Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2011 febr. 17 08:22 #7023

Igen, Balázs holnap vizsgázik!
Drukkoljunk neki!

Rajtam nem múlik. Hajrá :!: :!: :!:

Ui: Gratulálok a vizsgádhoz ! :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 febr. 16 19:40 #7022

Igen, Balázs holnap vizsgázik!
Drukkoljunk neki!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2011 febr. 16 19:28 #7021

NO PARA !!!!

Re: Általános 2011 febr. 16 19:24 #7020

Ági!
Mit csináltál? Nem tetszett, ahogy válaszoltam?
Tényleg olvashatnának az emberek, mielőtt a regisztráció után 50 perccel kérdeznek!
Sőt még regisztrálni sem kell ahhoz, hogy megtalálják az elérhetőségedet!
És holnap tényleg vizsgázom.
Beállt a nem tudok semmit, úgy is megbukok szindróma..... :(

Á, te azt nem tudod, hogy mi akik bénázunk milyen jól megértjük egymást. Orsi küldte Zsuzsit, akit te csak szelleméről ismerheted. Orsi is megszállott Jotás, de csak telefonozik. (Orsi már előtte szólt nekem Zsuzsiról, vártam hát valamilyen formában való megjelenését.)Tehát a köre is hasonló. Így már az is nagy szó, hogy a honlapra talált.
ezentúl te is tudod, hogy én is milyen ügyetlen vagyok. Ha már valahova be kell jelentkeznem, akkor inkább lemondok a kapcsolatról. Szörnyűek vagyunk mi technologiai antitalentumok. Azt hittem már megszoktál bennünket. :Sirvaröhög:

Megint ide kontárdkodtam hozzád. Nem akartam elvonni a figyelmet a szúrkolókról. (ÁGI VOLTAM)
Mindent bele. Várjuk az eredményt! :kosaras: :örül:

Re: Általános 2011 febr. 16 13:09 #7012

Sziasztok!
Bazsi holnap vizsgázik!
Mit kívánjunk neki?
Hogy ügyes legyen! Okos legyen! És boldog legyen amikor újra írni fog felénk! :éljen: :éljen:

Á, most látom fél munkát végeztem. :lol:
Én írtam át mind két levelet. (Ági)

Re: Általános 2011 febr. 16 12:57 #7011

Szia Zsuzsi! Kaptam leveled.
Szeretettel üdvözlöm a közös ismerősünket Békéscsabáról.
Leveled átérkezett hozzám.

Re: Általános 2011 febr. 16 07:48 #7010

Most jutott eszembe egy doliog. Ha a búvár Csaba az idén nem lesz, akkor gyanítom, hogy barátnője sem lesz itt. Ő az öblük legújabb hiper super hotelében volt masszőr. Akkor ott üresedés várható. A Golden Alexander Hotel. Ezt kell keresni azoknak, akik gondolkoznak külföldi nyári munkán.
Meg a napokban nézegettem más lehetőségeket is.
Az egész világon lehet önkéntes munkát vállalni. Egy két linket találtam. A feltételek mindnél:
útikölltség, szállás, orvosi biztosítás havi 300-350 Euró zsebpénz. Mindez heti 5 napi 5-6 óra munka. Hétvégeken és az egyéb órákban esetleges ingyenes oktatás, kirándulás. Az feltételek, hogy kik jelenkezhettek ilyen munkára: a java munkakör 18-30 év közöttieknek, de létezik 18-99 éves korig is, sőt még mozgás korlátozottak számára és gyermekesek számára is vannak munka lehetőségek.
Adok egy két linket.
www.e-vet.org/fo/se/index.cfm?e04=44023&filter=ws&qs=frame&dil=eng&cfid=2735947&add_type=&add_wrk=&add_age=age - www.e-vet.org/fo/se/index.cfm?e0 ... dd_age=age

www.ance-hellas.org - www.ance-hellas.org,
www.elix.org.gr - www.elix.org.gr,
www.aegee.org - www.aegee.org
www.medsos.gr - www.medsos.gr

Egy két gondolat gyors fordításban azoktól, akik részt vettek ily programokon.

Az ERI Program lehetőséget éves fiatalok 18 és 30 év részt venni egyénileg vagy csoportosan önkéntes tevékenységet külföldön időtartamra 2 és 12 hónap, amely előnyös a közérdeket, mint például a szociális kérdések kezelése környezeti, kulturális, valamint a sport és szórakoztató. Díjak nem létezik. Utazási költségek, biztosítás, étkezés, szállás, egészségügyi, oktatási szemináriumok és egy kis támogatás, amelyre a támogatást a Fiatalok Lendületben. A készülék, amire szüksége van a jó hangulat, egy bőrönd és egy kicsit őrült. EVS keresztül utazott a régióban El Miniá (Felső-Egyiptom), és általában is az esélyt, hogy a különböző városokban Egyiptomban. Ott dolgozott a nyelvtanfolyamokat, hogy az új és fiatal és nem szemináriumok a nők, hogyan kell írni folytatódik, interjúk, stb Különösen hasznos tapasztalat, hogy megtanította nekem egy csomó, különös tekintettel a különböző kulturális kérdések, mondja a VIMagazino Kleopátra Youssef.

Andreas Paraskevas tanult marketing, és jelenleg működik, mint egy angol tanár. Miután egy szemesztert külföldön, az Erasmus küldték a nem kormányzati szervezetek, mint például AEGEE Elix, és hogy megtalálja magát a külső, hanem hogy felfedezzék ismeretlen szempontból a görög környezet. Egy tipikus workcamp (neve, mint a nyaralás program önkéntes) szervezetek jellemzően a csoport mintegy 15 önkéntesek számára a csoportvezetők. Önkéntesek dolgoznak egy témában hat óra egy nap, és a szabadidő kellemes eltöltéséhez ismerve a helyi közösség, a természet és a környezet. E programok Elix és AEGEE igényel részvételi díj 100 millió euró, míg az önkéntes fedezéséhez szükséges szállítás. A ELIX've utazott, számos részén Görögország, míg az AEGEE számos esemény Európában. Ez lehet az egyik hétvégén, hogy újraerdősítés Olympia és fél önkéntes munkát külföldön , mondja Andreas Paraskevas.

Hét évvel ezelőtt o Andrew részt keresztül workcamp és Kayafest, a fesztivál a görög-török barátság, amely még emlékszik nosztalgiával. A faluban Levisi a Makri Kis-Ázsiában talált a fesztivál ideje alatt több mint 3000 görögök és a törökök. Esténként, amikor a forró nap esett, volt kutak mindenütt az emberek beszélgettek a zenéről, a vallás, a múlt és a jövő. A barátságok, hogy még mindig tart. És mindenki voltunk tartani a legmelegebb emlékét azokban a napokban, mondja. Az utolsó workcamp Andreas volt, a Cedar Forest Village a kontinensen az előkészítése és lebonyolítása az éves Tzoumerka Művészeti Fesztivál, és ez év júliusában lesz Tinos, ahol részt vesz a programban megnyitni - nyomvonal fenntartása a Városháza. Azt hiszem, ezek a programok is találni egy alternatív módját ünnep, amely megfelel. A program Görögországban teszi neki, hogy alapos területen az ország nem látogatta meg másképp. Másrészt, az önkéntes tevékenység külföldi nyaralás egy élet tapasztalat, hogy lesz felejthetetlen, mondta Andrew.

Re: Általános 2011 febr. 15 20:58 #7009

Akkor kedvesemnek a gyros, nekem a tenger gyümölcsei, a gyereknek a hazai a többieknek a maradék :lol: !

Ezek szerint a gyermekeket és a hazai többieket koplaltatni szeretnétek???
Tudod, hogy én ezzel hogy voltam valamikor?
Megtanultam kiszedni egy két dolgot. Elkészíteni nem tudtam, tehát kidobáltam a kagylókat.
Később megtanultam elkészíteni, de még mindig nem voltam hajlandó megkóstolni.
Most meg egyes fajtákra úgy rákaptam, hogy egy vödörrel megtudok enni belőlük. Viszont most is vannak olyanok, amiket kihalászok, elkészítek, de csak közre kínálok.
Ez olyan, hogy bizonyos ételek csak itt finomak, bizonyosak meg otthon. És bevallom, ha folyóból vagy tóból kihalászott elkészített hal illatát érzem meg, jobban ugrok rá, mint a tengeri halra. Ez a magyar gyomorbeidegződés. Ami ízeket megszoksz annak a rabja leszel. A többi ízt tanulni kell. Ilyen az olívabogyó, olaj, tengeri herkenytyűk.
Mára sikerült pacalt beszereznem a helyi hentestől. (5-6 éve követtem el itt utoljára ugyanezt a bűntényt. )
Déltől főztem idáig.
Annak idején én ettem egy kicsit belőle, és miután mindenki elutasította a környezetemben, kiöntöttem, pedig remek volt. Most holnapra főztem. Vajon nagyobb sikere lesz, mint régen. Gorgos a hentesünk még két csülökkel is megajándékozott.
Viszek majd a főzetből egy adagot neki is. Vajon megszokták-e már a magyar ízeimet? A párom és Gorgos a hentes állítja, hogy a magyarnál nincs nagyobb hússzakértő! Itt a faluban ketten vagyunk. És imád bennünket a hentes. Mondja megizzasztjuk a rendeléseinknél, viszont élvezi annak teljesítését.
A magyarok, ha akarják, sok mindenben kiválóak tudnak lenni. Ha a nyáron összefutunk, egy két kagylós receptet majd taníthatok neked is! Hogy lepipáld a helyieket, akik már lassan csak enni tudnak!
Majd holnap kiderül kagylózunk, vagy pacalozunk? :Keres:

Re: Általános 2011 febr. 15 18:31 #7007

Akkor kedvesemnek a gyros, nekem a tenger gyümölcsei, a gyereknek a hazai a többieknek a maradék :lol: !

Re: Általános 2011 febr. 15 18:24 #7006

Sziasztok!
Szeretném megkérdezni az illetékes(ek)-től, van-e lehetőség helyben gyűjtött, a tengerből kifogott, friss emberi tápláléknak való étel elkészítésére, helyi szokás szerint, helyi emberektől ?
A gyűjtést magamra vállalnám, ha van hol mit (legfeljebb nem eszünk és marad a gyros :P ) !
Sima szabadtüdős (uszony, maszk, snorkel, 0 -50m ) merüléssel.
Üdv: zoooman

:lol: :lol: :lol: Isti jutott eszembe rólad. Ő egy profi búvár. Minden nyáron 2-3 hétre jön. Az első évben csak szedte a dolgokat. A rönkösben suflakiztunk este, mikor Isti egy kosár különféle kagylóval jelent meg nálunk. Körülöttünk a falu görögjei. Pánossal elkezdtük tanulmányozni a kagylókat, de mire egyről el mondtuk hogy készítheti el, a többi elfogyott. A helyiek által. Azon módon izibe. Ez volt tavaly előtt. Tavaly Isti már csak akkor szólt, mikor jól lakott családja a zsákmányával.

A helyi emberek azonnal elfogyasztják még a parton az ilyen inyenségeket.
Én a hajókiránduláson mutatok be több kulissza titkot. Ennek eredménye, hogy akár mennyit szedek ki a tengerből, egy hónapban, ha egyszer sikerül a páromnak azokból haza jutattni.
Az ok, hogy egyre szegényebb a tenger, és egyre kevesebben ismerik a tengeri gyümölcsök szedésé, és helyeit. az a kevés, így nem jut mindenhová.
A szedéssel is vigyázni kell. Nem mindenhonnan szedhető, és nem mindegy hogy hogy szeded. A tenger fenék kínálat épp olyan mint az erdő gombái. Pórul is járhat a nem hozzá értő.Ill. A területet tönkre is teheti.
Érdemes megkóstolnod. Nem összehasonlíthatók a gyors gyrossal!

Re: Általános 2011 febr. 15 18:03 #7005

Sziasztok!
Szeretném megkérdezni az illetékes(ek)-től, van-e lehetőség helyben gyűjtött, a tengerből kifogott, friss emberi tápláléknak való étel elkészítésére, helyi szokás szerint, helyi emberektől ?
A gyűjtést magamra vállalnám, ha van hol mit (legfeljebb nem eszünk és marad a gyros :P ) !
Sima szabadtüdős (uszony, maszk, snorkel, 0 -50m ) merüléssel.
Üdv: zoooman

Re: Általános 2011 febr. 14 19:13 #6996

No, Bazsi megint megpiszkált egy témát.
Kerestem Búvár Csabát. Pefkáriból, akihez idáig küldtem a búvártanfolyamos vendégeimet.
Mivel télen nincs itt, a Pefkári búvár központot hívtam fel.
A vezetőjüktől ,-Filippos- tudtam meg, hogy Csaba az idén nem lesz. Ennek az oka, hogy nem a társaságon belül tette a merüléseket, hanem önállóan bonyolította le sokszor a szükséges felszerelések nélkül, ill. mivel illegálisan dolgozott, és kevesebb óraszámban.
A vezetővel mostani beszélgetésünk alapján Csaba nem adott sem megfelelő oktatást, sem elegendő óraszámot.
/Nem tudtam erről. Hivatalosan mindig Pefkáriba küldtem vendégeimet, megadva Csaba személyes elérhetőségének lehetőségét is a magyar nyelv miatt...)

A búvártanfolyam végzők a következő honlapon keresztül tudnak már előre bejelentkezni.

www.diver-to-diver.com/ - www.diver-to-diver.com/
( A honlap fordítása több nyelven folyamatban van.)

Hát ez rossz hír. :szomorú:
Én (még) nem beszélni magyaron kívül más nyelv. A magyart sem nagyon. :D
Pedig azt hittem, hogy a nyaralás alatt megoldhatom ezt is, és nem kell külön elmenni Horvátországba...
No majd meglátjuk, hátha jelentkezik valaki kinti munkára.

a honlapkuk új. gyors fordítást tettem be egy részéből, amiből az következik, hogy nyáron lesz magyar nyelvű búvárja is,-csak nem a régi, ill. hamarosan lesz magyar nyelvű honlapja is.
Akik tudnak skypés kapcsolatot tartani, azok felé május végéig tudok olyan segítséget adni, hogy közösen megbeszélünk egy időpontot, és konferencia beszélgetésre hívjuk őket. Magyarul tudtok, én is elgügyögök valamit görögül. Tehát, aki előre tudja, hogy szeretne majd hozzájuk menni, és az időpontját is tudja , azok számára nem jelent akadályt. És te is beszélsz angolul! Még ilyet mondani? !

Re: Általános 2011 febr. 14 09:40 #6991

No, Bazsi megint megpiszkált egy témát.
Kerestem Búvár Csabát. Pefkáriból, akihez idáig küldtem a búvártanfolyamos vendégeimet.
Mivel télen nincs itt, a Pefkári búvár központot hívtam fel.
A vezetőjüktől ,-Filippos- tudtam meg, hogy Csaba az idén nem lesz. Ennek az oka, hogy nem a társaságon belül tette a merüléseket, hanem önállóan bonyolította le sokszor a szükséges felszerelések nélkül, ill. mivel illegálisan dolgozott, és kevesebb óraszámban.
A vezetővel mostani beszélgetésünk alapján Csaba nem adott sem megfelelő oktatást, sem elegendő óraszámot.
/Nem tudtam erről. Hivatalosan mindig Pefkáriba küldtem vendégeimet, megadva Csaba személyes elérhetőségének lehetőségét is a magyar nyelv miatt...)

A búvártanfolyam végzők a következő honlapon keresztül tudnak már előre bejelentkezni.

www.diver-to-diver.com/ - www.diver-to-diver.com/
( A honlap fordítása több nyelven folyamatban van.)

Az oktatók vezetőjének tájékoztatása szerint vannak medencés, és tengeri nappali és éjszakai merülések. A sikeres vizsga tétel után több ajándék merülés. Mindezekről már előre bejelentkezés során tudnak benneteket tájékoztatni. Szükséges a minimális nyelvtudás: angol, német, vagy görög nyelven. A búvárok jelei nemzetköziek, azt, majd ott helyben tanuljátok meg.
Onnan látom, hogy skypés beszélgetési lehetősége is van. BAZSI, AMIKOR VIZSGÁZTÁL, MEGPRÓBÁLHATJUK EGY KONFERENCIA BESZÉLGETÉSSEL HÍVNI ŐT.

Egy gyors fordítás a honlapjáról:
angol-magyar fordítás
Divemaster és oktatóknak Wanted 2011-re (májustól szeptemberig), hogy a mi búváriskola a napfényes Thassos, Görögország.

Jelenleg 6 állás lelkes Divemaster és oktatók.

A fő feladatai a következők:
-e végrehajtani az összes búvár tevékenység
-A felügyeli, motiválása és képzése az összes vendég és az önkéntesek
-Az ellenőrzés minden búvár és a kapcsolódó berendezések

Meg kell:
1) Beszéljen folyékonyan legalább az egyik folowing nyelvek: angol, román, szerb, bolgár, német, magyar, orosz
2) Legyen legalább tanúsított AOW az SSI vagy PADI vagy CMAS vagy CEDIP. Ha a szint nem éri el Divemaster, akkor az alábbi képzések lesz Divemaster. Ha Divemaster tudja teljesíteni a IDC.
3) már jó kommunikációs készség
4) A munka a csapat

Ha úgy gondolja, a helyzet az Ön számára kérjük, küldjön egy friss fotót magadról és önéletrajz A <!-- e --><a href="mailto:jfdivers@gmail.com-jfdivers@gmail.com

Munkakörülmények, valamint a fizetés nyilvánosságra hozzák után kerülhetett egy személyes videó Interjú a Skype-on.

Re: Általános 2011 febr. 13 16:04 #6990

Búvár tanfolyammal. :) :örül: :örül: :örül:
Úgyhogy ha sikerül nyárig elvégezni a nyílt vízi vizsgát is, akkor lehet, hogy kinyomozom a thassosi lehetőségeket is......
Ennek is, mint mindennek anyagi vonzata lesz, mivel a tanfolyam, a medencés vizsga benne van az árban, de a nyílt vízi nincs. :(
Az meg Horvátországban lenne. Szóval.....

Szia Balázs!

Búvárkodhatsz Thassoson is:
Stelios Hasparis
Psili Ammos
www. popeye.gr
E-mail:popeye.diving.center@gmail.com

Tavaly szeptemberben ismertem meg, mikor Potos mellett a tengerparton egy földút végén elakadt a kocsim egy homok foltban. Két órás eredménytelen kínlódás után kisétáltam a főútra és Ő volt az első terepjárós, akit leintettem. A feleségével és a kislányával volt, és első szóra jött segíteni. Nem volt egyszerű kiszabadítani a kocsit, mert tolatós T forduló közben mentem bele a homokba,a kocsi 90 fokra állt az út tengelyétől, a kocsival szemben az út mellett drótkerítés volt, de 10 perc alatt sikerült. Utána kitárgyaltuk, hogy ő búvároktató egy PADI bázison, és én is búvárkodom ( AOW PADI). Ez volt a 8. görög nyaralásom, most volt először szükségem segítségre, és jólesett megtapasztalni a görögök híres segítőkészségét!

Re: Általános 2011 febr. 13 15:39 #6989

Balázs!

Utólagosan is nagyon boldog szülinapot!

Re: Általános 2011 febr. 13 13:46 #6988

Sziasztok !

Mi, azaz (Horváth+Veress) megyünk júniusban a SZIGET-re.
Nagyon érdekelne melyik a legszebb hely (amphora temető, roncs, élővilág stb.- természetesen csak nézelődés jelleggel ) ha csak a vízalatti világot vesszük figyelembe.
Mélység, azt hiszem bármennyi ami a sziget közelben elérhető ABC-vel. ( uszony, maszk, snorkel, /0 - 50m/).
Mélységes köszönettel: Zoooman

Re: Általános 2011 febr. 13 10:52 #6987

....................
Búvár tanfolyammal. .....................

Nahát !!! :D
Biztosan összejön minden!

Re: Általános 2011 febr. 12 19:23 #6986

Megettem a tortát! Maradt, kértek?
Más!

Új lehetőségek után fogok nyomozni Thassoson!
Tudjátok mivel lepett meg a családom?
Búvár tanfolyammal. :) :örül: :örül: :örül:
Úgyhogy ha sikerül nyárig elvégezni a nyílt vízi vizsgát is, akkor lehet, hogy kinyomozom a thassosi lehetőségeket is......
Ennek is, mint mindennek anyagi vonzata lesz, mivel a tanfolyam, a medencés vizsga benne van az árban, de a nyílt vízi nincs. :(
Az meg Horvátországban lenne. Szóval.....

Re: Általános 2011 febr. 12 13:16 #6985

Na most akkor nem tudom, mikor van igaziból Balázs szülinapja, de akkor én is minden jót kívánok neki ez alkalomból!

A fórum kezdőlap alján, ha valakinek születésnapja van, akkor kiíródik hogy:

Születésnaposok
Gratulálunk: balazsh (37)

Re: Általános 2011 febr. 12 13:15 #6984

Köszönöm szépen mindenkinek!
Készül a görögös ebéd! :D :örül:

Re: Általános 2011 febr. 12 10:37 #6983

Hú, még ennyi tortát! ?!
Ha ezt amit küldtünk mind megeszitek?!
Nesze nekem, ezt jól megkaptam.
Sok boldog szülinapot kívánok az én okos-ügyes-szép Balázsomnak! És minden jót a közelgő vizsgákra!

Re: Általános 2011 febr. 12 09:04 #6981

Balázs !

Re: Általános 2011 febr. 12 08:28 #6980

BALÁZS!
NAGYON SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK!

Re: Általános 2011 febr. 12 06:03 #6979

Na most akkor nem tudom, mikor van igaziból Balázs szülinapja, de akkor én is minden jót kívánok neki ez alkalomból!

Re: Általános 2011 febr. 11 23:20 #6978

Balázsnak most jár a torta!

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT !

Oldalmegjelenítési idő: 0.451 másodperc