Nagy a csönd.... Azt hiszem, mindenki vár, hogy mi lesz.
Az nem igaz, és nem lehet igaz, hogy a görögök úgy enbloc lusták.
Gondoljatok bele : ha ott nyaralunk : nyitva vannak az üzletek, korán kinyit a pék, mennek a vonatok-buszok-kompok, működik a telefon, az olívát-narancsot-dohányt betakarítják, a gyerekek iskolában vannak... stb. A normális élet menete ott is megvan. Legfeljebb kicsit más ritmusban, de a szieszta a déli népeknél az időjárás jellegzetességei miatt alakult ki.
Próbáljuk megérteni, hogy érzi most magát egy görög óvónő, egy görög villanyszerelő, egy görög fodrász, egy görög mozdonyvezető : eddig, nem tudom pontosan, de úgy bő 20 évig, azt látta, hogy jut, tehát akkor biztosan jár... mert megérdemli

Ha
visszavesznek, az rohadtul tud fájni - nekünk is vannak tapasztalataink erről.
Ugyanis az ember a jövedelméhez igazítva kialakít magának egy életvitelt - ha van rá pénzem, akkor veszek a gyereknek színházbérletet, elmehet a sulival kirándulni, akkor havonta elmegyek fodrászhoz, akkor néha beülök étterembe, akkor veszek könyvsorozatot, ne adjisten elmegyek nyaralni, uram bocsá' tengerhez. Stb. Akár kevés, akár sok volt a jövedelmem, de a kiadásaimat ahhoz igazítottam. Ha elvesznek belőle????? ugye ki az, akinek tetszik.
Valaki valahol úgy fogalmazott, hogy a görögök évtizedek óta nem ismerték a létminimum közeli életet. De minek kuporgattak volna? nem látszott érdemesnek, meg különben sem olyan a természetük.
De nem a görög óvónő, nem a görög villanyszerelő, nem a görög postás stb. tehet arról, hogy az állama (és annak a kormánya) olyan szervezetlenül működik, ahogy mégis. Van/volt ott pénz, csak nem arányosan került a rendeltetési helyére. Ha olyanok a szabályok, hogy lehetőségem van adót csalni, a világ minden népe él az alkalommal....
Sajnos, pedig végső soron nekik kell megfizetni, mert ők költötték el - elég baj, hogy nem arányosan jutott mindenkihez, hanem virágzott a korrupció és egyesek zsebébe több került...
Most kapkodás folyik (istenem, mitől is olyan ismerős...???).
Hogy mi fog történni?
Optimális esetben tabula rasa következik görög részről, vissza a régi pénzt, és működni fog tovább az ország. És várják majd a turistákat is, mert az fontos nekik. Akkor akármilyen pénznemről legyen is szó, kifizetjük a nyaralást és pihenünk Hellász kék ege alatt.
Ha összedől fél Európa? akkor senki nem tud kifizetni semmit.... akkor majd meglátjuk... akkor úgyse a nyaralás lesz a fontos.
De én nem értek hozzá, és ez csak az én véleményem.
Hát reméljük a legjobbakat!