothraki 2015 máj. 25 16:01 #15868

www.serafimphotography.com/p687200971/e45d52a0d - www.serafimphotography.com/p687200971/e45d52a0d

A facére feltett képek egy túrázó csapatnak a fotói. Mind művészi képek. A fotós rendkívüli szemmel géppel rendelkezik.
Csodálatos pillanatok. Nézzétek végig. Élmény lesz!

Re: Thassostól keletre - Trákia és Szamothraki 2015 jan. 11 07:11 #15362

Várom az autóbuszos érdeklődöket. SAMOTHRAKI 2015!

Re: Thassostól keletre - Trákia és Szamothraki 2015 jan. 08 21:12 #15352

Alakul az 50 fős autóbusz. A kalkulált költség 50 fő esetén felnőttbe számolva 115 Euró/főre jön ki.
Erre költségként jön a komp díj, valamint a szállásdíj.
Ahogy otthon leszek, akkor egyeztetjük, és akkor merem majd hivatalosan is kihirdetni. De akik gondolkoznak, már számolhatnak ezzel az összeggel és az írt dátummal. A helyi kirándulások költsége önköltséggel lesz, mint baráti társaság.

Re: Thassostól keletre - Trákia és Szamothraki 2015 jan. 03 19:01 #15343

Elindult egy csoportkeresés, a szomszédos szigetre.
Egyenlőre itt tartunk a szervezéssel.
Autóbusz kerestetik.
Várok 50 fős autóbuszra ajánlatot.

A szervezés kihúzódik hát.
13.-01.2015.-14.02.2015. Budapesten ill Nyíregyházán tartózkodom.
Budapesti telefonszámom:
Nyíregyházi telefonszámom:
E-malien is elérhető leszek.
Az itteni telefonom is magammal lesz : 00306978131417.
Annak hívásával megadom milyen magyar számon leszek elérhető. Érdeklődést továbbra is várom.
Adatok:
www.thasos.hu/index.php/samothraki - www.thasos.hu/index.php/samothraki
www.thasos.hu/index.php/samothraki/szallasok - www.thasos.hu/index.php/samothraki/szallasok

Csoportos út Samothrakira. /2015. június 17.-30. (14 nap, 12 éjszaka szállás)/

Indulás Budapestről, 2015. június 17. szerda 12.00 órakor
Komphoz érkezés Alexandropoliba 2015. június 18. csütörtök 14.00-16.00 órakor

Kompindulás Samothraki felé: 2015. június 18. csütörtök 16.00 órakor[/b]

Komp menetidő 2, 30 óra

Autóbusz komp ára 9 Euró/méter

Felnőtt jegy ára : 9.50 Euró

Gyermekjegy ára (4-10 év) : 4,60 Euró

Személyautó ára: 39 Euró

Visszaindulás Samothrakiból 2015. június 29. hétfő 18.15órakkor

Kompindulás Alexandropoli felé: 2015. Június 28. hétfő 19.00. órakor

Komp menetidő 2, 30 óra

Autóbusz komp ára 9 Euró/méter

Felnőtt jegy ára : 9.50 Euró

Gyermek jegy ára (4-10 év) : 4,60 Euró

Személyautó ára: 39 Euró

Csoportos kedvezmény 40 főn túl- 2 fő – az autóbuszsofőr díjmentesen utazik.

Hazaérkezés Budapestre Kedd 22.00 óra

Az összeg befizetéseknek mindig Euróban kell történi.

Autóbusz költség

50 fős autóbusz esetén…

9 fős autóbusz esetén.

A szállások csoportos ára:
Aleka Bungaló *****
40 Euró/2 fő/éjszaka_ 45 Euró/3 fő/éjszaka 4. fő gyermek 10 éves korig ingyenes

Aleka Centrum Stúdió ***
30 Euró/2 fő/éjszaka

Tasoula Stúdió ****
35 Euró/2 fő/éjszaka_ 40 Euró/3 fő/éjszaka

Kastania Stúdió ****
35 Euró/2 fő/éjszaka_ 40 Euró/3 fő/éjszaka konyhával ellátott.
25 Euró/2 fő/éjszaka konyha nélküli stúdió.

Galini Stúdió ****
34 Euró/2 fő/éjszaka_ 37 Euró/3 fő/éjszaka

Haila Stúdió
28 Euró/2 fő/éjszaka

A szállások szabadon választhatók.

Érkezhetnek vendégek saját magán autóval is.

Autóbusz költség

50 fős autóbusz esetén.

9 fős autóbusz esetén.
1. ajánlat

Az én 8+1 fős buszaimra tudok most árakat irni:
149 € / fő az ár 8 fő esetén érvényes, busz komp díj returban, pedig +20 €/fő
Ennél kevesebbért sajnos fő szezonban 2 hétre nem tudom elküldeni egyik buszomat sem!
Deeee nekem csak 14 óra leérni Alexandropoliba Pestről, szóval még pihenőkkel együtt is ráérünk éjfélkor indulni és akkor is 14-15:00 óra között érkezünk! Ezért az árért akár több utat is el tudok vállalni a szezonban!

Re: Thassostól keletre - Trákia és Szamothraki 2012 nov. 14 19:23 #10906

Írok pár szót ide, hogy előrehozzam a topikot - Ági írásai kapcsán hátha beindul a téma.

Re: Thassostól keletre - Trákia és Szamothraki 2012 jún. 01 18:24 #9893

Idén csak keresztülsuhantunk erre - most nem volt idő meg energia arra, hogy megálljunk egy-egy helyen.
Szamothrakit pedig idén keletről nézegettük :D Na meg Skala Potamiáról is azért :D

Kicsit off, de végülis Szamothrakiról szól:
A fene evett meg, hogy Szamothraki hegycsúcsáról át lehet látni Trója felé, hiszen magasabb, mint Imbroz szigete.
Hát inkább elmentünk Trójába, hogy ellenőrizzük :lol:
De ott se tiszta idő nem volt, se közel nincs a part ma már... bizonyisten egyik sziget se látszott. :wink:

Az Anzac öbölből viszont (Gallipoli-félsziget) azt hiszem, dupla szigetet láttunk. Csak éppen szembe sütött a nap.

<!-- ia0 -->DSCF1922.jpg<!-- ia0 -->

Re: Thassostól keletre - Trákia és Szamothraki 2010 szept. 04 18:43 #6320

Ágni, köszönjük !!!
ciao

Komotini 2010 szept. 04 17:36 #6319

Itt pedig egy Komotini-beli magyar asszony BLOG-ja:

en-mozaikok.blogspot.com/

Én nagyon szeretem olvasni. Ő is biztosan szívesen válaszol a környékbeli dolgokra vonatkozó kérdésekre.

Re: Thassostól keletre - Trákia és Szamothraki 2010 szept. 04 15:36 #6318

Sziasztok,
rég nem írtatok ide. Én most érkeztem meg Samothrakiról és írtam egy elég részletes BLOG fejezetet, akit érdekel olvashatja itt:

eviagreece.blogspot.com/search/label/Greece-Samothraki%20sziget

Nagyon különleges hely, de maga Alexandrupolis környéke nekem nagyon tetszik, ez a kedvenc városom.

Samothrakit azonban inkább pároknak ajánlanám, mint kisgyerekes családoknak. Ez utóbbiak jobban fogják magukat Thassoson érezni.

Re: Thassostól keletre - Trákia és Szamothraki 2009 jún. 01 21:48 #2600

28. Görög motoros találkozó - Szamothrakin - 2009. június 10-15.

www.samothraki.com/htm/indexf_e.htm - www.samothraki.com/htm/indexf_e.htm

:motorozós: :motorozós: :motorozós: :motorozós: :motorozós: :motorozós: :motorozós: :motorozós: :motorozós: :motorozós:

Re: Thassostól keletre - Trákia és Szamothraki 2009 ápr. 30 15:58 #2307

Ideje, hogy ismét kerüljön ide pár szó.

Thassostól keletre - meg nyugatra, meg északra.....
Akit érdekelnek kirándulások, akár a szigetről indulva, akár oda- vagy visszafele meg-megállva - az figyeljen!
Elkészült egy összeállítás a szigeten kívüli, szárazföldi látnivalókról.
A sziget önmagában is ad két hétre való megnéznivalót, de akit érdekel más is, annak a számára útmutató, ugyanis magyar nyelven gyakorlatilag semmi nincs Filippin és Xanthi épphogy megemlítésén kívül.
Természetesen egy napba minden nem fér bele, de ki-ki ízlése, hajlama, és egyéb szempontok alapján válogathat, mit szeretne megnézni.
Strandolni Thassoson jó !!!!! :úszógumi:
:WC: :túra:

Re: Thassostól keletre - Trákia és Szamothraki 2008 nov. 14 22:42 #1683

Jajjj, kedveseim!
Nagyon szégyellem magam!
Csak most vettem észre, hogy mit írtam le : azt írtam, hogy Serresnél nyugatra fordultunk - holott KELETre tartott az út! Kijavítottam. Azért a térképen látszik, hogy merre mentünk. Balkézfelé kanyarodtunk, és öntudatlanul nyugatra gondoltam, holott nem az a helyes.

Időközben találkoztam az interneten olyan cikkekkel, amelyek azt fejtegetik, hogy Orfeusz földje nem a mai Görögország területére esik, hanem a mai Bulgária területére, sőt Orfeusz sírját is megtalálták állítólag. Egy nagyszabású régészeti helyszín mindenesetre létezik.
www.mult-kor.hu/cikk.php?id=9287 - www.mult-kor.hu/cikk.php?id=9287
www.mult-kor.hu/cikk.php?id=17792 - www.mult-kor.hu/cikk.php?id=17792
www.ancient-bulgaria.com/2006/08/31/tatul-the-possible-tomb-of-orpheus/ - www.ancient-bulgaria.com/2006/08 ... f-orpheus/
Azt hiszem, ezt előbb-utóbb látnom kell! Hiszen lehet csavarogni mindkét országban, egy bolgár felfedező út után milyen jól lehetne pihenni a görög tengerparton...

melléklet nem található

melléklet nem található

<!-- ia0 -->bar85.gif<!-- ia0 -->

Re: Thassostól keletre - Trákia és Szamothraki 2008 okt. 16 21:15 #1539

Kellett látnom valami képet, hogy beugorjon, ezt meg akartam jegyezni :
Az összes faluban (és nemcsak a fürdőhely Fanariban) az utcákon mindenhol voltak fényfüzérek, lámpadíszek, amilyenek nálunk csak karácsonykor. Érdekes volt, szép volt, hangulatos volt. (Mondjuk Fanariban egy egész cseppet zavart lefekvéskor.) Kicsi falvakban is volt, ez valahogy hozzátartozik a képhez.
:wink2: :wink2: :wink2: :wink2: :wink2:

2008 okt. 09 22:34 #1505

Ámberek !!!

Végül sikerült fölügyeskedni a beszámolót az új oldalra (a thasos.hu -ra).
Sajnos, csak szétszabdalva sikerült, egyben az istennek se fogadta el, hiába gyürkőztem neki többször is. Biztosan sokkal nagyobb méretű, mint amire a rendszert kialakították.
:baseball:

Így utólag is nézegetem azokat a helyszíneket, ahol jártunk.

Avdiránál találtam egy légifényképet, meg megnéztem a GoogleEarth-öt, és úgy tűnik, még följebb, a faluhoz közelebb kellett volna egy elágazáson kelet felé menni az ókori rom-részhez. Hát vagy nem volt tábla, vagy nem vettük észre. Pedig azt a múzeumot szerettem volna megnézni.

Maroniánál meg a cseppkőbarlangot nem találtuk meg, és most találok a G.E-n egy fényképet a barlangról, ami olyan helyre van illesztve, ahol valóban valószínűsíthető a barlang - de abba az irányba se vezetett rendes út, ráadásul olyan táblák meg épületmaradványok voltak, amik katonai területet mutattak, arra nem is igen mertünk volna indulni.
:viking:

2008 okt. 04 21:35 #1490

Ági ! Köszönöm!
Örülök, ha örömöt tudtam okozni egyeseknek a képekkel. Remélem, a leírást is hasznosítani tudja majd valaki.

Efi üdvözletét is köszönöm, isten bizony kapott volna puszit, ha előkerül induláskor, de teljesen el voltak tűnve.

Mindenet tudók ! De hiszen kijavította..............!
:ubbedele: :ubbedele: :ubbedele: :ubbedele: :ubbedele:

2008 okt. 04 05:08 #1484

Fényképek :
picasaweb.google.com/pamag0716 - picasaweb.google.com/pamag0716

Sajnos, a vízesés kis videóját nem sikerült betenni, de ne sajnáljátok, a minősége amúgy sem ostromolja az eget. Csak a fodrozódó vizet meg a fény játékát szerettem volna megörökíteni.

Még egy emlék : Mykiben még kicsit éretlen volt a füge, amit szedtünk az útmenti fáról, de valami tüske belement a kezembe. És valami iszonyú ragacsos maradt a mancsom utána, a tüske szúrt, fájt, és az éppencsakhogy megtörlés nem volt elég, bő vízhez meg sokára jutottunk.
:vigyor: :vigyor: :vigyor: :vigyor: :vigyor:

Magdika, bevallom kételkedtem, hogy ezt az utat végi lehet egy ültébe járni.
Bravó!
Neked is és a párodnak is. Nagyon nagy megszállottság kell hozzá.
Kívánom mindannyiunknak, hogy legyen ennyi erő, kedv, kutatói kitartás és főleg egészség nyugdíjas korunkra hogy hasonló utakat tegyünk mint ti.
A képek feltöltése, és a leírás, ez megint egy óriási teljesítmény volt.
Nagyon köszönöm!
Ifigénia asszonynak is megmutattam aki szintén irigyléssel csodálta a képeket. Megkért, hogy annak az édes, okos, és erős asszonynak adjam át üdvözletét.

2008 okt. 03 14:59 #1481

Jaj, Pamag!
Már kétszer is végiggyönyörködtem a képeidet! Csodálatosak!
(Láttam azt is, amit annyira vártam!!!)
Azért mostmár irigyellek ám! :lol: Ilyen helyeket bejárni és ennyi szépséget látni....!
Na, azért remélem, rám is vár még szép nyaralás.

2008 okt. 03 13:49 #1480

Fényképek :
picasaweb.google.com/pamag0716 - picasaweb.google.com/pamag0716

Sajnos, a vízesés kis videóját nem sikerült betenni, de ne sajnáljátok, a minősége amúgy sem ostromolja az eget. Csak a fodrozódó vizet meg a fény játékát szerettem volna megörökíteni.

Még egy emlék : Mykiben még kicsit éretlen volt a füge, amit szedtünk az útmenti fáról, de valami tüske belement a kezembe. És valami iszonyú ragacsos maradt a mancsom utána, a tüske szúrt, fájt, és az éppencsakhogy megtörlés nem volt elég, bő vízhez meg sokára jutottunk.
:vigyor: :vigyor: :vigyor: :vigyor: :vigyor:

Oldalmegjelenítési idő: 0.140 másodperc