Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Kréta - Általános 2013 febr. 27 08:43 #11541

Aneknál vehetsz direktbe jegyet de kabinjegyet turista osztályra már nem kapsz, csak első osztályra,mi utvonalunk a következő volt: Székesfehérvár indulás reggel 6-kor este 10,11-kor Platamonasba szállás,reggel továbbindulás Athénbe, jegyvétel 15.-kor lehetett felmenni a hajóra mi igyekeztünk elsőként felszállni hogy a kocsi jó helyen legyen, 18-kor indult a hajó, reggel 6-ra érkezett meg Chaneába.A MAHART-nál csak a komp menetrendet kérjetek!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Kréta - Általános 2013 febr. 27 08:21 #11540

Sajnos már ez a derékig érő víz is a múlté. Feltöltődött a part és a szigt közti tengerrész. Szinte száraz lábbal lehetett átkelni már négy évvel ezelőtt is.
És valóban elveszett a varázsa, a tömegtúrizmussal.
Nég-öt busz is ált a parkkolóban amikor utoljára ott jártunk

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Kréta - Általános 2013 febr. 26 22:07 #11535

Ha itt érdeklődtök? www.maharttours.com/webset32.cgi?MAHARTTours@@HU@@62@@GOOGLEBOT - www.maharttours.com/webset32.cgi ... @GOOGLEBOT Hát a Peleponés -n található Elafonisi sokkal szebb mint a Krétai, én láttam Krétán az érintetlen Elafonisit,a szárazföldröl derékig érő vízben fejünköm a motyonkal hogy ne legyen vízes mentünk át a szigetre, hárman voltunk ott összesen, most meg nem látni a napernyöktől és az ágyaktól a fövenyt.Borzalmas.

Kell nekünk ez a MAHART? Lehet az ANEK-nál direktben! Így nem lesz plusz 12 Euró.

Régen biztosan szebb volt (minden). Az egyik útikönyv is azt írja, mióta megvan az aszfalt út, tömegek járnak oda....

Re: Kréta - Általános 2013 febr. 26 21:14 #11534

Ha itt érdeklődtök? www.maharttours.com/webset32.cgi?MAHARTTours@@HU@@62@@GOOGLEBOT - www.maharttours.com/webset32.cgi ... @GOOGLEBOT Hát a Peleponés -n található Elafonisi sokkal szebb mint a Krétai, én láttam Krétán az érintetlen Elafonisit,a szárazföldröl derékig érő vízben fejünköm a motyonkal hogy ne legyen vízes mentünk át a szigetre, hárman voltunk ott összesen, most meg nem látni a napernyöktől és az ágyaktól a fövenyt.Borzalmas.

Re: Kréta - Általános 2013 febr. 26 18:25 #11526

Ó, Neapoli... Ott is majdnem jártam.. :wink: De ha már ott lennék, akkor Elafonissos lenne, nem Elafonissi... :wink:
Rákerestem, és semmi jele hajónak, onnan sem.
Van, viszont Ghitio, és Monemvassiából éjszakai járat.
Persze, ez még nem a nyári műsorrend. :)

www.gtp.gr/RoutesResults.asp?Intern=0&SchDay=0&SchMonth=0&SchYear=2013&CompanyId=0,2&SortType=1,2&AroundDate=0&Origin=EGRPLC20NEANEA,9604,8&Destination=EGRCCH2,514,5&MoreResults=7&StartFrom=1&FOrigId=9604&FDestId=514&FOrigId1=9604&FDestId1=514 - www.gtp.gr/RoutesResults.asp?Int ... estId1=514

Én is biztosabbnak gondolom, a nagyobb városokból induló járatokat. Csak már ott lennénk, hogy foglalni kéne....

Re: Kréta - Általános 2013 febr. 26 17:08 #11525

hajómenetrend:
<!-- w --><a class="postlink" href="www.gtp.gr-www.gtp.gr

Azért vegyétek figyelembe, hogy nemcsak a Limenas-Kavala szárnyashajójáratot (ha jól tudom), a Kavalából Samothrakira menő hajót stb. szüntették meg... könnyen lehet, hogy eleve kisebb forgalmú helyről most már nem lehet hajóval menni.

Re: Kréta - Általános 2013 febr. 26 17:00 #11524

Neapoliból mentünk át Kissamosba.Neapoli-Kithira-Kréta/Kissamos/ugy keressetek rá.A Fórumba valamikor láttam a hajótársaság nevét ami fuvaroz.A Pireus-Chanea komp sem rossz csak a hajón vagy 12 órát és éjjel mentek nem láttok semmit.Egyszer voltunk Irakliontol keletre Malián utána mindig Chaneától nyugatra mentünk mert arra van nagyon sok látni való. Valóban a Peleponésos kimerithetetlen látni valókban olvastam az élménybeszámolódat sok mindent láttatok.Ügyesen nyaraltatok Tólón.

Re: Általános 2013 febr. 26 13:36 #11520

Balázs!
Ha Kréta anyag kell nekem van. Turistaként kilencszer voltunk Krétán két-három hetet töltöttünk alkalmanként a szigeten, saját kocsival mentünk át , /a reptéri illeték+ kerozin költség+ trazfer befedi a kocsi átvitelének költségét/ s ha a Peleponés szigetről mentek át Kissamosba akkor nem kell az éjszakát a kompon töltened.Ha találkozunk és igényled tudok Neked segíteni utazási trükkökkel és térképekkel.

Zsuzsi!
Én is kérnék majd néhány trükköt, tippet! :)
Árban én is ilyesmit számolok, még úgyis, hogy Krétán sokkal kedvezőbb autóbérlési árakat látok, mint pl. Kefalonián.
A Githio-ból kompolás nem működik. Már tavaly sem nagyon voltak járatok... Lehet, hogy csak főszezonban van.
Rákerestem, de semmit sem talált, most nyárra sem.
Meg azért oda el is kell jutni... Ha pedig már ott lennék, nem is mennék tovább Krétára. Az a vidék a szívem nemtudomhanyadik csücske. :wink:

Nálunk egyelőre Pireus-Chania komp látszik befutónak.

Re: Általános 2013 febr. 26 12:06 #11515

Balázs!
Ha Kréta anyag kell nekem van. Turistaként kilencszer voltunk Krétán két-három hetet töltöttünk alkalmanként a szigeten, saját kocsival mentünk át , /a reptéri illeték+ kerozin költség+ trazfer befedi a kocsi átvitelének költségét/ s ha a Peleponés szigetről mentek át Kissamosba akkor nem kell az éjszakát a kompon töltened.Ha találkozunk és igényled tudok Neked segíteni utazási trükkökkel és térképekkel.

Köszönöm a felajánlást!
Amit le lehet írni, jöhet ide is, látod nem csak engem érdekel.

Kréta - Általános 2013 febr. 26 11:52 #11514

Akkor létrehoztam.
Jöhetnek az ötletek. :)

Re: Általános 2013 febr. 26 09:59 #11512

Balázs!

Igen, egyelőre úgy fest Kréta lesz! :) Tavaly is ez volt a terv, de már januárban eldőlt, hogy nem fog menni...
Régi álom ez, talán a legrégebbi, ami Görögországgal kapcsolatos.
Ági listája elég jó, de én kicsit mást tervezek, leginkább Nyugat-Krétát. Illetve, csak a nyugati oldalt. Most. Mert a látnivalókra, még a két hét is kevés lesz. Aztán úgyis mennénk még, a másik felére is.
Nyithatsz neki topikot, én nem bánom. :wink:
Egy heti tervem megvan, többre még nem volt időm.
És úgyis lesz kis segítségünk, úgy látom. :)

Itt egy oldal, ahol érdemes böngészni, talán minden egyes látnivaló rajta van, és a szimpatikus helyekre már könnyebb lesz rákeresni.
www.angelfire.com/super2/greece/crete.html

Re: Általános 2013 febr. 26 08:32 #11511

Balázs!

Re: Általános 2013 febr. 26 07:41 #11510

Hű, Kréta!!!! Nekem is nagy álmom. Balázs, nagyon jó lesz Nektek!És egy egész kicsit irigykedem is :oops:
A hotel nagyon full! Igazán szép.

Re: Általános 2013 febr. 25 21:46 #11508

Ha ki tudok menni, akkor én is pénteken megyek.
Ha nem, akkor idén is kimarad. :(

Azért Krétáról ha találtok valamit, akkor gondoljatok rám is!
Úgy néz ki, hogy már mindenki belement a krétai autós kalandba.
Én is átgondoltam (anyagilag is) és úgy gondolom most, vagy ki tudja mikor....

Már 16 helyre írtam is ajánlatkérést, 10 válaszolt is.
Egyenlőre ez a befutó: www.pelamare.gr/ - www.pelamare.gr/ A két hét 630 Euró apartmanban.

A héten elvileg meglesz a Gergő angol táborának is a pontos időpontja és ha minden jól megy hamarosan foglalunk is.

Melus! Ti is oda készültök? Nyissak egy fórumot Krétának??? :)

Ági ezt írta nekem mikor érdeklődtem nála, hogy hova, és mit:

Mindenképpen Iraklion környékén.
És csak két hét!!! És az is kevés! És ott végig kell járnotok:
magánútban
1 nap Iorapetráról Chrissi szigetet.
1.nap Vái pálma óázist.
1.nap Lassithi fennsik, ezt jeeppel mert ott kivágsz egy szurdokba a déli partra.
1. nap Fakultativ programba akár az utcán befizetve, mert az olcsóbb, mint iroda SAMÁRIA.
1. nap Magán programba Elundából hajózva Spinalonga. Majd saját bérelt autóval a régi autóúton haza.
1. nap Recimnó-Hania
1.nap Recimnótól le délre ott Preveli, Kourtaliotiki szoros és egyéb kanyarok.
1 nap Knossostól fel délre és aznap archeologia le Mataláig.
8 nap full kirándulások. Napi min 250 km, max 600 km.
Én aszt mondom ha ezeket nem teszed meg, akkor ne menj! Ha megteszed, akkor teljesen mindegy hol laksz. tehát irodánál egy last minutot befizetsz és mész mint a mérgezett egér. És ELVESZTELEK, mert úgy megszereted a szigete, hogy hallani nem akarsz majd rólam...
Á, és Dia szigeti búvárkodás vitorlással. 9 nap kirándulás...
És ELAFONISSI magán úton autóval. 10 nap. kirándulás. Ezek hatalmas összegek lesznek üzemanyaggal. Tehát 10 napra autóbérlés.

Természetesen találnék szállást. De hidd el, az irodával tedd meg egy akár milyen csimpi apartmanba Iraklion környékére, kivéve HERSONISSOS.
LASZ MINUT!!!! 2 hét!
EZT PROGRAMOZD BE!!!
Vagy kivárjátok míg Pános nyugdíjba megy és egy húsvétot 2015-ben együtt ott. Nekünk sincs pénzünk rá, de ahova vágyunk Pánossal igazán, az Kréta. Ezt tudod.

És ezt tedd. Nincs párja a szigetnek. És annyit gyűjtsetek össze, hogy minden kirándulást megtégy. Én volt év, hogy valóban ebben a sorrendben mentem 5 hónapig mindennap. Reggel 5 órától éjfélig. És oly szépségek vannak, hogy boldog voltam minden nap. Néha oly fáradt hogy ülve elaludtam, de ébredve friss és szép volt minden.

Tehát Krétára koncentrálj. Megérted majd mi az amit írok...

Oldalmegjelenítési idő: 0.092 másodperc