Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Általános 2015 jan. 20 21:34 #15422

BOCSIKA!!! HATALMAS GRATULÁCIÓ!!!!!!!!!!! További sok sikert!!! :-)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2015 jan. 20 21:28 #15421

Államvizsga teljesítve jó minősítéssel!! :örül:

Nagy gratula ! :D :éljen:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Általános 2015 jan. 20 20:01 #15420

Gratulálunk!

Re: Általános 2015 jan. 20 19:14 #15419

Államvizsga teljesítve jó minősítéssel!! :örül:

Re: Általános 2015 jan. 19 00:43 #15406

Re: Általános 2015 jan. 13 21:12 #15376

Balázs, ámen.... :D

Re: Általános 2015 jan. 13 19:53 #15373

Én csak annyit mondok, hogy a kisasszony sokkal jobban fogja bírni, mint Ti azt gondolnátok.... :)

Re: Általános 2015 jan. 12 15:11 #15369

Köszi Nektek aranyosak vagytok!
A kisasszony végtére is hozzá van szoktatva a zajhoz, a kis panellakásban nem is tudnánk másképpen közlekedni, lomolni, hiszen igy is úgy is hallatszik minden. Éjjel viszont külön szobában alszik a saját kis helyén, ez a születésétől fogva igy van. Ezért gondolkozom, hogy mégiscsak foglalunk egy két szobásat, hogy legalább este nyugodtan le tudjuk fektetni. Ha szeptemberben mentünk volna (ez volt a másik opció), akkor nem teketóriáztam volna, viszont igy főszezonban ugye nem mindegy a szoba ára.
A kocsikázáshoz abszolút hozzá van szokva szintén, a párom azért most sokat van itthon, és már egy hetes korától vittük mindenfelé, csak akkor valószinűleg az indulási időponton kell változtatni majd és fürdetés után elindulni vele.
Mindenképpen Efiékhez megyünk, csak nekik ugye van parti házuk is, meg az új Angeliki ház is. De szerintem maradunk a hegyinél. A babakocsi is velünk lesz - addigra veszünk majd egy sportosabban, a mostani bazi nagy, megy hegyen-völgyön át, újszülötteknek való, jó kis zárt járgyán, szeretjük, de nyaralásra kell majd egy könnyebb, kisebb.
Egyelőre annak is örülök, hogy visszük, megvan a az időpont nagyjából, alig várom, hogy lássa a tengert.

(képzeljétek, ma reggelre kibújt az első foga, minden sirás, nyűgösködés nélkül, már kocog rajta a kanál :) )

Re: Általános 2015 jan. 12 15:01 #15368

Messi!
Pamagnak teljesen igaza van minden a szoktatás kérdés. Mivelünk egy szobába volt anno mert ezt szokta otthon is ne változtassatok nagyon a megszokott rendjén ez fontos! Mi mikor először mentünk 9 hónapos volt este indultunk Egerből és mindent úgy csináltunk ahogy otthon. Az utolsó esti evés után m,i az OMV kúton álltunk meg lemostam a fenekét átöltöztettem és úgy aludt mint otthon a dönthető ülésben.Csak reggel ébredt fel már Görögországban. Efihez menjetek mindenképp azt javaslom sokkal nyugodtabb és csendesebb de ezt ti is tudjátok. Ha tudunk még segíteni csak írj.

Re: Általános 2015 jan. 12 12:53 #15367

........................
Szerintetek pici gyerekkel érdemesebb két szobás apartmant választani, hogy nyugodtan tudjon aludni, vagy elvan velünk egy légterűben is vajon?
.........................................
................................maradjon a jól megszokottnál (Ifigénia hegyi), majd ő cipel a gyereket meg a cuccokat. :)

Csak Te tudod!
A kisgyerekek is annyiféle külön személyiségek, mint amilyenek felnőtt korukban lesznek. Csak Te tudod, mit igényel - anya közelségét vagy inkább a csendet... meg azt is, hogy Te mit igényelsz.
Szerintem maradjatok az Ifigéniánál - viszont egy becsületes, nagy kerekű babakocsit szerintem vigyetek. Apuci azért előbb-utóbb elunná a cipelést :D
Azt is gyereke válogatja, mennyit és mikor alszik az autóban. (A lányom féléves volt, mikor az első autót vettük, ötéves koráig volt meg, igaz, akkor még nem volt gyerekülés, hanem a hátsó ülésen feküdt el, mikor nagyobb volt, akkor a feje az ölemben volt. Amíg mozgott az autó, aludt... ahogy megálltunk, kipattant a szeme. És csak nappal jártunk...) Nektek annyiból nehezebb ezt kitapasztalni, hogy rendszerint nincs otthon az autó...

Re: Általános 2015 jan. 12 11:02 #15366

Sziasztok!
Megvan a időpontunk, július elején megyünk Thassosra. :) Ha megvan a pontos indulási dátum foglalunk is.
Szerintetek pici gyerekkel érdemesebb két szobás apartmant választani, hogy nyugodtan tudjon aludni, vagy elvan velünk egy légterűben is vajon?
Nagyon nagy zajjal járó dolgokat nem szoktunk csinálni, esetleg mosogatni, beszélgetni, pakolászni, és mivel még nem voltunk gyerekkel fogalmam sincs hogyan működik ez. Kiflic már irta, hogy ők egy szobában voltak a csöppséggel és nem volt gond. Mert ugye főszezonban nem mindegy az ár.
A másik kérdés majd az utazás lesz, fogalmam sincs hogy fogja birni a drágám, eddig mindig dél körül indultunk el, és hajnalban már Görögországba voltunk, lehet, hogy ezen is változtatnunk kell miatta, szóval minden jó tanácsot szivesen veszek a tapasztaltabbaktól. :)
Ilyenkor érdemesebb lenne parti stúdiót választani? Párom szerint ott zajosabb, maradjon a jól megszokottnál (Ifigénia hegyi), majd ő cipel a gyereket meg a cuccokat. :)

Re: Általános 2015 jan. 10 22:07 #15359

Vasárnaptól csütörtökig, azaz 11.-15.01.2015. akadni fog az internetes elérhetőségem.
Mindenki megértését köszönöm.

Re: Általános 2015 jan. 09 13:24 #15355

Re: Általános 2015 jan. 09 12:49 #15354

Nem eszembe sem jutott Szamotrakin kajakozni mind hogy Krétán sem Karpatoszon sem ezek a szigetek a SZELEK SZIGETEI! Szamotrakit azért említettem mert ha oda mehetnénk akkor az évben nem kajakoznánk, kalandból elég lenne az évre egy is.Eddig úgy működött a nyaralási szokásaink május vége június eleje két hét kajakozás Toroniba az említett jó terepviszonyok miatt, kora ősszel jártunk olyan helyekre Görögországba ahol sok látnivaló van. Thassosra azért vittük a kajakot mert a környező kicsi öblöket egy helyről felfedezhettük, de nem igazán alkalmas hosszú utakra Thassos vize sem.

Re: Általános 2015 jan. 09 10:27 #15353

Azért megyünk már 11edik alkalommal vissza mert kajakozni ott a Toroni öbölbe tudunk, nagyon védett öböl és Porto Kufo felé valamint a Syton félsziget végéig Marathiásig ugy kb.10Km tudunk biztonsággal menni, minden évben a nyár eleji kultur nyaralásunk alkalmával már ugy tekingetünk hátha tudunk új vízekre evezni de nem találtunk jó terepet, Thassoson is kétszer próbálkoztunk de nem ment. Tavaly Lefkadát néztük ki a keleti parton talán, de az alkalmas terep Meganissi lett volna de oda komppal átmenni macera. Most Kefalónia felé kacsingatok majd jövöre , nekünk hajózás szempontjából a nyár eleje volna jó,mert akkor nem olyan égető a nap, mert augusztus végén szeptember elején még nagyon erőssen süt.
Szamotraki azért izgat mert nagyon emlékeztet Krétára, arra a Krétára amibe halálosan beleszerettem, érintetlen vad, tekintély parancsoló,titokzatos.Ott egy lehetsz a természettel.

Mivel olyan témáról beszélgettünk levelezésemben, mi mást is érinthet, itt folytatnám gondolatunkat.

Samothraki partján nem tudom elképzelni a kajakozást. Nincsenek védett partok.
A természet valóban olyan, mint írod. Júniusi csoportunk hatalmas élményben lesz része, mert ez a tél oly sok jó csapadékkal járt már idáig is, hogy biztos duzzadt patakok, vízesések lesznek. Vizeik várhatólag kellemesen fürödhető lesz akkorára. vízesésben fürdés igen, kajak nem.
Kréta? Hát ott is vadak a vizek. Elunda környékén kajak igen, máshol? de annak a szigetnek is más a varázsa.
Hios szigete? Nem véletlen lett hajósok szigete. Formás öblök csipketerítő szerűen. Minden öböl egy kis
kikötő! És mindenhol lakatlanul. Az ideális lehet!!!

Re: Általános 2015 jan. 05 21:22 #15348

Zsu, írtam e mailt, hogy ha szeretnéd, hogy telefonon kérdezzek küld le az elérhetőségüket és mindent.
Elindult egy őrület megint az otthoni hírekben? Mert hogy itt semmi sincs. Csak a politikusok pumpálják maguk.
Na majd otthon meghallgatom mit mondanak azokból...
Ó....

Re: Általános 2015 jan. 05 15:36 #15347

Már átváltottam Forintra!Megijedtem hogy ha kilépnek az Euró zónából mi a fenének veszünk Eurót.Nem a booking ben kerestem hanem számomra egy új helyen az agodán.

Re: Általános 2015 jan. 05 12:37 #15346

Kerestem szállást Toroniba, beütöttem az dátumot hogy mettől meddig akarom a szállást és dollárban közölte az árat. Mi a fene történt, eddig Euróban adta meg?

Lehet, hogy fejlesztettek a honlapon.....
Nincs valahol egy választó mező, hogy Euró vagy Dollár?
Mi a honlap címe??

Re: Általános 2015 jan. 04 17:56 #15344

Kerestem szállást Toroniba, beütöttem az dátumot hogy mettől meddig akarom a szállást és dollárban közölte az árat. Mi a fene történt, eddig Euróban adta meg?

Re: Általános 2015 jan. 03 13:47 #15340

Boldog Új Évet mindnyájunknak. Beindult az élet /majdnem/. Ma sem voltak sokkal kevesebben az üzletekben, mint karácsony előtt, vagy szilveszter napján. Csodás napsütés van, olvad. Már tervezhető a nyár :lol:

Addig is egy kis mulatós. Szeretem ezeket a müsorokoat. Csodásan táncol a férfi. Állitólag :D sok pénzbe kerül, egy ilyen helyen élvezni a zenét, és a táncot.

A nóta cime: Ám, én egy örűlt vagyok :P

/nem tudom, hogy a youtubon miért nem veszi nálam a képet, nem mükődik, csak a link/

Re: Általános 2015 jan. 01 10:55 #15338

2014 dec. 27, 20:09
www.lonelyplanet.com/greece/kava - www.lonelyplanet.com/greece/kava ... us-station
Felröppent egy jó hír.
Kavala-Stutgart_Kavala nemzetközi járat érintve Budapestet is.
A pletyka szerint kettő hete működik.
Hiába kerestem, erről hivatalos infót, írva nem vagyon az...
Hívtam őket.
Nem még nem működik. terv van erre az útvonalra heti kettő alkalommal.
Év végére derül ki, indítják vagy sem 2015-ben.
Fogom mondani a hírt...

www.ktelkavalas.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1 - www.ktelkavalas.gr/%CE%B5%CF%80% ... E%AF%CE%B1
ide szólt az első hivatalos telefonom.
Még nincs hír. Mondták vízkereszt után érdeklődjem.
Kivárjuk...

Re: Általános 2014 dec. 31 20:01 #15335

KALES GIORTES KAI EYTYXISMENOS O KAINOURIOS XRONOS GIA OLOUS!
BOLDOG ÚJ ÉVET!

Re: Általános 2014 dec. 31 19:29 #15333

Thassos-fan kollégámnál találtam. :)
De Ő nem fórumozik.

??????????? ?? ??? ???? !!!
happy new year !!!
boldog új évet !!!

<!-- ia0 -->görög_magyar.jpg<!-- ia0 -->

Re: Általános 2014 dec. 31 15:16 #15332

Re: Általános 2014 dec. 31 14:45 #15331

Péter Erika: Szilveszter

Szilveszter az év utolja,
itt az óév búcsúzója.
Ez a nap a vígságszerző,
holnap vár egy új esztendő.

Vígan tülköl minden duda,
retteg tőle minden kutya.
Puffog, pattog a petárda,
szikrát vet a betonjárda.

Otthon semmi sincs a helyén,
maskara van apa fején.
Konfettik és szerpentinek,
jut és marad mindenkinek.

Itt az éjfél, harangoznak,
magyarhimnusz-hangok szólnak.
Jön az óév búcsúcsókja,
„Új-év! Új-Év! – üt az óra.

B.U.É.K. és jövőre ugyanitt.

Szeretettel: vikso :wink:

Oldalmegjelenítési idő: 0.216 másodperc