Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Kréta - Általános 2013 máj. 17 09:21 #12167

Persze, már kértem rá engedélyt, az írótól. :D
Emilben átküldöm, mihelyst odaérek...

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Kréta - Általános 2013 máj. 16 20:57 #12157

Melus!
Megosztod velem is, amit az indexen szereztél? :)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Kréta - Általános 2013 márc. 29 15:52 #11818

Akkor most már sínen vagytok. :wink:

Ez a kabintéma engem is erősen elgondolkodtat.Egyelőre, úgy fest nem veszünk mi sem.
Árban nem kevés, és ha nem tudnék pihenni, akkor megütne a guta. :shock:
Nálunk, Chania miatt, csak az Anek játszik, legalábbis a mostani tervek szerint.
Az előfoglaláson még törpölök.
Erre kaptál korai foglalási kedvezményt is? Meg még a kártyádra is? Talán családit is?

Nem ugyanaz a társasággal megyünk, de azért kíváncsi leszek a tapasztalatokra. :)

Bocsánat, egy kicsit besokaltam a héten....

Sínen bizony, (mint József Attila.) :)
Épp mondtam a családnak, hogy már 180 eFt-t kifizettünk, és még több mint 3 hónap... Ma pontosan 93 nap az indulásig.

Áraknál, hogy milyen kedvezményt kaptam? Nem tudom. Összesen kaptam 20%-ot + gyerek kedvezményt.
Az árlista szerint: személy 41 Euró, autó 85 Euró.
Amit kaptam: személy 33 Euró, plusz egy gyerek 21 Euró, autó 68 Euró.
Ez lett 2*(33+33+33+21+68)= 376 Euró

A célállomást gondold meg. A Heraklion - Chania távolság szárazföldön 130 km. Ez kb. 10-12 l benzin, ami durván 20 Euró. Szóval ha ennyivel olcsóbban kapsz jegyet oda, akkor szerintem meggondolandó.
Nem beszélve arról, hogy úgyis korán érkezik az ember, a szállásokat pedig nem lehet nagyon hamar elfoglalni. Bár, ha keresni kell, akkor...... akkor sem lehet hajnalban oda menni.

Jó gondolkodást!

Re: Kréta - Általános 2013 márc. 24 11:21 #11782

Akkor most már sínen vagytok. :wink:

Ez a kabintéma engem is erősen elgondolkodtat.Egyelőre, úgy fest nem veszünk mi sem.
Árban nem kevés, és ha nem tudnék pihenni, akkor megütne a guta. :shock:
Nálunk, Chania miatt, csak az Anek játszik, legalábbis a mostani tervek szerint.
Az előfoglaláson még törpölök.
Erre kaptál korai foglalási kedvezményt is? Meg még a kártyádra is? Talán családit is?

Nem ugyanaz a társasággal megyünk, de azért kíváncsi leszek a tapasztalatokra. :)

Re: Kréta - Általános 2013 márc. 23 21:05 #11781

Jelentem haladunk a Krétai nyaralás szervezésével.
A héten átutaltam az előleget a hotelnek. Várom a visszaigazolásuk.
Sőt, tegnap Ági tanácsának ellentmondva lefoglaltam a kompot is.
<!-- ia0 -->minoan.jpg<!-- ia0 -->
Nem tudtam ellenállni, mert a hétvégén dupla pontos hétvége van a WizzAir-nél. Így ezzel a foglalással kb. 9.000 Ft-ot kapunk az őszi repüléshez. :)
Ha esetleg változna valami, akkor 14 nappal az indulás előtt bármit megtehetek (lemondhatom, módosíthatom).

Ja és amint látjátok a végén a Minoan-nál foglaltam. Találtam egy opciót, melyben az Autóklubb-os (Show Your Card) kártyámra 20% kedvezményt is adtak. Így most 376 Euró-t fizettem az útra oda-vissza. De mégsem kabin jegyet vettünk, mert Ági azt mondta, úgysem lehetne rendesen pihenni ott sem....

Re: Kréta - Általános 2013 márc. 11 22:52 #11716

Ági!

Ez a felsorolás óriási! :D Minden értelemben. Bevallom, vannak nevek, amik még hallomásból sem ismerősek.
Főleg a keleti oldalon, ami még elég sötét folt számomra.
Magam részéről, már eleve több utat tervezek, ezért szeretném osztani a látnivalókat.
1 hónap!!! Hát bátorságom lenne hozzá, csak pénz kéne, meg egy kis pénz, és szabadidő! :)
Már annak is örülni fogok, ha ez a tervem az idén összejön, és nem marad álom.
De, az biztos, hogy addig nem nyugszom, amíg el nem jutok Krétára, és be nem járom. Mindent látni, hiú vágy, ahhoz tán tíz út is kevés lenne, de a lehető legtöbbet szeretném kihozni belőle. :D Előbb, vagy utóbb. :wink:

Volt időszak, mikor még Ági lányom is besegített ott kint: Ő vitte Santorinit, Imbrosi szurdokot néha Dia szigeti kirándulást, én vittem másik 5-7 kirándulásra a vendégeket. Egy hét alatt 10 kirándulást bonyolítottunk. Minden nap volt valami kirándulás. Szabadon csemegézgettem hova szeretnék menni. Ez az amit pénzben nem lehet mérni. eljutottam olyan helyekre, melyekről még ma is álmodom.
Valóban oly nagy a lehetősége a szigetnek. Vannak akik csak tömény turizmust látják benne. Meg kell ott dolgozni magad, hogy megmutassa igazi arcát a sziget. Laktam Iraklionban, Gouvesben és Stalidában. Évekig. A szomszédomban levő vízi parkot és a Hersonissosi magánmúzeumot csak utólagos visszatérésemre tudtam látogatni. Az északi részen lakni kell. Ott minden tömény. De onnan kimozdulva? Egy csoda világ.
A 85' es évekig elérhetetlen volt sokunk számára. Majd megindult egy könnyebb hullám. Most megint nehézkes. Aztán elmúlik ez, és az lesz a természetes, hogy odarepülünk. Aki hát nem tud odajutni most, legyen türelmes. eljön majd neki is az idő.

Re: Kréta - Általános 2013 márc. 02 14:06 #11633

Ezt már én is megtaláltam. Csak az a baj, hogy én 3 gépen is netezek, és hol itt, hol ott mentem el a kedvenceket.

De most létrehoztam egy linkek témát.........

Re: Kréta - Általános 2013 márc. 02 10:58 #11627

Balázs!

Egy tipp, kezdjél ezzel a térképpel! :) Sok-sok infó, képek, útvonal tervezés.
www.interkriti.org/map_of_crete.htm#top - www.interkriti.org/map_of_crete.htm#top

Re: Kréta - Általános 2013 márc. 02 10:50 #11626

Ági!

Ez a felsorolás óriási! :D Minden értelemben. Bevallom, vannak nevek, amik még hallomásból sem ismerősek.
Főleg a keleti oldalon, ami még elég sötét folt számomra.
Magam részéről, már eleve több utat tervezek, ezért szeretném osztani a látnivalókat.
1 hónap!!! Hát bátorságom lenne hozzá, csak pénz kéne, meg egy kis pénz, és szabadidő! :)
Már annak is örülni fogok, ha ez a tervem az idén összejön, és nem marad álom.
De, az biztos, hogy addig nem nyugszom, amíg el nem jutok Krétára, és be nem járom. Mindent látni, hiú vágy, ahhoz tán tíz út is kevés lenne, de a lehető legtöbbet szeretném kihozni belőle. :D Előbb, vagy utóbb. :wink:

Re: Kréta - Általános 2013 márc. 02 09:38 #11624

Köszönöm a hozzászólásokat!
15-én remélem nyugodt nappali szolgálatom lesz és a sok helyet bejelölöm googlemaps-on. :)

Egy biztos, 1 hónapra nem tudunk menni, bár mennyire is szeretnénk. Sem anyagilag, sem munkahelyileg. :(
De a tiszta 2 hét a szigeten meglesz. S majd ha valóban megfog, és úgy alakul, akkor visszamegyünk még. :)

Re: Kréta - Általános 2013 márc. 01 22:21 #11619

Kirándulások lehetnek.
..................
.....................
.......................
Hol is kezdjem, mert hogy vége nincs...

Knossos... nagyon jó idegenvezetés kell ide. Egy nap a múzeummal...

Autóval megindulni
Chrissi szigetére, majd hazafelé a Ha szurdoknál egy kis pihenő
www.youtube.com/playlist?list=PL5C83450CA2644F96 - www.youtube.com/playlist?list=PL5C83450CA2644F96

Samaria szurdok teljes túra

Autóval körút megindulva Ágios Nikolaos_ Elunda felé, majd hazatérva a régi úton Mália- Stalidának.
A Leprás szigetre Spinalongába feltétlen áthajózás vagy Ágios Nikolaosból, vagy Eloundából.

Autóval körút Lassithi fensík. Ez jeepel érdemes. A közepénél van egy szurdok kijáró, ahol lejutsz a délipartra. Onnan Vai óázis, majd Sitiának jössz haza.
A vitorlás, mit imádtam. Dia szigeti kirándulás Iraklionból, búvárkodással összekötve.

Hajóút Iora Petrából Koufonisire.

Belső hegyi autóutak. Arhanesnek megindulva, Knossos, Agia Irini, majd Mohosnál kijönni Stalidának, és Iraklion előtt beautózni a régi minosi kikötőbe.

Egy görög est feltétlen. Anopoli!

Autósút délnekl Ágia Barbara, Festos, Matala, Agia Galini

Egy napba autósút Retcimnó, Fodele, Bali, Hania

Egy másik napba, nem fér bele... Retcimnotól délre Kourtaliotikó szoros , Preveli, Plaka, Kotcifou szoros, vissza Retcimnó.

Retcimnó, Imbrosi szoros Askifou, Frango kastelló. Ott egy éjszakai alvás. Majd elindulni a parti uton Plaka felé, feltétlen jeepet kér ez az út. Majd Preveliig jutsz...
Dél Kréta minden partja egy álom, a nagy hegyek közt átvágva.

Ha Thassos - Theologos_ és kecskesült, akkor Iraklion Anoia_ Oftó... Anogiából Psziloriti, Zoniana, majd a régi uton Retcimnonak ill. Iraklionba visszatérés.

Egy másik kétnapos út kell: Hániából tovább Kisamosig, majd délre le a vörös part Elafonisi...

Ahhoz, hogy érezzétek a szigetet megint, megint, megint ide kell, hogy jöjjetek. És autóval menni, menni, menni. Kell hozzá érzés és fáradhatatlanság. Csodálatos megaludni egy déli parton, vagy egy kis faluban, és úgy folytatni az utat...

Nem szóltam hozzá eddig, mert oly nagy a téma, hogy még nekem is feldolgozhatatlan.

Aki bátor és bírja... Induljon el egy görög húsvétra oda. Repülővel, majd áthajózás, és autóbérlés egy hónapra.
Árban így jön ki a legjobban, és élményben ezt egy utazási iroda útja sem adja vissza. Szánj rá egy hónapot egybe.
Amit írok most számomra is lehetetlen megvalósítani. De írom, mert így igaz...

Re: Kréta - Általános 2013 febr. 28 14:23 #11594

Akkor még is csak jól gondolkodom a déli parti szállással. :D
Tudom, hogy milyen Elafonissi, de ki tudja megállni, hogy ne lássa, amikor ott jár? Legalább egyszer...
Még nem tudom, hogyan megyünk oda, lehet, hogy a földúton kalandozunk el odáig.
Samaria szurdok elejétől a végéig érdekel, semmiképp sem választanék fél túrát, ahol ráadásul ott kellene visszajönni, amit már láttunk. Vagy teljesen, vagy sehogy. :wink: De ez még eldől, a fizikális edzettségemtől is függ.
A gavdosi menetrendet majd meglátjuk, ősszel néztem, akkor volt hajó. Reggel oda, este vissza, Paleochorából.
Bár nem rövid útvonal. De akár át is autózhatunk, ha máshonnan kedvezőbb lesz a menetrend.
Hogy milyen drága egy település, csak szállás szempontból érdekel. Mert nem vagyok hajlandó horror árat fizetni. Egyebeket meg lehet venni bárhol, mert úgyis folyton úton leszünk. :wink:
Tudom jól, hogy a keleti részen is van számtalan látnivaló, de ezekkel most nem tervezek. Nem akarom az ide-oda szaladgálással feldarabolni a nyaralást. Az majd egy másik látogatás lesz, reményeim szerint.
És marhára irigyellek, a 9 utadért. :wink:
Ha az eddigi görögmániám még megspékelődik egy kis Krétakórral, már mit sem számít. :wink:
Már most gyanítom, hogy így lesz.... :D

Re: Kréta - Általános 2013 febr. 27 21:34 #11586

Amikor szeptemberbe mentek az északi részen nagyon sokszor azaz gyakorlatilag minden nap délután nagyon fúj a szél, két méteres hullámok vannak a parton sem tudsz ülni mert a hullámok kimossák a fövenyt. A déli part látnivalóban bövelkedik, Paleohora annyiból szegényesebb mert csak az emlitett Elafonisit, és a Samariát érheted el.Elafonisit nem érdemed megnézni! De ha Plakias a kiinduló bázis akkor kocsival átmész Hora Sfakionba hajóval Agia Rumeilibe és bemehetsz a Samaria hasadékba egészen a Vaskapuig az olyan hét nyolc kilóméter vissza hajóval Hora Sfakionba és haza.Agia Galini csodálatos ékszerdoboz de drága ,Preveli kolostor Pam Bech, Matala, a Festosi palota,Illapetra ott felmentek Sitia felé és ott van Vai.Felmehettek a Lassiti fensikra ott a Dikti barlang ott született /állitólag/ Zeus.Mi Hánea mellett Ag Marinán szálltunk meg és mentünk le délre ezeket a csodákat megnézni,északon még nem kihagyni Gramvusát,Falassarmát. Látom tervezitek Gavdos szigetét is meglátogatni azt Hora Sfakionból megtehetitek, mi Paleohorából terveztük de egy napot ott kellett volna aludni, mert a hajó ugy jött vissza.Hora Sfakionba láttunk igazi krétai embereket két méter magasak kék szemüek büszke tartású. emberek.Nagyon belemelegedtem! Egy valamit még nem mondtam és azt hiszem az Ági sem említette.Tudnotok kell! Ha Krétára mész elkapod a KRÉTA KÓRT, elhatalmasodik Rajtad, minden sejtjeiddel vágysz vissza, rabul ejt a sziget, én akkor voltam nyugodt amikor december közepén lefoglaltuk a szállást és tudtam hogy ha fene fenét eszi én ott leszek augusztus 14-től szeptember 14.ig .

Re: Kréta - Általános 2013 febr. 27 20:22 #11584

Én azt olvastam, ha fúj, mindenhol fúj. Olvastad mia leírását? Nekik is fújt jó pár napig. Ők pont Plekiasban voltak.
Egyébként én az északon lévő gyorsforgalmi út és Ági tanácsa miatt választottam északot. Gondolom azon az úton viszonylag gyorsabban elérhető célhoz vezető elágazás, mint a déli oldalról mindig egy úton fel-fel jönni.....

Persze, olvastam. Tudom, hogy fújhat, és akár mindenhol. De az északi partokon ehhez sokszor erős hullámzás is társul. És ha lehet, védettebb helyet szeretnék.
Az a bajom, hogy ilyenkor nincs pancsi, mert ha belemegy a fülembe a víz, és még a szél is süvít mellé, akkor iszonyatos fülfájás az ára. De, mondjuk ez az én bajom. :wink:

Ha Kréta egészében gondolkodtok, akkor mindenképpen igaza van Áginak. És szerintem is ez a jó megoldás.
Amikor elkezdtem keresgetni a bennünket érdeklő helyeket, rá kellett jönnöm, hogy túl nagy ahhoz Kréta, hogy egyszerre beleférjen. Ezért feleztem a szigetet. Na, nem pont, de a keleti rész most kimarad.
Azért, hogy legalább a nyugatin megnézhessük azt, amit szeretnénk. ( nagyjából )

Továbbá, szép helyet szeretnék bázisul, - ez mondjuk nem nehéz Krétán - és újabb kitétel, hogy este lehessen vízparton tavernázni, sétálgatni.
Erre idén jöttem rá, mert Skala nem ilyen. Rádöbbentem, hogy ez nekem kell. Mint pl. Skala Potamián. :)
Az ember mindig tanul valamit, saját magáról is. :wink:

És itt jön a képbe Paleochora. Délen van, jó úthálózattal. Értem ezen azt, hogy többfelé lehet indulni.
A Samaria szurdok innen jól megközelíthető, egyénileg. Anélkül, hogy bármiféle irodának fizetnék.
Reggel elvisz a menetrend szerinti busz, aztán a hajó visszahoz. És utána már sehová sem kell tovább utazni.
El lehet dőlni, mint egy zsák. :wink:
Elafonissire is megy hajó, ha olyan kedvünk lenne. De autóval is közel van.
Sőt, gyalogtúra keretében is érdekes lehet. Hogy ezt, hogyan abszolváljuk, majd ott eldől. Esetleg még motor is játszhat.
Aztán megy hajó Loutroba, ami csak a vízről megközelíthető.
És Gavdosra szintén. Ez is szóba jöhet, de elég hosszú a hajóút.
Ott van a közelben Lissos, ami autó, és egy kis gyalog kombóval elérhető.
Este séta a parton, vacsi egy tavernában. Két strandja van, egy kavicsos, és egy homokos.
Észak felé több út vezet, Chania kicsit több, mint egy óra. Onnan már Falassarna és Balos sem távolság.
Kb. ez ki is tenne egy hetet.
Épp a közlekedés miatt kell másik szállás, mert a szurdokon túli részekhez jó nagy kerülő kellene, és felesleges pénzkidobás.

Ezért lenne Galini, vagy Plakias.
Innen nagy vonalakban Frangokastello, Aradena, Sfakia, Preveli, Matala, Festos. Ennek a területnek csak kb. néztem még utána, alaposabb tanulmányozásra szorul.

Mivel Kréta nagy, szerintem előbb találjátok, ki, hogy kb. mit néznétek meg, és utána keressetek szállást.
Agia Pelagia nekem is tetszik, csak nem illeszkedik a terveimbe. Viszont jóval kedvezőbb árú szállásokat kínálnak, mint Paleochorában.
Egyre inkább játszom a gondolattal, hogy nem foglalunk előre, vagy csak egy éjszakára valahol.
Még semmi sem végleges, rá kell feküdjek a témára, lassan.

Re: Kréta - Általános 2013 febr. 27 17:43 #11569

Északi partot nem szeretném, mert tartok az erős széltől. Állítólag a déli részek szélvédettebbek, és a sok kis öböl miatt talán a hullámzás is kisebb. Persze, lehet bármilyen idő, ilyen is, olyan is.

Én azt olvastam, ha fúj, mindenhol fúj. Olvastad mia leírását? Nekik is fújt jó pár napig. Ők pont Plekiasban voltak. utazonagycsalad.blogspot.hu/search/label/2011%20-%20G%C3%B6r%C3%B6gorsz%C3%A1g%20-%20Kr%C3%A9ta - utazonagycsalad.blogspot.hu/sear ... Kr%C3%A9ta

Egyébként én az északon lévő gyorsforgalmi út és Ági tanácsa miatt választottam északot. Gondolom azon az úton viszonylag gyorsabban elérhető célhoz vezető elágazás, mint a déli oldalról mindig egy úton fel-fel jönni.....
De majd kiderül.
Kényelmesek vagyunk, ezért nem akarunk költözködni.

Re: Kréta - Általános 2013 febr. 27 16:27 #11561

Zsuzsi, most már értem. :)
Ezek szerint, Ti a helyszínen vettetek jegyet. Lehet, hogy nekünk sem kellene előre foglalni.
De, ha csak ott vennénk, vajon, akkor is élne-e a returra a kedvezmény?

Re: Kréta - Általános 2013 febr. 27 16:18 #11560

Visszafelé nem tudsz venni kabint! Majd a találkozon elmondom hogy hol tudsz hálóhelyhez jutni.Azt nézzétek meg hogy az Anek társaság visz e Chaneába is, vagy csak Iraklionba.

Ezt én sem értem. Miért?
Az oldalon simán foglalható...
Azért nekem bőven belefér, ha a talin adsz pár tippet. Mert lehet, nem is veszünk kabint, és akkor plusz egy nappal lehet a nyaralást toldani. :)
Chaniaba minden este 21-kor indul a hajó, és vissza szintén ekkor, minden nap. Ez jó. Nem bonyolult. :wink:
Repcsi nekünk nem jó, semmiképp. Egyrészt, mert nem lesz, akkor amikor mi megyünk, másrészt nem jönnék ki jobban, anyagilag sem. Harmadrészt imádunk autózni.
Pontos indulási dátum, még nincs, de idén nem tudunk szeptember első pár napjától előbb menni. Egy héttel későbbi indulás is lehetséges.

Már eleve két szállást tervezek, mert idén, izé, tavaly Kefalonián is túl sok volt a menet, a rossz szálláshely miatt. Nem a kocsikázással volt bajom, hanem az idővel. :)

Az egyik Paleochora lenne, bár nem a legolcsóbb település. Viszont jó helyen van, a terveinkhez.
A másik, szintén délen, Agia Galini, ami nagyon tetszik, vagy Plakias, ami nem annyira, de jobb a fekvése.

Északi partot nem szeretném, mert tartok az erős széltől. Állítólag a déli részek szélvédettebbek, és a sok kis öböl miatt talán a hullámzás is kisebb. Persze, lehet bármilyen idő, ilyen is, olyan is.
Meg hát, a déli partok, települések, jobban vonzanak. :)
Ez nem jelenti azt, hogy északra nem mennénk, pl. Chania nagyon szimpatikus. Akár még este is megnézném. :wink:

Re: Kréta - Általános 2013 febr. 27 16:17 #11559

Nekünk nem volt lehetőség előre megvenni a jegyet a kompra amikor megvettük a jegyet akkor kaptunk kabint az első osztályra ,hazafelé is kifizettük a jegyet csak három hétre előre nem tudták a kabinfoglalást igérni, a szállodából egy hét után probáltuk kabint foglalni de már állitolag elkelt mindegyik, azután felfedeztük a D osztályt a kusetjeivel, és volt fekhelyünk ,ha korán szálltok fel válogathattok a fekhelyekbe, ráraktok egy reklámszatyrot és az foglaltnak tekintik.

Re: Kréta - Általános 2013 febr. 27 16:15 #11558

Megjött a MAHART ajánlata. Pont azt adják, mint amit az ANEK oldalán nekem is kijön. Csak kérnek 12 Euró kezelési költséget.

Tisztelt Horváth Úr!

Köszönjük érdeklődését, melyre ajánlatunk a következő:

Útvonal: Pireusz-Heraklion-Pireusz
Oda: 2013.07.02. 21:00 h
Vissza: 2013.07.17. 21:30 h
4 fn + 1 szgk
Belső kabinnal: EUR 471,-
Külső kabinnal: EUR 498,-

Irodánk kezelési költsége egyszeri EUR 12,-

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a komptársaságok rugalmas árképzési
módszert alkalmaznak, így a fenti árak tájékoztató jellegűek és a hajók
telítettségének függvényében módosulhatnak.

Kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésére.

Üdvözlettel:
Tolnai Gabriella
MAHART PassNave Kft
MAHART Tours Utazási Iroda
1056 Budapest-Hungary
Belgrád rakpart
Nemzetközi Hajóállomás-Int. Landing Stage
tel.:+36-1-486-36-10
fax.:+36-1-266-42-23
Rendelkezésre állunk : H-P 08:00-16:00

~~~
~ ~~ ~~~~
___/7____/7_______
\................................. /
~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Re: Kréta - Általános 2013 febr. 27 14:18 #11553

Azért elég húzós útnak néztek elébe.
Kicsit messze van,de szerintem megéri.

Miért húzós??? Km-ben nem sokkal több, mint Lefkada, vagy Kafalonia volt.

Amúgy köszönöm a képet! Fel is használtam.... :D

Re: Kréta - Általános 2013 febr. 27 12:06 #11551

Azért elég húzós útnak néztek elébe.
Kicsit messze van,de szerintem megéri.

Re: Kréta - Általános 2013 febr. 27 11:59 #11550

Miért nem tudok venni visszafele kabint?? Szépen adja az ANEK oldala a lehetőséget. Én belső 4 főst néztem....
Az ANEK megy Heraklionba és Chaniaba is.
Itt az árajánlatuk oda-vissza mindkét helyre:

melléklet nem található

<!-- ia0 -->ANEK Lines - OnLine Booking_Piraeus_Chania.pdf<!-- ia0 -->

Robi!
Ha ketten mennénk, mi is a repcsit választanánk. :)
Én osztottam szoroztam. Átszállogatni nem vagyok hajlandó. A wizz jegy (csomagokkal) akkor lenne ott, ahol az autó+komp, ha egy útra max. 19.500 Ft-ért hozzájutnék. Decemberbe mikor néztem 22.690 volt az ára. Most 40 illetve 32 eFT lenne. Elvileg megy ez még lejjebb, de nem hiszem, megütné azt a szintet, ami nekem kell.
Az utazással eltöltött 1 napot pedig már nyaralásnak kell gondolni. :)

Az utat én a következők szerint tervezem. Szokás szerint este indulás és menni, míg Piraeusba nem érünk. Ezért is veszek kabint, hogy tudjak nyugodtan aludni az éjszaka. (Az is felmerült, hogy aludjunk este valahol északon, de az plusz egy nap, ami már nem biztos, hogy belefér a szabi keretbe...)
Az ottani program még képlékeny. Mindenesetre most 2500 km körül számolok Krétán.
Felmerült bennem az is, hogy ott költözködjünk, de ehhez túl kényelmesek vagyunk. :)

Re: Kréta - Általános 2013 febr. 27 10:00 #11548

Visszafelé nem tudsz venni kabint! Majd a találkozon elmondom hogy hol tudsz hálóhelyhez jutni.Azt nézzétek meg hogy az Anek társaság visz e Chaneába is, vagy csak Iraklionba.

Re: Kréta - Általános 2013 febr. 27 09:57 #11547

Jövőre úgy néz ki Mi is ide mennénk,de lehet hogy repcsivel.

Re: Kréta - Általános 2013 febr. 27 09:40 #11544

Tavaly már nézegettem az Anek oldalát, könnyen használható, és jól írja a menetrendet. Árakat szintén.
A kabinon még gondolkozunk. Lehet, hogy csak odafelé kérünk, még nem dőlt el.
De sanszos, hogy Balázsék előbb mennek, így lesz majd aki friss élményeket meséljen. :wink:

Sajnos, tisztában vagyok vele, hogy Kréta sem maradhat érintetlen, de hát ez van.
Én annak is örülök, ha eljutok.
Elafonissire nem tervezek egész napot, inkább csak látni szeretném, aztán ha nagy tömeg lesz, úgysem lesz maradásunk sokáig.

Ha több időm lesz, leírom az eddigi terveket, hátha tudtok ötleteket hozzá adni.

Oldalmegjelenítési idő: 0.125 másodperc