Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám
  • Oldal:
  • 1

TÉMA:

Re: bolgár tranzit 2010 jún. 23 11:27 #5659

Gyerekek, izé.... a macedón probléma elég lazán függ össze a bolgár tranzittal...
Nyugat-Görögország irányába nagy kerülő Bulgárián át menni. Ha Thassos a cél, akkor jó ötlet.
Szerintem a macedónok tartanak ott most, ahol régebben a bolgárok meg a szerbek - mindenáron ki akarnak csikarni zsebbe valami pluszt. És hát valamelyik másik fórumban valaki találóan megjegyezte : a kártya személyibe nehéz beledugni egy tízeuróst.... lehet, hogy ez a forgalomlassítás is arra megy ki, hogy a türelmetlen utazók megkenjék őket...

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: bolgár tranzit 2010 jún. 23 10:55 #5658

Állítólag nagyon megvárakoztatják az utazókat a Macedón határon, több óra is lehet a várakozás !
Márpedig Balázs, ez neked is és nekünk is rossz hír! Messzire is megyünk, és a kompok is ritkán járnak. Te mondjuk könnyen dönthetsz Bulária mellett, de velünk mi lesz, ha ez így marad ?!! Remélem a sofőrjeink a lehető legkedvezőbb megoldást választják. Bár az is lehet, hogy Bulgária felé nagy kerülő lenne ha Kefalonia az uticél. A Thassosra igyekvőknek viszont talán még jobb is.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: bolgár tranzit 2010 jún. 21 21:43 #5650

Ezt olvastam:

06.20-i hír:
Szolgálati közlemény!
Minden előzetes hírrel és külügyminisztériumok honlapjainak állításával szemben,
NEM ENGEDNEK BE MACEDONIÁBA SZEMÉLYIVEL!! :-(((
Tegnap kipróbáltam. Azt mondta, ez nem az unió, passeporte kell, vagy vissza Szerbiába.

Engem egyetlen szó nélkül be és kiengedtek a Szerbek személyivel.
DE CSAK A KÁRTYA FORMÁTUMÚVAL LEHET !!!!!!!!

06.21-i másik embertől:
Beszéltem a Macedón nagykövetséggel és azt az információt adták (a mai napon), hogy az új típusú személyigazolvánnyal be lehet lépni Macedóniába!
Arra a kérdésre, hogy ha a határőr még sem akar beengedni mi a teendő az alábbi választ adták:
Hívjuk fel a magyarországi Macedón Nagykövetséget, vagy a macedóniai Magyar Nagykövetséget!
Ez jó hír az útlevéllel nem rendelkezőknek, de mondjuk este 8 és és reggel 6 között mit fogunk csinálni ha a határőr mégis köti az ebet a karóhoz, és nem enged be???

Én még nem indulnék el. De azért megpróbálom én is letesztelni vasárnap. :)

Re: bolgár tranzit 2010 jún. 21 21:31 #5649

Jó utat Nekik hazafelé!
Nemsokára mi is indulunk :örül:

Re: bolgár tranzit 2010 jún. 21 06:50 #5644

No, mire Ti mentek, mi már rég itthon leszünk. Majd megírom, sikerült-e Melnikben megszállnunk. Ha igen, ígérem iszom egy pohár bort az egészségedre :D !

Zilus, köszönöik szépen a nemsokréra hazautazó vendégek. Ők is kipróbálják!!!

Re: bolgár tranzit 2010 máj. 13 18:22 #5364

No, mire Ti mentek, mi már rég itthon leszünk. Majd megírom, sikerült-e Melnikben megszállnunk. Ha igen, ígérem iszom egy pohár bort az egészségedre :D !

Re: bolgár tranzit 2010 máj. 12 08:33 #5360

..............Kardjalit nem ismerem. Merre van? Mit néztek ott?

2007-2008-ban visszafelé nem Kulata, hanem Exochi felé, Goce Delcevtől délre mentünk át Bulgáriába, így csak az odafelé úton memorizáltam a Melnikhez vezető utat.
(Azért vagyok képes ennyit problémázni a dolgon, mert tapasztalataim szerint ha nem a helyszínen iszom meg a helyre jellemző alkoholt, hanem otthon, akkor már nem ugyanaz... nem ugyanúgy ízlik... :lol: )

Mi csak szeptemberben megyünk majd.
Kardjali a Rodope-hegységben van, Plovdivtól délkeletre, a görög határtól talán 50 km-re. Komotinitől északra. Remélem, hogy az ellentmondó értesülések ellenére már át tudunk ott menni a határon.
Mit nézünk meg? Pl. Orfeusz sírja, meg ilyenek, több kőkorszaki és az ókori thrák korszakból származó hely van arrafelé. Majd összeszedem egyszer részletesen.

Re: bolgár tranzit 2010 máj. 11 20:45 #5358

Igen, a Kulata és Sandanski közötti szakaszon, ha a görögök felől jöttök, nem sokkal a határ után jelzi jobbra a letérőt Melniknek. Na, ott még nem szabad lekanyarodni, mert az egy istenverte út, akkora kátyúkkal, amekkorákat még életemben nem láttam, pedig megfordultunk már cifra helyeken. Mész tovább egyenesen északnak, és később, már közelebb Sandanskihoz, talán Novo Delcsevonál (de erre nem mernék megesküdni), visz le a jobban járható út.
Mikor mentek? Mi júl. 9-ére tervezzük a hazautat, ha Ti később mentek, akkor tudok pontosat mondani.
Persze, hogy árulják palackozva is a vörösbort!

Kardjalit nem ismerem. Merre van? Mit néztek ott?

Re: bolgár tranzit 2010 máj. 11 19:55 #5357

.......Mi jó régen, még hátizsákos korunkban .............A melniki kajaárakat nem ismerem,..................
Amit fontos tudni: Melnikbe csak Sandanski felől van jól járható út!!! Mi tavaly délről, Görögország felől az első melniki leágazásnál tértünk le a főútról. Hát, az az út rémálmomba ne jöjjön elő! Valami rettenetes állapotú volt, nem is járt ott rajtunk kívül senki.Viszont kifele a faluból Sandanski felé jöttünk, negyed annyi idő alatt, jól járható úton .
Üdv. zilus

hátizsákos korunkban - ó de jó nektek, ez nálam, nálunk nem volt...
Mi 2004-ben Szófiában szálltunk meg, 2007-08-ban Blagoevgradban. Ott a szálloda éttermében ettünk, és majdnem szégyelltem magam, olyan keveset fizettünk.

Sandanski felől : mármint a Szófia-Kulata közti főútvonalról, a Sandanski-Kulata között található elágazásról van szó? Azt nem is tudtam, hogy van másik út is oda.
Amúgy abban a kereszteződésben, ahol kelet felé Melnik irányába lehet menni, mi nyugat felé Rupitét kerestük fel. Nézd meg a 2007-es beszámolómat és képeimet.

Idén nemcsak tranzitot tervezünk Bulgárián át, hanem Kardjali környékén egy hetet akarunk eltölteni, úgyhogy max visszafelé jöhet szóba Melnik. Palackozva is árulják az igazi bort?

Re: bolgár tranzit 2010 máj. 11 15:16 #5356

Szia Pamag!
A melniki vörösbor méltán világhírű. Mi jó régen, még hátizsákos korunkban kóstoltuk először. Az én uram azóta vágyott vissza Melnikbe :) . De persze nem csak a bor miatt, hanem, mert a falu különleges fekvése, hangulata megragadott minket. Tavaly aztán Thassosról hazafele útba is ejtettük Melniket, de csak egy villámlátogtást tettünk. Most úgy tervezzük, ha időben jutunk le, akkor odafele Melnikben alszunk, vissza meg majd Kocserinovóban.
A melniki kajaárakat nem ismerem, de Kocserinovóban vacsoráztunk a Miselben hárman, 20 eu-t fizettünk. A legdrágább tétel a vacsorából a melniki vörösbor volt, mintegy 7 eu ( egy üveg !), 1,5 eu meg egy kis pohár raki. Na, a többi a vacsora ára.
Amit fontos tudni: Melnikbe csak Sandanski felől van jól járható út!!! Mi tavaly délről, Görögország felől az első melniki leágazásnál tértünk le a főútról. Hát, az az út rémálmomba ne jöjjön elő! Valami rettenetes állapotú volt, nem is járt ott rajtunk kívül senki.Viszont kifele a faluból Sandanski felé jöttünk, negyed annyi idő alatt, jól járható úton .
Üdv. zilus

Re: bolgár tranzit 2010 máj. 10 22:27 #5353

Isten hozott körünkben, sorstárs!

Mi egyébként eddig még minden alkalommal Bulgárián át mentünk Görögországba, különböző helyeken azt hiszem, írtam róla. Leginkább az Autóval Thassosra topikban. Igen, 20 euróért (40 leváért) már lehet kapni rendes szállodai szobát.
Idén talán megnézem ezt a helyet, amit említettél...
Melnikről tudnál valamit mesélni? (még nem voltunk ott, de gondolkodunk rajta). Képeket láttam róla, de hogy hol és hogyan, kimérve vagy palackozva, hogyan lehet vásárolni a híres melniki borból? és tényleg olyan jó, mint a híre? Érdemes ott ebédelni?
:pezsgő:
(A probléma gyökere, hogy csak én iszom bort, a hites uram nem. Viszont eg.ü. okokból nekem kell vezetnem... tehát napközben a helyszínen nem tehetek magamévá egy kortyot sem... max. ha ott alszunk... )

bolgár tranzit 2010 máj. 10 16:44 #5350

Sziasztok!
Régóta olvasom a fórumot, tavaly sok infot gyűjtöttem innen. Gondoltam, hátha valakinek hasznos lehet:
Tavaly voltunk Thassoson, s úgy alakult, hogy hazafelé Bulgárián át jöttünk. Az E79-es főút mellett aludtunk egy éjszakát. A rilai elágazásnál tértünk le a főútról, kb. 2 km után Kocserinovóban a Hotel Miselben tiszta, rendes szobát kaptunk, a kétágyas 20 eu volt egy éjszakára. Délelőtt 11 körül tudtunk indulni a szigetről, kis kitérővel (Melnikbe is beugrottunk útközben) úgy érkeztünk Kocserinovóba, hogy még volt időnk megnézni a rilai kolostort, ami a szállástól kb. 30 km-re található. Másnap reggel 7-es indulással, kényelmes menettel értünk haza kora délutánra.
Üdv: Z. Ilus

• Oldal:
  • 1
Oldalmegjelenítési idő: 0.089 másodperc